Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ξέρεις από ΕΣΠΑ;

Να χαίρεστε την ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!!
Την Πέμπτη, 4 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 1ο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο, με την συμμετοχή του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και του Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε J. Hahn, με αντικείμενο την στρατηγική της Ελλάδας για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 (το επόμενο ΕΣΠΑ).

Έξω από το Μέγαρο, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς υπάλληλοι της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης των Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε), που εργάζονται για το ΕΣΠΑ και για τον σχεδιασμό της επόμενης προγραμματικής περιόδου, παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες των ΜΑΤ να τους εμποδίσουν.
Οι υπάλληλοι αυτοί (με υψηλά τυπικά προσόντα και πολυετή εμπειρία στην διαχείριση και εφαρμογή των αναπτυξιακών προγραμμάτων), πολλοί εκ των οποίων είχαν εργαστεί και για την υλοποίηση του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, κατ’ αρχάς ήταν απλήρωτοι!!!
Συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν και να παρέμβουν στο Συνέδριο, προβάλλοντας τα αιτήματά τους για αξιοπρεπή μισθό (έχουν ήδη υποστεί μειώσεις της τάξης του 40% περίπου και κινδυνεύουν με περαιτέρω μείωση 25%), για να μην απολυθούν ενόψει των «ευγενών» και «μεταρρυθμιστικών» προθέσεων της πολιτικής ηγεσίας, που στην ουσία οδηγούν σε ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών διαχείρισης των αναπτυξιακών προγραμμάτων και να καταγγείλουν την κλοπή της δουλειάς τους από ιδιωτικές εταιρείες συμβούλων, που την οικειοποιήθηκαν, προκειμένου να την παρουσιάσουν ως αποτέλεσμα δικής τους δουλειάς και να πληρωθούν γι αυτό από κονδύλια του ΕΣΠΑ!!
Κατά την διάρκεια της ομιλίας του Προέδρου του Σωματείου τους στο Αναπτυξιακό Συνέδριο, μέλη του Δ.Σ ανάρτησαν πανό με σύνθημα «ΟΧΙ στις μειώσεις των μισθών μας και στην κατάργηση των Υπηρεσιών του ΕΣΠΑ». 
Αφού άντρας της προσωπικής ασφάλειας του Υφυπουργού και αρμοδίου για θέματα ΕΣΠΑ Κ. Βιρβιδάκη, δεν κατάφερε να τους αναγκάσει να κατεβάσουν το πανό όσο διαρκούσε η ομιλία του Προέδρου του Σωματείου, τους ακολούθησε κατά την έξοδό τους και μαζί με άλλον αστυνομικό της Κρατικής Ασφάλειας, τους αφαίρεσαν βίαια το πανό και αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν προσαγωγή/σύλληψη. Το δε πανό κατασχέθηκε και βρίσκεται στα γραφεία της ΓΑΔΑ…


Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτική Σχολίων

Το «Νομικά Ανάλατα» δεν έχει προς το παρόν ενεργοποιήσει καμία υπηρεσία έγκρισης ή μετριασμού σχολίων. Επίσης, έχει επιτρέψει τα ανώνυμα σχόλια. Οι επιλογές αυτές οφείλονται στην επιθυμία μας να δημιουργηθεί μία κοινότητα γύρω από το ιστολόγιο, η οποία να συζητά και να έχει παλμό.

Όμως, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

- Κάθε σχόλιο αντιπροσωπεύει τον σχολιαστή του και μόνο, και δεν απηχεί κατ’ ανάγκην τις αντιλήψεις του «Νομικά Ανάλατα»
- Υβριστικά, δυσφημιστικά ή άλλα παράνομα σχόλια δε θα γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτά.
- Σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα γίνονται ανεκτά υβριστικά σχόλια που απευθύνονται στους υπόλοιπους σχολιαστές του Ιστολογίου.
- Πέρα από τα παράνομα σχόλια, απαγορεύονται τα σχόλια που είναι σκοπίμως εκτός θέματος, άσχετα, προκλητικά και έχουν σκοπό να προκαλέσουν εκρηκτικές αντιδράσεις (Τρολ, Troll).

Το «Νομικά Ανάλατα» διατηρεί το δικαίωμα της απροειδοποίητης και αναιτιολόγητης φραγής (block) χρηστών που έχουν παραβιάσει τους όρους χρήσης.

(από τους Όρους Χρήσης)