Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Η "Ευρωπαϊκή Ένωση των Λαών"

«Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν ξημερώσει»

Οι άνεργοι στην «Ευρωπαϊκή Ένωση των λαών» ξεπέρασαν τα 26 εκατομμύρια.
Πάνω από 19 εκατομμύρια είναι οι άνεργοι μέσα στο «απάνεμο λιμάνι» της Ευρωζώνης.
Πρωταθλήτρια της ανεργίας στην «Ευρωπαϊκή Ένωση των λαών» σε επίπεδο γενικού πληθυσμού, για το μήνα Δεκέμβρη του 2012, είναι η Ελλάδα με ποσοστό 26,4%. Ακολουθούν η Ισπανία και η Πορτογαλία. 
Πρωταθλήτρια της ανεργίας στην «Ευρωπαϊκή Ένωση των λαών» στους νέους μέχρι 25 ετών είναι η Ελλάδα με ποσοστό 58,4%. Ακολουθούν πάλι η Ισπανία και η Πορτογαλία. 
Στην «Ευρωπαϊκή Ένωση των λαών» οι άνεργοι - οι επίσημα καταγεγραμμένοι, αφού η πραγματική ανεργία είναι πολύ μεγαλύτερη - αντιστοιχούν στον πληθυσμό της Σουηδίας, της Δανίας, της Φινλανδίας και της μισής Ελλάδας, μαζί...
Του Ανδρέα Πετρουλάκη (από την «Καθημερινή»)
ΣΚΟΡΔΑΣ 
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς (αγνώστων λοιπών στοιχείων) δήλωσε προχτές στη Βουλή ότι η πολιτική κριτική του ΚΚΕ είναι «φασιστική τοποθέτηση που επιβεβαιώνει εκείνον που είπε πως ο κομμουνισμός και ο φασισμός είναι αδέλφια δίδυμα, είναι εκτρώματα της ίδιας μήτρας, της μήτρας του ολοκληρωτισμού»... 

Δύο παρατηρήσεις:
α) Ο συγκεκριμένος κύριος είπε τα όσα είπε σε μια συζήτηση όπου η κυβέρνησή του απέρριψε («δημοκρατικότατα») τις θέσεις του ΚΚΕ για λήψη μέτρων υπέρ της ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών από την υπερχρέωση και από το βραχνά των τραπεζών...
β) Ο συγκεκριμένος κύριος που είπε όσα είπε περί «κοινής μήτρας κομμουνισμού - φασισμού» ανήκει στο ίδιο κόμμα με τον γραμματέα της ΝΔ, τον Κεφαλογιάννη, και στην ίδια κυβέρνηση με τον υπουργό Ιωαννίδη, που μερικές βδομάδες πριν ψήφισαν στη Βουλή υπέρ του νεοναζιστή χρυσαυγίτη Κασιδιάρη στο θέμα της άρσης της ασυλίας του για τους τραμπουκισμούς του εναντίον της Λ. Κανέλλη... 

Ο Κασιδιάρης, δε, αυτός υπέρ του οποίου ψήφισαν οι ομοϊδεάτες του κ. Σκορδά, δηλαδή ο γραμματέας της ΝΔ και ο υπουργός της ΝΔ (σ.σ.: από... «λάθος» όπως είπαν μετά), είναι αυτός που μόλις πριν δυο χρόνια, στις 20/4/2011, στο έντυπο της «Χρυσής Αυγής», έγραφε: 

«Ποιο θα ήταν το μέλλον της Ευρώπης και ολόκληρου του σύγχρονου κόσμου, αν ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος (που οι Δημοκρατίες, ή μάλλον οι Εβραίοι - σύμφωνα με τον Στρατηγό Μεταξά - κήρυξαν στη Γερμανία) δεν σταματούσε την ανανεωτική πορεία του Εθνικοσοσιαλισμού; Είναι βέβαιο ότι θεμελιώδεις αξίες που πηγάζουν ως επί το πλείστον από την ελληνική αρχαιότητα, θα κυρίευαν πνευματικά όλα τα κράτη και θα όριζαν τις τύχες των λαών. Ο ρομαντισμός ως πνευματικό κίνημα και ο κλασικισμός θα υπερίσχυαν της παρακμιακής υποκουλτούρας που διέβρωσε τον λευκό άνθρωπο. Ο ακραίος υλισμός θα είχε προ πολλού τεθεί στο περιθώριο, δίνοντας τη θέση του στην εξύψωση του πνεύματος.

Ο επιστήμων θα υπερίσχυε του τεχνοκράτη. Ο άνθρωπος θα εξερευνούσε μακρινά άστρα και θα είχε ήδη ερμηνεύσει τον θαυμαστό κόσμο των υποατομικών σωματιδίων. Η φύση, που συνετρίβη μέσα σε λίγες δεκαετίες δημοκρατικής εκβιομηχάνισης θα αποθεωνόταν. Ο χρυσός δεν θα είχε καμία αξία έναντι της αθλητικής ρώμης και της διάνοιας. Ο νέος άνθρωπος θα έθαβε βαθειά μέσα στο χώμα της Ιστορίας το καταναλωτικό ανδρείκελο, που επιβιώνει ως πρότυπο στους καιρούς της σύγχρονης παρακμής. Ο φιλόσοφος και ο πολεμιστής θα συνέτριβαν τον τραπεζίτη. Θα έπαυε διά παντός το εμπόριο του χρήματος που υποτάσσει λαούς, με τρανό παράδειγμα τους Έλληνες, που από πνευματικοί πρωτοπόροι και κοσμοκράτορες, έγιναν σήμερα υποτελείς στο σιωνιστικό κεφάλαιο».

Πιστεύουμε ότι θα είναι χρήσιμες οι παραπάνω τοποθετήσεις στον Σκορδά, ώστε να βαθύνει τις σκέψεις του γύρω από τα «δίδυμα αδέλφια», τα «ξαδέλφια» και τα «τριτοξάδελφα» του φασισμού και της ίδιας - καπιταλιστικής - μήτρας που τα γεννά...

ΒΡΕΤΑΝΙΑ (1)
Αυτό θα λεγόταν «κανιβαλισμός» αν δεν λεγόταν καπιταλισμός. Θα ήταν ανέκδοτο (παρεμφερές, όπως θα δείτε, με εκείνο το ανέκδοτο με τον Χότζα που ανάγκαζε τους ανθρώπους να ζουν στο σπίτι μαζί με το μουλάρι, το γαϊδούρι και το βόδι). 
Όμως, δεν πρόκειται για ανέκδοτο. Είναι η ζώσα πραγματικότητα που «βασιλεύει» στον κόσμο της «εφευρετικότητας» του μισανθρωπισμού και της βαρβαρότητας των μονοπωλίων.

Προσέξτε:
Ανάμεσα στα μέτρα - σφαγή που επέβαλε η κυβέρνηση Κάμερον στη Βρετανία είναι και ο λεγόμενος «φόρος κρεβατοκάμαρας» ή «φόρος υπνοδωματίου»!

Εξηγούμε:
Από την 1η του Απρίλη - κάτι σαν Πρωταπριλιάτικο ψέμα, δηλαδή - περίπου 900.000 από τα πιο φτωχά νοικοκυριά της Βρετανίας, που διαμένουν σε κρατικά και δημοτικά κτήρια, όπως και εκείνα τα νοικοκυριά που λόγω ανέχειας δικαιούνταν επιδότηση ενοικίου, καλούνται τώρα να πληρώνουν φόρο μέχρι και 25 λίρες τη βδομάδα, δηλαδή περίπου 20 ευρώ, εφόσον στα σπίτια που διαμένουν υπάρχει υπνοδωμάτιο που έμεινε άδειο ή είναι αχρησιμοποίητο! 

Ο φόρος αυτός αφορά πάνω από το 30% των λαϊκών νοικοκυριών που ζουν σε τέτοια σπίτια. Σύμφωνα με το νόμο, στην περίπτωσή τους το αχρησιμοποίητο υπνοδωμάτιο θεωρείται «ξιπασιά» και «πολυτέλεια», αφού - κατά τον νομοθέτη - ωθεί τα εν λόγω νοικοκυριά σε έναν τρόπο ζωής που ενισχύει τον... παρασιτισμό και την... αμεριμνησία, αφού διαμένουν σε σπίτια μεγαλύτερα απ' ό,τι χρειάζονται!

ΒΡΕΤΑΝΙΑ (2)
«Φόρος κρεβατοκάμαρας» (!), περικοπές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, περικοπές στα κονδύλια νομικής υποστήριξης μεταναστών και απολυμένων, περικοπές σε επιδόματα για φτωχές οικογένειες. 

Είναι μερικά μόνο από τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από την αρχή Απρίλη στη Βρετανία, στο πλαίσιο μιας πολιτικής που περιγράφεται ως η δραματικότερη για το λεγόμενο «κράτος πρόνοιας» σε όλη τη μέχρι τα σήμερα ιστορία της Βρετανίας! 
Και να σκεφτεί κανείς ότι εκεί δεν έχουν μνημόνιο. Δεν έχουν ευρώ. Έχουν όμως, καπιταλισμό και μονοπώλια που την κρίση που δημιούργησαν τη φορτώνουν στις πλάτες του λαού... 
Στις 12 Φεβρουαρίου 2013, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στην Κύπρο, ο κ. Αναστασιάδης είχε δηλώσει:
«Θέλω με τον πλέον ξεκάθαρον και κατηγορηματικόν τρόπον να δεσμευτώ και δεσμεύομαι προς τους Κυπρίους συμπατριώτες μας αλλά και τους ξένους επενδυτές, αλλά και ταυτόχρονα να στείλω σαφέστατα μηνύματα προς όλους τους αποδέκτες στο εξωτερικόν ότι δεν πρόκειται - και το υπογραμμίζω - ο Νίκος Αναστασιάδης να υπογράψει το όποιο Μνημόνιο που θα περιέχει οποιαδήποτε πρόνοια για κούρεμα καταθέσεων».

Προχτές και ενώ στο μεταξύ έγιναν όλα όσα... δεν θα γίνονταν, ο κ. Αναστασιάδης μιλώντας στο υπουργικό του συμβούλιο, τι νομίζετε ότι είπε; Οτι το προεκλογικό του πρόγραμμα «ανεστάλη προς στιγμή» και μόνο «η κατά γράμμα υλοποίησή του»και τούτο «ευτυχώς για πολύ περιορισμένο χρόνο»!

Φαίνεται, λοιπόν, ότι και στην Κύπρο από «φιλαλήθεια» δεν πάνε πίσω...

Γράφει ο Ν. Μπογιόπουλος στον Ημερόδρομο
Δημοσιεύθηκε στο "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013


Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας

1 σχόλιο:

Πολιτική Σχολίων

Το «Νομικά Ανάλατα» δεν έχει προς το παρόν ενεργοποιήσει καμία υπηρεσία έγκρισης ή μετριασμού σχολίων. Επίσης, έχει επιτρέψει τα ανώνυμα σχόλια. Οι επιλογές αυτές οφείλονται στην επιθυμία μας να δημιουργηθεί μία κοινότητα γύρω από το ιστολόγιο, η οποία να συζητά και να έχει παλμό.

Όμως, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

- Κάθε σχόλιο αντιπροσωπεύει τον σχολιαστή του και μόνο, και δεν απηχεί κατ’ ανάγκην τις αντιλήψεις του «Νομικά Ανάλατα»
- Υβριστικά, δυσφημιστικά ή άλλα παράνομα σχόλια δε θα γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτά.
- Σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα γίνονται ανεκτά υβριστικά σχόλια που απευθύνονται στους υπόλοιπους σχολιαστές του Ιστολογίου.
- Πέρα από τα παράνομα σχόλια, απαγορεύονται τα σχόλια που είναι σκοπίμως εκτός θέματος, άσχετα, προκλητικά και έχουν σκοπό να προκαλέσουν εκρηκτικές αντιδράσεις (Τρολ, Troll).

Το «Νομικά Ανάλατα» διατηρεί το δικαίωμα της απροειδοποίητης και αναιτιολόγητης φραγής (block) χρηστών που έχουν παραβιάσει τους όρους χρήσης.

(από τους Όρους Χρήσης)