Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Η "Νύχτα των Γκισέδων"


Ο όρος Kristallnacht (Κρίσταλναχτ, που σημαίνει στα γερμανικά η «Νύχτα των Κρυστάλλων»), επίσης Reichskristallnacht (Ράιχσκρισταλναχτ, κατά λέξη, «Αυτοκρατορική Νύχτα των Κρυστάλλων»), Pogromnacht (Πογκρόμναχτ, δηλαδή η «Νύχτα του Πογκρόμ»), περιγράφει το μαζικό πανεθνικό πογκρόμ στη Γερμανία και στην Αυστρία τη νύχτα της 9ης προς 10η Νοεμβρίου του 1938. Ο στόχος ήταν οι Εβραίοι πολίτες όλης της χώρας και αποτέλεσε την απαρχή του Ολοκαυτώματος.


Η "Νύχτα των Γκισέδων" δηλαδή η "Νύχτα του Πογκρόμ στις καταθέσεις" και ο θεαματικός Τορπιλισμός της Κύπρου, αποτέλεσε την απαρχή του Νέου Οικονομικού Ολοκαυτώματος.
Πρόκειται για την πρώτη απροκάλυπτα πολεμική ενέργεια που σήμανε και επίσημα την έναρξη του Γ Παγκόσμιου. 

Όλοι επιμένουν να μιλούν δημόσια για τις πολεμικές αποζημιώσεις του Β Παγκοσμίου Πολέμου... Για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και τις δήθεν προσπάθειες διεκδίκησης των αποζημιώσεων, μέσω διεθνών δικαιοδοτικών οργάνων, που ελέγχονται απόλυτα από την ελίτ των επικυρίαρχων... 

Απορία έχω που κανείς δεν μιλά για τα σημερινά αναγκαστικά κατοχικά δάνεια... Και ιδίως για τις πολεμικές αποζημιώσεις του Γ Παγκόσμιου Οικονομικού Πολέμου, τη στιγμή μάλιστα που οι προϋποθέσεις που θέτει το διεθνές και εθνικό δίκαιο, ωριμάζουν μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο...

Η αναφορά σε αξιώσεις σχετικές δήθεν με τις γερμανικές αποζημιώσεις του Β Παγκοσμίου, δεν αποτελεί παρά ένα ακόμη αποτελεσματικό τέχνασμα, στον ψυχολογικό πόλεμο που ασκείται στους Εβραίους του Νότου, μέσω της προπαγάνδας των ΜΜΕ. Στόχος, να καταδειχθεί εκ του αποτελέσματος, το μάταιον του εγχειρήματος, ώστε να αποκλειστεί κάθε σκέψη για έγερση αξιώσεων που απορρέουν από τις ΝΕΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ...

Η Ιστορία έχει δείξει ότι οι Γερμανοί (η φυλή αυτή που το 'χει μέσα της ν απλώνει το χέρι στο ΧΡΥΣΌ των άλλων), τα κάνει όλα σωστά, πλην ενός: Της ΒΙΑΣΥΝΗΣ από την πολύ έπαρση και τη μεγάλη αλαζονεία που η δύναμη που εσφαλμένα θεωρεί ότι έχει της δίνει. 

Καταλήγοντας θα πω ότι αν ο ανοιχτός επεκτατικός οικονομικός πόλεμος που κάνει η Γερμανία, ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΙΣΧΥΡΑ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΌΠΛΑ (και δεν αναφέρομαι στα γαλλικά), τότε θα αποδειχτεί ιστορικά, ότι η γερμανική ελίτ έκανε για τρίτη (και τελευταία φορά) το Μεγάλο Λάθος... Που θα το πληρώσει για μια ακόμη φορά, ο αμέτοχος και άμοιρος ακόμη ευθυνών, γερμανικός λαός. Επίσης οι δύστυχοι δορυφόροι, κάτι Φινλανδοί, Ολλανδοί και Δανοί, που θα κληθούν ευθέως ή αναγωγικά να καταβάλουν δυσβάστακτες πολεμικές αποζημιώσεις, όχι μόνο σε επίπεδο διακρατικό αλλά και προσωπικό (στην περίπτωση που βάλουν ευθέως και γενικευμένα εναντίον της κινητής και ακίνητης περιουσίας των λαών του Νότου, όπως συνέβη με τους καταθέτες της Κύπρου). 

Γράφει ο Θανάσης Αλαμπάσης


Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτική Σχολίων

Το «Νομικά Ανάλατα» δεν έχει προς το παρόν ενεργοποιήσει καμία υπηρεσία έγκρισης ή μετριασμού σχολίων. Επίσης, έχει επιτρέψει τα ανώνυμα σχόλια. Οι επιλογές αυτές οφείλονται στην επιθυμία μας να δημιουργηθεί μία κοινότητα γύρω από το ιστολόγιο, η οποία να συζητά και να έχει παλμό.

Όμως, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

- Κάθε σχόλιο αντιπροσωπεύει τον σχολιαστή του και μόνο, και δεν απηχεί κατ’ ανάγκην τις αντιλήψεις του «Νομικά Ανάλατα»
- Υβριστικά, δυσφημιστικά ή άλλα παράνομα σχόλια δε θα γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτά.
- Σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα γίνονται ανεκτά υβριστικά σχόλια που απευθύνονται στους υπόλοιπους σχολιαστές του Ιστολογίου.
- Πέρα από τα παράνομα σχόλια, απαγορεύονται τα σχόλια που είναι σκοπίμως εκτός θέματος, άσχετα, προκλητικά και έχουν σκοπό να προκαλέσουν εκρηκτικές αντιδράσεις (Τρολ, Troll).

Το «Νομικά Ανάλατα» διατηρεί το δικαίωμα της απροειδοποίητης και αναιτιολόγητης φραγής (block) χρηστών που έχουν παραβιάσει τους όρους χρήσης.

(από τους Όρους Χρήσης)