Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Οι 5 αδρανείς αισθήσεις σου...

Όραση, ακοή, αφή, γεύση, όσφρηση. Οι πέντε αισθήσεις σου. Θυμάσαι; ...κάπου εκεί μεταξύ νηπιαγωγείου και δημοτικού.  Τις έχεις ξεχάσει;

Δεν βλέπεις;
Οι κοινωνικές ανισότητες διευρύνονται, τα ρατσιστικά εγκλήματα πληθαίνουν, η εργασιακή εκμετάλλευση διογκώνεται, η ανεργία καλπάζει, τα ΜΜΕ σε παραπληροφορούν, η κυβέρνηση σε εξαπατά συστηματικά, η ζωή σου εκποιείται, οι άστεγοι κοκαλώνουν από το ψύχος.
Δεν ακούς;
Τα όπλα ηχούν, οι υπάλληλοι εκτελούν υπάλληλους, οι εργαζόμενοι χτυπούν εργαζόμενους, ο διπλανός σου αυτοκτονεί, οι κραυγές απελπισίας δυναμώνουν, οι επίδοξοι διάδοχοι σου τάζουν λαγούς με πετραχήλια, τα παιδιά υποσιτίζονται.
Δεν αγγίζεις;
Το πορτοφόλι σου είναι άδειο, το χρήμα σου δεν έχει αξία, τα προϊόντα υπερκοστολογούνται, οι βιτρίνες απλησίαστες, ο συνάνθρωπός σου επαίτης κατάχαμα, οι τοίχοι των πόλεών σου μαύροι, οι πόρτες της ζωής ερμητικά κλειστές, παγωμένα τα σώματα θέρμανσης.
Δεν γεύεσαι;
Το λαστιχένιο ψωμί, το άνοστο λαχανικό, το πλαστικό κρέας, τα συντηρητικά που διαλύουν τα μέσα σου, την πίκρα της απομόνωσης, τον εσμό της υποκουλτούρας, αυτά που "μαζί του τα 'φαγες".
Δεν μυρίζεις;
Την κοινωνική σήψη, την πραγματική δυσωδία των τροφίμων, τον σάπιο πολιτικό απατεώνα, τις κατουρημένες ποδιές που φιλάς, τον βρώμικο αστικό αέρα.

Εδώ και δεκαετίες στρώνεται ο δρόμος της κεκαλυμμένης νέας φεουδαρχίας. Ψηφίζονται νόμοι που θέτουν σε λειτουργία την κιμαδομηχανή της εξουσίας και μας συνθλίβουν...

Απαγορεύεται να συντηρείς στην αυλή σου ζώα! Είναι επικίνδυνα για την μετάδοση θανατηφόρων ασθενειών. Πρέπει να τρως το "ασφαλές" βιομηχανοποιημένο κοτόπουλο, χοιρινό, μοσχάρι, αρνί, άλογο... είναι εμποτισμένη μέχρι και η τελευταία μυική ίνα τους με αντιβιοτικά, αντιφλεγμονώδη, αντιρευματικά, φυτοφάρμακα. Μεγάλωσαν με μεταλλαγμένα τρόφιμα. Έχεις δει όμως, βιολογικό αυγό; Έχεις δει κρέας από κοτόπουλο, αρνί, χοιρινό, μοσχάρι... πραγματικά ελευθέρας βοσκής; Το έχεις γευτεί για να αισθανθείς την τεράστια ποιοτική διαφορά στην γεύση, οσμή και διατροφική αξία; ή έχεις μείνει στο πλαστικοποιημένο κρέας που σου σερβίρουν; Δες το video... τουλάχιστον να δουλέψει η όραση και η ακοή.

Απαγορεύεται να καλλιεργείς τρόφιμα στον κήπο σου! Είναι επικίνδυνο να διασπείρεις μεταδοτικές ασθένειες. Από τα ελεγχόμενα σημεία δεν κινδυνεύεις... αρκεί να πλένουν τα χέρια τους οι "λαθροπίθηκοι" (κράτησε την λέξη... θα σου χρειαστεί στο τέλος). Αλήθεια, έχεις φάει φράουλα;
Αυτό λέγεται φράουλα και δεν έχει μέγεθος μεγαλύτερο από φουντούκι...
το άλλο που τρως, δεν ξέρω πως λέγεται, πάντως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΡΑΟΥΛΑ.
Πρέπει να τρως την φράουλα της "Μανωλάδας", το πορτοκάλι, το μήλο, το λάχανο κλπ της καθετοποιημένης παραγωγής. Από εκεί που η υπερεκμετάλλευση της γης δεν μπορεί να δώσει προϊόντα πλούσιας διατροφικής αξίας. Δεν υπάρχει περίοδος αγρανάπαυσης και το υπέδαφος είναι πάμπτωχο σε πρώτες ύλες. Δεν πειράζει όμως. Έχουμε υποκατάστατα. Τα συμπληρώνουμε με λιπάσματα, και φυτοφάρμακα. Τι και αν "χρειάζεσαι 10 Μερίδες Λαχανικών για να πάρεις τα Ίδια Θρεπτικά Συστατικά που θα έπαιρνες από Μια Μερίδα 50 Χρόνια Πριν"; Έχεις δει τις ετικέτες στις οδηγίες χρήσεις των χημικών αυτών; Δεν πρέπει να έρθουν σε επαφή με τα μάτια, το δέρμα, να τα εισπνεύσεις, προσοχή στην κατάποση... άμεση επικοινωνία με το κέντρο δηλητηριάσεων! Βέβαια όλα αυτά τα χημικά περνάνε στο πιάτο σου και τότε όλως τυχαίως το προϊόν αυτό είναι απολύτως εγκεκριμένο και ασφαλές για να το φας! Να φας όμως και μεταλλαγμένα τρόφιμα! Οι σπόροι τούτης της Γης να γίνουν πνευματικά δικαιώματα ιδιωτικής πολυεθνικής! Να τροποποιηθούν γενετικά όλοι και να αποτελούν πνευματικά δικαιώματα της Mosanto! Να μην έχεις ούτε το δικαίωμα να φυτέψεις μια ντομάτα! Δες τι σημαίνει Mosanto εδώ.

Απαγορεύεται να διαχειρίζεσαι το νερό του πηγαδιού σου! Πρέπει να αποκτήσεις δικαίωμα χρήσης του νερού ακόμα και του βρόχινου! Για την ακρίβεια δεν ανήκει σε κανένα άνθρωπο. Πρέπει να ανήκει σε πολυεθνικές εταιρείες, που θα το διαχειρίζονται και θα το διανέμουν ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του καθενός!
- Έχεις χρήματα;
- ...πίνεις νερό.
- Δεν έχεις; 
- ...ας πεθάνεις.
- Δεν είναι λογικό;
- Είναι!
Εσύ τους ψηφίζεις και αυτοί με την άδειά σου, αυτά νομοθετούν... Στο λέει η τάξη τους. Αυτή που εσύ ψηφίζεις και στηρίζεις: ο Πρόεδρος της Nestle: «Tο νερό δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα».

Απαγορεύεται να επιλέγεις εσύ τον τρόπο με τον οποίο θα ζήσεις; Για την ακρίβεια "το κράτος θα σου πει πόσο θα φας"!
- Τι; έχεις αντιρρήσεις;
- Και πώς θα αποπληρωθούν τα χρέη που "δημιούργησες";
Άρχισαν να ανατριχιάζουν και οι νεοφιλελεύθεροι! Φαντάζεσαι να χρεωκοπήσεις και να έρθει το κράτος να σου βγάλει λίστα, πόσα χρήματα και πού, θα δαπανάς; Ήδη στην Ιρλανδία, που κάποιοι επαίρονταν για τις επιτυχημένες συνταγές του μνημονίου, αυτό που σας περιγράφω είναι νόμος! Όπως λέει και ο αρθρογράφος: "Η ρύθμιση αυτή είναι το τελικό χτύπημα στο καπιταλιστικό όνειρο. Ο νόμος των αγορών που ευαγγελιζόταν την ελευθερία δείχνει πλέον το πραγματικό του πρόσωπο. Από την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων η Δύση οδηγείται σταδιακά σε ένα αποικιοκρατικό σύστημα που θα περιλαμβάνει μια νέου τύπου δουλεία."

Ακόμα δεν είδες τίποτα... δεν άκουσες, γεύθηκες, άγγιξες, μύρισες τίποτα! Τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων εξαϋλώθηκαν! Θα σου πουν, λυπόμαστε αλλά δεν βγαίνει να σου δώσουμε σύνταξη ή μισθό ή να καλύψουμε την ιατροφαρμακευτική σου δαπάνη. Χιλιοπαιγμένο το έργο. Δεν το πιστεύεις; καλομελέτα και θα δεις νέα μέτρα, μετά το τρίτο Πάσχα χωρίς αρνί, που θα κάνεις. Η θέρμανση είναι γεγονός ότι αποτελεί είδος πολυτελείας. Του χρόνου θα νιώσεις πιο σκληρά το ψύχος, όταν θα έχει αποστραγγίσει και το τελευταίο ευρώ που βγάζεις, η πολιτική που επέλεξες. Το ρεύμα αυξάνεται! Ω, ναι! ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ! Θα το δεις στους λογαριασμούς που έρχονται... δεν είναι το χαράτσι... μην μπερδεύεσαι. Οι μισθοί πέφτουν, τα βασικά αγαθά ακριβαίνουν! Το ρεύμα είναι αυτό που θα σε ηλεκτροφορήσει... θα συνηθίσεις όμως.

Κάνεις υπομονή!!! Είσαι σίγουρος, ότι χωρίς αυτούς θα είναι χειρότερα... όπως σίγουρος ήσουν, όταν ψήφιζες Καραμανλή, Παπανδρέου, Σαμαρά... Έπεσες μέσα στις προβλέψεις σου... Φοβάσαι τα Γκούλαγκς του Σολζενίτσιν και πλέεις στο αρχιπέλαγος τους, παρότι δεν τα βίωσες ποτέ στην ζωή σου (εδώ που τα λέμε, αμφιβάλλουν πολλοί αν τα είδε και ο Σολζενίτσιν...). Προτιμάς ξανανοίξουν τα ντόπια Γκούλαγκς... η Μακρόνησος, η Γυάρος, ο Αη Στράτης... και αυτό αρκεί για να φαίνεσαι πατριώτης. Αν είσαι καλός γίνεσαι για λίγα ευρώ και επιστάτης!!! Όπως στην Μανωλάδα...

Βάλε επιτέλους τις 5 αισθήσεις σου να δουλέψουν... τουλάχιστον αυτές. Το καπιταλιστικό σύστημα, δε σε αφήνει να ζήσεις ως άνθρωπος. Μόνο την θέση του επιστάτη και του δουλοπάροικου σου επιφυλάσσει. Του κατ' επίφαση πατριώτη, που κρεμάει σημαιάκια στον εξώστη, μουντζώνει συλλήβδην την Τρόικα, τους βουλευτές, την κυβέρνηση, τους δημάρχους κλπ, αλλά καταβάλλει εγκαίρως τα χαράτσια, για να πληρωθούν όλοι αυτοί!!! Παράλογο;

Αν δεν αντέχεις γίνε μετανάστης... ή μάλλον θυμάσαι τη λέξη που σου είπα να συγκρατήσεις; Λαθροπίθηκος. Θα καταλάβεις τι σημαίνει ξένος σε ξένη χώρα. Νομίζεις πως συμβαίνουν μόνο εδώ αυτά; Μόνο εδώ έχει ΕΟΖ εξαθλίωσης; Νομίζεις πως μόνο εδώ μπορείς να δίνεις όποτε θες, 12 ευρώ ανά 12ωρη εργασία; Μόνο εδώ κοιμόντουσαν σε ενοικιαζόμενα θερμοκήπια; Μόνο εδώ ήταν ανασφάλιστοι; Μόνο εδώ τους υποχρέωναν να αγοράζουν τρόφιμα από αυτοσχέδια mini-market; Μόνο εδώ τους έσερναν από τα αγροτικά δεμένους; Μόνο εδώ δεν γνώριζαν οι ελεγκτικές αρχές τί συνέβαινε στη κάθε "ΜανΕΛλάδα"; Μόνο εδώ είχαμε δουλεμπόριο;

Αυταπατάσαι... ρώτα όσους πήγαν σε Αμερική, Αυστραλία, Γερμανία, Βέλγιο... ρώτησέ τους αν πληρώθηκαν, πότε πληρώθηκαν, πού έμεναν, πώς τους συμπεριφέρονταν... Αν πάλι, αποφασίσεις να μείνεις εδώ, μην νομίσεις ότι είσαι αναντικατάστατος επιστάτης. Πάντα θα υπάρχει ο διπλανός σου, που θα εκτελεί καλύτερα τα καθήκοντά του... 

Γράφει ο Κάντζος Αριστείδης

Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτική Σχολίων

Το «Νομικά Ανάλατα» δεν έχει προς το παρόν ενεργοποιήσει καμία υπηρεσία έγκρισης ή μετριασμού σχολίων. Επίσης, έχει επιτρέψει τα ανώνυμα σχόλια. Οι επιλογές αυτές οφείλονται στην επιθυμία μας να δημιουργηθεί μία κοινότητα γύρω από το ιστολόγιο, η οποία να συζητά και να έχει παλμό.

Όμως, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

- Κάθε σχόλιο αντιπροσωπεύει τον σχολιαστή του και μόνο, και δεν απηχεί κατ’ ανάγκην τις αντιλήψεις του «Νομικά Ανάλατα»
- Υβριστικά, δυσφημιστικά ή άλλα παράνομα σχόλια δε θα γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτά.
- Σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα γίνονται ανεκτά υβριστικά σχόλια που απευθύνονται στους υπόλοιπους σχολιαστές του Ιστολογίου.
- Πέρα από τα παράνομα σχόλια, απαγορεύονται τα σχόλια που είναι σκοπίμως εκτός θέματος, άσχετα, προκλητικά και έχουν σκοπό να προκαλέσουν εκρηκτικές αντιδράσεις (Τρολ, Troll).

Το «Νομικά Ανάλατα» διατηρεί το δικαίωμα της απροειδοποίητης και αναιτιολόγητης φραγής (block) χρηστών που έχουν παραβιάσει τους όρους χρήσης.

(από τους Όρους Χρήσης)