Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ως εδώ και μη παρέκει

α) Στο βυθό της λίστας της Διεθνούς Διαφάνειας, που αφορά στη διαφθορά στο δημόσιο τομέα βρίσκεται η Ελλάδα. Η χώρα κατατάσσεται στην 71η θέση, πίσω από χώρες όπως η Γκάνα, η Μποτσουάνα, η Τουρκία και η Τυνησία!!!


β) Το δημόσιο χρέος της χώρας είναι άνω του 100% του ακαθαρίστου εγχωρίου προϊόντος (ΑΕΠ) και ανέρχεται σε 300 δις , δηλαδή κάθε Έλληνας χρωστάει 30.000 ευρώ!

γ) Το έλλειμμα ανέρχεται στο 12,7% επί του ΑΕΠ.

δ) Είναι εξαιρετικά δύσκολο, σύμφωνα με τον έγκυρο αναλυτή των Financial Times κ. Lachman, η κατάληξη της Ελλάδας να είναι πιο αισιόδοξη απ’ της Αργεντινής (η Αργεντινή πτώχευσε το 1999 αν δε με απατά η μνήμη μου). Φαντάζει συνεχίζει ο αναλυτής , ως αναπόφευκτη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ . Θέτει μάλιστα ως χρονικό ορίζοντα που η Αθήνα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη , τα δυο με τρία χρόνια («υπάρχουν πολλές πιθανότητες πως μέσα σε δύο ή τρία χρόνια, η συμμετοχή τη Ελλάδας στο ευρώ θα τελειώσει και μάλιστα με ένα τεράστιο μπαμ».

ε) Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα των Financial Times με τίτλο «Πώς επέτρεψαν στην Ελλάδα να μπει στην ευρωζώνη;» , ο συντάκτης καταλήγει στην αυτονόητη και συνάμα τραγική για τη χώρα διαπίστωση , ότι η ελληνική τραγωδία δεν οφείλεται στην παγκόσμια οικονομική ύφεση , αλλά στην απαράδεκτη και ανεπαρκέστατη πολιτική που εφαρμόστηκε στη χώρα για πάρα πολλά χρόνια («χρειάζονται πάρα πολλά χρόνια απαράδεκτης και ανεπαρκέστατης πολιτικής για να φταίει ένα πρόβλημα να έχει τις διαστάσεις που έχει σήμερα στην Ελλάδα»

στ) Οι Έλληνες είναι οι δεύτεροι σε καταθέσεις στην Ελβετία (βλ σχετική συνέντευξη Καρατσεφε στο real fm).

Πως γίνεται η Ελλάδα να έχει φτάσει στο χείλος της καταστροφής και μια χούφτα «Έλληνες» να είναι δεύτεροι σε καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες;

Η απάντηση νομίζω ότι είναι αυτονόητη: για τη χρεοκοπία της χώρας, ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο το πολιτικό έγκλημα.

Πως φτάσαμε ως εδώ; Να σου πω πως το φαντάζομαι εγώ: ότι για κάθε 100 ευρώ που όλα αυτά τα χρόνια καταβάλλεις, τα 30 πήγανε απευθείας στο ελβετικό τραπεζικό σύστημα. Αποτελούν το προϊόν της εγκληματογόνου διαπλοκής μιας χούφτας πολιτικών με τους γνωστούς εθνικούς μας νταβατζήδες. Πρόκειται για το αποκαλούμενο σκληρό πολιτικό έγκλημα, στη βαρύτερη έκφανσή του.

Από τα 70 ευρώ που μένουν , τα 40 τα τρώει η διαπλοκή και η διαφθορά των λεγόμενων «δεύτερης τάξης λαμογιών». Τα μοιράζουν δηλαδή στα δικά τους τα παιδιά υπό τη μορφή προμηθειών του δημοσίου, αχρείαστων προσλήψεων, μίζες, επιτροπές, επιδοτήσεις, επιδόματα έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία (!!!) κλπ κλπ κλπ .

Τα 30 ευρακια που απομένουν, τα ρίχνουν σε δημόσια υγεία, δημόσια παιδεία, οδικό δίκτυο, συγκοινωνίες και γενικά σε αυτό που θέλουν να αποκαλούν μηχανισμό «σύγχρονου δυτικού κράτους πρόνοιας»…

Το αποτέλεσμα; Εσύ καταβάλεις το φόρο σου και αναμένεις εύλογα, ότι ναι μεν θα φάνε κάποια λεφτά («λογικό» ακούγεται) , αλλά με το περίσσευμα θα δημιουργήσουν τις υποτυπώδεις υποδομές π.χ δημόσιας υγείας, που θα σε εξασφαλίζουν στοιχειωδώς όταν σου σκάσει μπαμ … Μη ξεχνάς ότι την προσπάθειά σου αυτή, συνεπικουρεί χρόνια τώρα και η Ε.Ε που μας τα χώνει κανονικά (δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ κοινοτικών κονδυλίων από τα προγράμματα σύγκλισης).

Όμως τα λεφτά δε τους φτάνουν, αφού ως προελέχθη για κάθε 100 ευρώ που’ βαλαν στο χέρι τα 70 τα χουν φάει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο … Οπότε , με το διαχρονικό πρόσχημα… «πρώτα ο πολίτης», δανείστηκαν τα τελευταία 35 χρόνια, 30 χιλιαρικακια για τον καθένα από μας - υπολόγισε 300 δις που είναι το δημόσιο χρέος δια 11 μύρια νοματαίοι = 27.272 που είναι τα ευρώ που αυτοί δανείστηκαν στο όνομά σου, τα διαχειρίσθηκαν για σένα χωρίς εσένα, αλλά τα χρωστάς εσύ! Και λες τώρα: χαλάλι να γίνει, ας με χρέωσαν με 30 χιλιάρικα, τουλάχιστο αν αρρωστήσω να έχω τις στοιχειώδεις παροχές υγείας…

Αμ δε! Επειδή ο αμοραλισμός του ελληνικής κοπής μεταπολιτευτικού πολιτικού εγκλήματος δεν έχει όρια, η 30ντουρα , πήρε κι αυτή το δρόμο προς Άλπεις μεριά…

Θες τώρα να δεις τι θα πάθεις αν είσαι μη προνομιούχος και σε χτυπήσει η παλιαρρώστια? Θα πεθάνεις!!! Και θα πεθάνεις, ενώ με τα λεφτά που πλήρωσες και εξακολουθείς να πληρώνεις , θα μπορούσες να είσαι στη Mayo πρώτο κρεβάτι πίστα … Η μοίρα όμως το φερε έτσι , να πέσεις στα νύχια του Ε.Σ.Υ όπου θα περιμένεις σε λίστες αναμονής από 2 μέχρι 6 μήνες για να μπεις σε ακτινοθεραπεία... Τα καρκινικά όμως κύτταρα δε περιμένουν, αφού σύμφωνα με τους παραδεκτούς κανόνες της επιστήμης της ογκολογικής ιατρικής, ο πολλαπλασιασμός τους δεν αναστέλλεται για 6 μήνες που απαιτούν οι λίστες του θανάτου…

Αν τώρα είσαι προνομιούχος δηλαδή λαμόγιος που σου δόθηκε η ευκαιρία να βάλεις το δάχτυλο στο μέλι , μάλλον τη γλιτώνεις … Έτσι τουλάχιστο λέει η έκθεση «Health at a Glance 2009» για την Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία τα άτομα που ανήκουν σε χαμηλότερες εισοδηματικές ομάδες, παραλείπουν 4-5 φορές πιο συχνά, σε σχέση με τους εύπορους, να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις ή να προβούν σε άλλες ενέργειες, που σχετίζονται με την υγείας τους. Η Ελλάδα συνεχίζει η έκθεση, διαθέτει τα μεγαλύτερα ποσοστά ασθενών, που «εξαναγκάζονται» σε παράλειψη π.χ. των προληπτικών ελέγχων, επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τις πληρώσουν.

Αυτά τα ολίγα, έτσι για να δεις -ενδεικτικά- τι έπαθες και να πάρεις μια γεύση για το τι πρόκειται να πάθεις…

Τις πταίει για όλα αυτά μωρέ συνέλληνες;

Υποθέτω ότι -μεταξύ των άλλων- φταίει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, ή πιο ορθά, ο νόμος περί συγκάλυψης του πολιτικού εγκλήματος…

Πρόκειται για ένα πλέγμα θεσμικής νομιμοποίησης του πολιτικού εγκλήματος άλλως ατιμωρησίας πρωθυπουργών, υπουργών και βουλευτών, με ένα ισχυρό νομικό πλαίσιο (Ν. 3126/2003) στο οποίο περιλαμβάνονται και συνταγματικές διατάξεις (αρθρ. 85 και 86), που τους εξασφαλίζει προνομιακή -σε σχέση με τους απλούς πολίτες- μεταχείριση. 

Και αυτό γιατί το νομοθετικό αυτό έκτρωμα , εισάγει όχι απλώς ευνοϊκή, αλλά σκανδαλώδη μεταχείριση υπέρ των πολιτικών προσώπων, εις βάρος των πολιτών που κατηγορούνται για τις ίδιες εγκληματικές πράξεις, λόγω της προκλητικά βραχείας, πενταετούς (5) παραγραφής τους έναντι της εικοσαετούς (20) που ισχύει για όλους εμάς.
Δηλαδή το ίδιο το Σύνταγμα αντί να προνοεί με αυστηρότερες προβλέψεις για υπουργούς και πρωθυπουργούς σε σχέση με τους κοινούς θνητούς, κατοχυρώνει και διασφαλίζει τα ιδιαίτερα προνόμια των πολιτικών προσώπων όσων αφορά α) την παραγραφή των εν λόγω εγκλημάτων και β) τον τρόπο και τις προϋποθέσεις άσκησης της ποινικής σε βάρος τους διώξεως.

Κατοχυρώνει δηλαδή το προνόμιο της αποκλειστικής αρμοδιότητας της Βουλής να ασκεί την ποινική δίωξη κατά υπουργών και υφυπουργών. Με άλλα λόγια φρόντισαν να ξεδοντιάσουν τη δικαιοσύνη, έτσι ώστε αν από εισαγγελική π.χ έρευνα προκύψουν στοιχεία σε βάρος υπουργού, να απαγορεύεται στον εισαγγελέα να του ασκήσει ποινική δίωξη. Αντί αυτού ο εισαγγελέας υποχρεούται να διαβιβάσει «αμελλητί» τα στοιχεία στη Βουλή, (δηλαδή στους συναδέλφους του υπουργού!!!) οι οποίοι είναι αποκλειστικά αρμόδιοι να αποφασίσουν αν ο υπουργός θα δικαστεί!!! Το δεύτερο μεγάλο προνόμιο που κατοχυρώνει το Σύνταγμα είναι η εξαιρετικά σύντομη παραγραφή των πολιτικών εγκλημάτων, η οποία επέρχεται μετά «το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει από την τέλεση του αδικήματος», πρακτικά δηλαδή μετά από 2- 6 έτη.

Τι σημαίνει αυτό; Φαντάσου ότι εσύ περνάς τη μέρα σου σε κάποια υπηρεσία του δημοσίου. Αναθεματίζεις την ώρα και τη στιγμή που σε βαλαν στο κωλοδημόσιο και φαγες τη ζωή σου να υπηρετείς το πολίτη, με τρεις και εξήντα … Έφτασε όμως μια μεγάλη μέρα, που σου δόθηκε η ευκαιρία να βάλεις και συ το δάχτυλο στο μέλι! Με δυο τρεις λοβιτούρες, να παντελονιάζεις μια 30αρα, να πα να πάρεις τη καινούργια τη Σκοντα την Οκταβια… Και τη κάνεις τη λαδιά! Και σε τσιμπάνε… Πας κατευθείαν για μέσα (όχι εξαγοράσιμες ποινές και βλακιούλες). Όταν λέμε μέσα, μέσα…

Φαντάσου τώρα τι μάγκας θα σουν, αν το 86 του Συντάγματος προέβλεπε για σένα ότι μόνο ο σύλλογος δημοσίων υπαλλήλων «Μια ζωή στην υπηρεσία του Πολίτη» έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη εναντίον σου για ποινικά αδικήματα που τέλεσες κατά την άσκηση των καθηκόντων σου. Φαντάσου επίσης να προέβλεπε ότι αν στο πλαίσιο ανάκρισης ή προανάκρισης προκύψουν στοιχεία, τα οποία σχετίζονται με σένα, αυτά διαβιβάζονται αμελλητί στο σύλλογό σου, ο οποίος, είναι αποκλειστικά αρμόδιος να αποφασίσει αν θα σε παραπέμψει να δικαστείς… Φαντάσου ακόμα, το Σύνταγμα να κατοχύρωνε ειδικά για πάρτη σου, το προνόμιο της εξαιρετικά σύντομης παραγραφής των εγκλημάτων που τέλεσες, η οποία να επέρχεται μετά «το πέρας του δεύτερου ανταμώματος των μελών του συλλόγου σου, που αρχίζει από την τέλεση του αδικήματος»!!!

Τι παρτυ που θα γινότανε ε;;;; Τι Οκταβια και πράσσειν(α) άλογα… Κόκκινα άλογα και μάλιστα πολλά, θα κυκλοφορούσες τώρα!!!

Μ αυτά και μ αυτά η χώρα έφτασε ένα τσακ πριν να γίνει της Αργεντινής… Το ερώτημα είναι τι γίνεται τώρα…

Μια πρώτη προσέγγιση του θέματος έκανε ο παπα-Άνθιμος ο οποίος πρότεινε «να επιστρέψουν οι υπεύθυνοι τα μισά απ’ όσα έκλεψαν τα τελευταία 35 χρόνια όπως έκανε και ο αρχιτελώνης Ζακχαίος κατά τον Ευαγγελιστή Λουκά». Μπορεί εσένα αυτό να σου ακούγεται λογικό και έντιμο… Θα περίμενες λοιπόν να τον παίξουν τα κανάλια. Και όντως, σωστά υπέθεσες. Τον έπαιξαν. Ο παπα-ριζοσπάστης, λοιδορήθηκε άγρια από τον Alter (που είναι μια απ τις φωνές του κατεστημένου συστήματος) που τον εμφάνισε ως περίπου γραφικό, προσδίδοντας του περιπαιχτικά, την ιδιότητα του … «Μητροπολίτη Οικονομικών»! 

Έκατσαν λοιπόν στο ίδιο το τραπέζι πολιτικοί και νταβατζήδες, προκειμένου να βρουν μια λύση… Αρχικά εξέτασαν την «πρόταση Άνθιμου» να επιστρέψουν μέρος των κλεμμένων στο Λαό. Έβαλαν όμως κάτω τα πράματα και είδαν ότι η ιστορία με τα κλεμμένα πάει 35 χρόνια πίσω…Κατέληξαν λοιπόν ότι η απαίτηση του Λαού κατά του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου έχει παραγραφεί! Σύμφωνα όμως με το νόμο , η παραγραφή αποτελεί νόμιμη αιτία πλουτισμού και για τον ίδιο λόγο και η αποσβεστική προθεσμία , συνιστά ΝΟΜΙΜΗ ΑΙΤΙΑ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ. Επομένως τυχόν επιστροφή των κλεμμένων στο Λαό θα ήταν όχι επιστροφή κλεμμένων , αλλά δωρεά των νταβατζήδων προς το Λαό (ο δε νταβατζής σε περίπτωση που επέστρεφε μέρος των κλεμμένων θα αναγορεύονταν αμέσως σε Μέγα Ευεργέτη του Έθνους)!!! Κατ επέκταση, η νόμιμη -λόγω παραγραφής σήμερα- αιτία πλουτισμού τους , δεν αντίκειται στην ηθική τάξη ,αφού κατά την ιστορική ρήση Βουλγαράκη, «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό»!!! Με αυτό το σκεπτικό , η πρόταση αυτή απορρίφθηκε επειδή δε συνάδει με το νόμο! Έπρεπε λοιπόν να βρουν άλλη λύση και συνάμα –το πιο δύσκολο- να την περάσουν στο Λαό.

Και τη βρήκαν. Τα κλεμμένα θα τα πληρώσει ο Λαός!!! Με διαπόμπευση των φοροφυγάδων, με στοχοποίηση των ύποπτων επαγγελμάτων (στη πυρά γιατροί και δικηγόροι), με GPS στα βυτία , με αγιοποίηση της θερμικής απόδειξης, με θέσπιση του καταδοτικού δόγματος «κάρφωσε τον πλησίον σου», με έκδοση ηλεκτρονικών καρτών που θα καταγράφουν όλες τις συναλλαγές, με φορολογική αμνήστευση του χαφιεδισμού, με περικοπές συντάξεων και μισθών, με πραγματοποίηση τρισεκατομμυρίων διασταυρώσεων / sec από το νέο supercomputer του TAXIS που θα λειτουργεί στην εκπληκτική τιμή των 20 petaflops με επεξεργαστές στα 45 νανόμετρα , με 16 πυρήνες ανά chip και 1,6 petabytes μνήμης η οποία θα μοιράζεται στους 1.600.000 πυρήνες…

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ , ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΧΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ (έστω και το 2012 ρε αδερφέ)!!! Πάντως να σου πω κάτι? Αν τελικά καταφέρουν και περάσουν τα εξοντωτικά αυτά τα μέτρα δίχως να ανοίξει μύτη και ταυτόχρονα καταφέρουν και διατηρήσουν σε ισχύ το υφιστάμενο αυτό νομικό έκτρωμα περί συγκάλυψης του πολιτικού εγκλήματος, θα είναι μεγάλοι μάγκες...

Μη ξεχνάς πάντως ότι πρόκειται για γάτους , αφού έχουν αποδείξει ότι μπορούν να απομυζούν επί μακρό τον εθνικό μας πλούτο , δίχως ποτέ να ανοίξει -επί της ουσίας- μύτη (35 χρόνια τώρα το ίδιο έργο και μόνο πέρυσι το Δεκέμβριο «τους πήγε λίγο να»)… Όλα αυτά τα χρόνια, απέδειξαν ότι πορεύονται με προσοχή , έχοντας πάντοτε κατά νου τη ρήση Κίσινγκερ σύμφωνα με την οποία ότι «ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες». Το δύσκολο αυτό εγχείρημα (της αποχαύνωσης της ελληνικής κοινωνίας), το ανέθεσαν στην ιδιωτική τηλεόραση , την οποία για μια ακόμη φορά επιστρατεύουν, μπας και σώσει την κατάσταση… Έβαλαν λοιπόν τα κανάλια να βοηθήσουν, ώστε να πειστεί ο λαουτζίκος να πληρώσει τα κλεμμένα, δίχως όμως -προς θεού- να ξηλωθούν πεζοδρόμια… Κι όλη μέρα κι όλη νύχτα παίζουν διθυράμβους για το Ελληνικό Φιλότιμο, για την Υπομονή και Επιμονή του Λαού Μας , για τον εθνικής σημασίας κοινό στόχο!!!

Στη μάχη για να πειστεί ο λαουτζίκος, δεν θα μπορούσε παρά να πέσει και το άλλο μεγάλο εργαλείο: οι δημοσκοπήσεις… Ναι ρε συ, αυτές πού διναν κάτι τρελά 80άρια υπέρ της απαγόρευσης του καπνίσματος (οι έγκυρες βέβαια δημοσκοπήσεις υπέρ ή κατά της απαγόρευσης , άλλα λένε) … Με ποσοστά που -για άλλη μια φορά- παραπέμπουν σε Αχμαντινετζάντ, βγήκαν κι είπαν ότι «8 στους 10 Έλληνες λένε ΝΑΙ σε επώδυνα αλλά αναγκαία μέτρα»!!! Εσύ ποιο πιστεύεις ότι θα ήταν το αποτέλεσμα, αν η δημοσκόπηση γινόταν με το ερώτημα «συμφωνείτε με τη λήψη επώδυνων μέτρων, δίχως προηγουμένως να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών»;…

Στο ίδιο στυλάκι γίνεται και η πληροφόρηση για τους «σκοτεινούς κερδοσκόπους που βαλαν σκοπό να χρεοκοπήσουν χώρα»!!! Για τα «ανθελληνικά σκοτεινά κέντρα του εξωτερικού»! Τους «ύποπτους οίκους αξιολόγησης» που βαλαν τη χώρα στο καναβάτσο, υποβαθμίζοντας την πιστοληπτική της ικανότητα… Και δεν ντρέπονται καθόλου που τα λεν αυτά!!! Σε ρωτάω γω τώρα: θα δάνειζες κάποιον με 3 χιλιάρικα όταν ξέρεις ότι δε γνωρίζει να κάνει τίποτα , δεν παράγει τίποτα , τα οικονομικά του βρίσκονται σε πλήρη αταξία , χρωστάει 2 διακοποδάνεια , 3 θαλασσοδάνεια , 1 μπουζουκοδάνειο, 5 βίζες και 2 μασέρ? Θα μου απαντήσεις ότι «μάλλον όχι , γιατί πολύ απλά δε ξέρω αν θα πάρω πίσω τα λεφτά μου. Μπορεί όμως να το ξανασκεφτώ αν το επιτόκιο είναι 3,5 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το mid-swap , τριπλάσιο δηλαδή και βαλε, πάνω απ το επιτόκιο που παίζει στην αγορά»… Ε αυτό ακριβώς κάνουν και τα «σκοτεινά κέντρα του εξωτερικού» (βλ. την επιτυχή κατά τα ΜΜΕ (!!!) άντληση 8 δις ευρώ από τις διεθνείς αγορές, με το τοκογλυφικό επιτόκιο 6,2 % , που είναι 3,5 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το mid-swap). Τι πιο απλό; Βασικές αρχές των πιθανοτήτων της επιστήμης των οικονομικών, όπως τις αντιλαμβάνεται η μάνα μ και η μάνα σ…

Και για να τελειώνουμε μια και καλή μ αυτό το θέμα, σε ρωτάω: αν αύριο η κυβέρνηση έβγαζε πενταετές λαϊκό ομόλογο ύψους 5 δις και σου λεγε, «έλα πατριώτη να το αγοράσεις με επιτόκιο 2%, έλα να βοηθήσεις τη χώρα σου ώστε να δανειστεί με επιτόκιο 2% αντί 6,2 % που θα αναγκαστεί να πληρώσει αν βγει στους διεθνείς ανθέλληνες κερδοσκόπους», θα το αγόραζες;;; Δε το πολυνομίζω…

Θα αποδώσουν τα μέτρα;;;

Κατά την άποψή μου όχι. Και δεν το βλέπω από την επιστημονική σκοπιά που το θέτουν οι οικονομικοί αναλυτές, σύμφωνα με τους οποίους μια σύσφιξη των δημοσιονομικών θα οδηγήσει σε βαθιά ύφεση η οποία με τη σειρά της είναι βέβαιο πως θα αυξήσει το κυκλικό έλλειμμα … Το βλέπω καθαρά απ τη κοινωνική σκοπιά. Αν μαζέψουν τα λεφτά της παραοικονομίας (που χρόνια τώρα αποτελεί τη λοκομοτιβα της πραγματικής οικονομίας), θα στεγνώσουν την αγορά, γεγονός που θα έχει ως άμεση συνέπεια ,το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και στρατιές νέων ανέργων, δηλαδή κοινωνική έκρηξη άνευ προηγουμένου…

Δε βλέπεις τι γίνεται; Η κοινωνία βράζει! Κάθε μέρα ξεφυτρώνει και μια νέα οργάνωση. Επαναστατικός Αγώνας, 1η Μάη, ΕΛΑ, Αντικρατική Πάλη, Πυρήνες της φωτιάς, Πυρήνες της καταστροφής, 6 Δεκέμβρη, 7 Δεκέμβρη, 8 Δεκέμβρη και πάει κλαίγοντας... Προκηρύξεις παντού! Κάτω από γλάστρες , μέσα σε παρτέρια , μέσα σε κάδους , πάνω σε τάφους… Σε σι ντια , σε φλασακια , σε «δισκέτες παλαιού τύπου», στο ιντερνετ , στους τοίχους …

Πρόκειται λένε για επικίνδυνες τρομοκρατικές οργανώσεις με άριστα εκπαιδευμένα κομαντα (σε παλαιστινιακά μάλιστα στρατόπεδα!!!), που γνωρίζουν άριστα το αντάρτικο πόλης! Τραγικό;

Εδώ μιλάμε για πρόδρομα σημάδια μιας ευρείας κοινωνικής έκρηξης, άνευ προηγουμένου... Μιας πυρηνικού μεγέθους έκρηξης της κοινωνικής χύτρας , που μπροστά της , η χύτρες των πυρήνων (της φωτιάς) θα μοιάζουν σα πασχαλιάτικες σκαστρες… Της έκρηξης μιας κοινωνίας που δυσφορεί υπό το βάρος της κοινωνικής παθογένειας και της οικονομικής δυσμένειας… Της βίαιης αντίδρασης που όλο και πιο συχνά προκαλεί η συσσωρευμένη (εδώ και 30 χρόνια) κρίση θεσμών και αξίων… Εδώ ήμαστε ένα τσακ πριν ξεκινήσει η πυρηνική αλυσιδωτή κοινωνική αντίδραση (σχάση των κοινωνικών πυρήνων που ανατροφοδοτείται) και αυτοί αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στο στυλακι «η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται και δεν εκβιάζεται»! 

Τι θα γίνει τελικά; Θα χρεοκοπήσουμε; Θα εγκαταλείψουμε τη ζώνη του ευρω;

Η χώρα δε νομίζω ότι είναι εύκολο να τα καταφέρει μόνη της. Θα φτάσει σίγουρα στο χείλος του γκρεμού… Στο όριο της πλήρους δημοσιονομικής κατάρρευσης λόγω αδυναμίας ή υπέρμετρης δυσκολίας να ανατροφοδοτήσει το χαοτικό χρέος της. Το πιθανότερο είναι να χρειαστεί εξωτερική βοήθεια, την οποία δεν πρόκειται ο σκληρός πυρήνας της ευρωζώνης να επιτρέψει να δοθεί από το ΔΝΤ, διότι αυτό θα οδηγούσε σε πλήρη αποδόμηση του ενιαίου νομίσματος.

Θα αναγκαστεί επομένως η χώρα να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ;

Θα επιτρέψει ποτέ ο γαλλο-γερμανικός άξονας να πληγεί καίρια το κύρος και η αξιοπιστία του ευρω, εξαιτίας μιας ελληνικής χρεοκοπίας που θα πυροδοτούσε ένα ντόμινο περιφερειακών χρεοκοπιών των άλλων ευάλωτων μελών όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία; Νομίζω ότι αυτό δε θα το αφήσουν να συμβεί…

ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ νομίζω ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ (πιθανά από την ΕΚΤ). ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΤΑΔΕΙ.

Και πιστεύω ότι αυτή θα είναι η κατάληξη της διαφαινόμενης ελληνικής τραγωδίας, λόγω του εξής αυτονόητου:

Πως επέτρεψαν στην Ελλάδα να μπει στο ευρώ;;; Υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να πιστεύει ότι ο στενός πυρήνας της ευρωζωνης (με τη Γερμανία και τη Γαλλία που είναι από τα ισχυρότερα κράτη στο κόσμο), δε γνώριζε τι σοι λαμόγια είναι τούτοι δω? Θυσίασε άραγε Γερμανία -έτσι ελαφρά τη καρδία- το πανίσχυρο Μάρκο της για χάρη της δραχμουλας? Επέτρεψε η Γερμανία σε πέντε δέκα από δαύτους να κλονίσουν το νόμισμα στο όνομα του οποίου θυσίασε το Μάρκο της; Άραγε δε γνώριζαν οι «κουτογραφκοι» ότι η πλήρωση των κριτηρίων ένταξης επιτεύχθηκε δια της δημιουργικής λογιστικής; Δεν ήξεραν ότι τα νούμερα ήταν μαγειρεμένα; Λες οι υπηρεσίες των δυο αυτών υπερδυνάμεων να μη γνώριζαν ότι τα στοιχεία που καταθέταμε επί σειρά ετών ήταν ψευδή; Υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει στα σοβαρά ότι εκατό λαμογια αυτής της χώρας θα μπορούσαν να κοροϊδέψουν τους τεχνοκράτες αυτής της χώρας;;; Κοινή λογική χρειάζεται… 

Γνώριζαν ότι η Ελλάδα ήταν ένας από τους αδύναμους κρίκους… Ίσως μάλιστα ο πιο αδύναμος. Γνώριζαν ότι τα προβλήματα της Ελλάδας είναι ακραία, διότι είναι η μόνη χώρα μέλος της ευρωζωνης που χαρακτηρίζεται από υψηλό έλλειμμα και υψηλό χρέος και ελλείψει του μαγικού ραβδιού της υποτίμησης , γνώριζαν ότι στη πρώτη στραβή θα κατέρρεε… Νομίζω λοιπόν ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρω, επετράπη βάσει συγκεκριμένης στόχευσης…

ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΑΜΕΣΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ. Αυτή είναι –σύμφωνα με άρθρο των FT- η πιο σύντομη οδός προς την πολύπαθη πολιτική ένωση που πολλοί θεωρούσαν ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Νομίζω λοιπόν ότι δεν απέχει πολύ η μέρα που γερμανικά τεθωρακισμένα θα προελαύνουν στους δρόμους της Αθήνας, μεταφέροντας Γερμανούς τεχνοκράτες που θα αναλάβουν τη συγκυβέρνηση και αναδιοργάνωση της χώρας. Υποπτεύομαι μάλιστα ότι οι Αθηναίοι θα τους ραίνουν με ροδοπέταλα κραδαίνοντας στο ένα χέρι την ελληνική και στο άλλο την ευρωπαϊκή σημαία…

Προσωπικά πιστεύω ότι αυτή είναι η τελευταία ή προτελευταία αμιγώς ελληνικής σύνθεσης κυβέρνηση. Οι επόμενες ελληνικές Κυβερνήσεις θα σχηματίζονται με τη συμμετοχή Ευρωπαίων τεχνοκρατών στη σύνθεσή τους. Η ευοίωνη αυτή προοπτική, θα φάνταζε μέχρι χθες ως ευφάνταστο σενάριο. Σήμερα αποτελεί ήδη πραγματικότητα, αφού το εθνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης (2009-2012), καταρτίστηκε κατ επιβολή των επιταγών της Κομισιον ενώ η εφαρμογή του θα γίνει υπό το άγρυπνο βλέμμα της (με μηνιαία επιτήρηση). Αναφορικά δε με την εγκατάσταση ξένων τεχνοκρατών στην Ελλάδα οι οποίοι θα μεριμνούν για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους, τα προεόρτια ήδη άρχισαν , με το ενδεχόμενο συμμετοχής εκπροσώπου της κοινοτικής στατικής υπηρεσίας Eurostat στο ΔΣ της δικής μας στατιστικής υπηρεσίας (ΕΣΥΕ…)

Να δείτε τελικά που ο Σεμνός και Ταπεινός, θα περάσει στην ιστορία ως ο τελευταίος πρωθυπουργός αμιγούς ελληνικής σύνθεσης κυβέρνησης…


Γράφει ο Θανάσης Αλαμπάσης στο alampasis.blogspot.gr

Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτική Σχολίων

Το «Νομικά Ανάλατα» δεν έχει προς το παρόν ενεργοποιήσει καμία υπηρεσία έγκρισης ή μετριασμού σχολίων. Επίσης, έχει επιτρέψει τα ανώνυμα σχόλια. Οι επιλογές αυτές οφείλονται στην επιθυμία μας να δημιουργηθεί μία κοινότητα γύρω από το ιστολόγιο, η οποία να συζητά και να έχει παλμό.

Όμως, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

- Κάθε σχόλιο αντιπροσωπεύει τον σχολιαστή του και μόνο, και δεν απηχεί κατ’ ανάγκην τις αντιλήψεις του «Νομικά Ανάλατα»
- Υβριστικά, δυσφημιστικά ή άλλα παράνομα σχόλια δε θα γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτά.
- Σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα γίνονται ανεκτά υβριστικά σχόλια που απευθύνονται στους υπόλοιπους σχολιαστές του Ιστολογίου.
- Πέρα από τα παράνομα σχόλια, απαγορεύονται τα σχόλια που είναι σκοπίμως εκτός θέματος, άσχετα, προκλητικά και έχουν σκοπό να προκαλέσουν εκρηκτικές αντιδράσεις (Τρολ, Troll).

Το «Νομικά Ανάλατα» διατηρεί το δικαίωμα της απροειδοποίητης και αναιτιολόγητης φραγής (block) χρηστών που έχουν παραβιάσει τους όρους χρήσης.

(από τους Όρους Χρήσης)