Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Ο τοκετός κατ' οίκον διώκεται στην Ελλάδα

Κλεάνθης Γρίβας: Ο ΤΟΚΕΤΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΩΚΕΤΑΙ στο «Ελλαδιστάν»

Ζητώ συγγνώμη για την παρέμβαση σε μια υπόθεση που αφορά την κόρη μου και έχει σχέση με την υπόθεση των γονέων που διώκονται επειδή «τόλμησαν» να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους στην γιορταστική ατμόσφαιρα του σπιτιού τους και όχι στο απρόσωπο και άξενο περιβάλλον κάποιου από τα υπάρχοντα «συσκευαστήρια βρεφών» (μεταξύ των άλλων, αποφεύγοντας και τα σημαντικά σοκ -αισθητηριακά και ψυχολογικά- που υφίσταται το «εν συσκευασία» νεογέννητο, και τα οποία θα μπορούσα να αναπτύξω αναλυτικά σε κάποιο άλλο σημείωμα),
Είναι προφανές ότι είμαι περήφανος για την κόρη μου ΜΑΡΙΑ-ΜΥΡΤΩ ΓΡΙΒΑ και την απόφασή της να γεννήσει στο σπίτι μας (απόφαση αυτονόητη με βάση τη μόρφωση, την καλλιέργεια και την ευαισθησία της),πράγμα που:
α) Mου έδωσε την ευτυχία να πάρω μέρος στον τοκετό της [στον οποίο συμμετείχαν η μητέρα, ο πατέρας, η γιαγιά και δύο παπούδες - όλοι γιατροί] με την τριπλή ιδιότητα του πατέρα, του παπού και του γιατρού[όπως είχα κάνει και κατά τη δική της γέννηση, παίρνοντας ενεργό μέρος στον τοκετό της συζύγου μου Αλεξάνδρας Ευθυμιάδου -επίσης γιατρού- ως βοηθός του πατέρα της παθολόγου Τηλέμαχου Ευθυμιάδη που ασκούσε την ιατρική επί μισό αιώνα], και να είμαι ο πρώτος που αγκάλιασε την κόρη της.
β) Mου παρείχε την ευχέρεια να παραλάβω τον πλακούντα (που είναι λίκνο της ζωής και όχι «μολυσματικό απόβλητο»! όπως διατείνεται η μαία κ. Βικτώρια Μοσχάκη) και να τον θάψω στο σπίτι μας στον Όλυμπο, φυτεύοντας επάνω του ένα έλατο (που το βλέπω να μεγαλώνει μαζί με την εγγονή μου).

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΣ την υπόθεση της κόρης μου και του τοκετού στο σπίτι, θα πάρω μέρος στον προγραμματισμό των εξής πρωτοβουλιών: 

1) Οι θιγόμενοι από τις ενέργειες της μαίας κ. Βικτώριας Μοσχάκη, αμέσως μετά την εκδίκαση της υπόθεσης τους στο Γ’ Μονομελές Πλημ/δικείο Θεσσαλονίκης (την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013), θα καταθέσουν εναντίον της:
● Μηνύσεις για ένα αριθμό αδικημάτων (μεταξύ των οποίων και αυτό της ψευδούς καταμήνυσης (στο οποίο εμπεριέχεται και το αδίκημα της ψευδορκίας), συκοφαντικής δυσφήμισης, έργω και λόγω (και δια του Τύπου). Kαι
● Αγωγές για αποζημίωση των θιγόμενων (λόγω πρόκλησης ηθικής βλάβης, προσβολής προσωπικότητας, μείωσης επαγγελματικού κύρους, πρόκλησης επαγγελματικής βλάβης, κ.α.

2) Οι θιγόμενοι από τις ενέργειες της μαίας κ. ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΜΟΣΧΑΚΗ, θα πάρουν μέρος σε δημοσιογραφική έρευνα από ιστοσελίδες και ένα κανάλι σχετικά:
● Με τις ιδιωτικές εταιρίες που εκμεταλλεύονται τους πλακούντες προς ίδιον όφελος για την παρασκευή ακριβών καλλυντικών, καλλιέργεια βλαστοκυττάρων, κλπ.
● Τη σύνθεση των μετόχων τους.
Κι’ αυτό γιατί κάθε σοβαρή ερευνητική προσπάθεια (δημοσιογραφική, αστυνομικά, εγκληματολογική, κ.α.) ξεκινάει πάντοτε από το ερώτημα «ποιος ωφελείται;».
Τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας θα κατατεθούν στη Δικαιοσύνη, το ΣΔΟΕ και τα ΜΜΕ.

3) Φίλοι δικηγόροι θα διερευνήσουν και θα καταθέσουν μηνύσεις και αγωγές εναντίον ΟΛΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ που ενέχονται:
● Στην παραβίαση των «προσωπικών δεδομένων» των θιγόμενων. Και
● Στην παράδοσή αυτών των δεδομένων στη μαία κ. ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΜΟΣΧΑΚΗ.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΡΑΞΗ
(ή ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΑΞΗ) ΜΙΑΣ ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Η μαία κ. ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΜΟΣΧΑΚΗ, πρόεδρος του «Συλλόγου Μαιών Θεσσαλονίκης», αφού κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά εις βάρος 79 γονέων και γιατρών και προκάλεσε τη δίωξή τους, εκ των υστέρων με συνεντεύξεις τύπου «παρέχει την προστασία της» (!) στις γυναίκες που επιθυμούν τοκετό κατ’ οίκον, αναφερόμενη μάλιστα σε κάποια δήθεν «επιστημονικά πρωτόκολλα» τα οποία κατ’ ουσία είναι διάτρητα κουρελόχαρτα που δεν έχουν καμιά επιστημονική βάση και νομοθετική κάλυψη τουλάχιστον στον ευρωπαϊκό χώρο (επιβεβαιώνοντας το ρηθέν ότι «η Ελλάδα είναι η μόνη αφρικανική χώρα που κατοικείται από λευκούς».

Έχοντας πάντα κατά τα νου τη διάσημη προειδοποίηση του Σάμουελ Τζόνσον (η οποία επιβεβαιώνεται διαρκώς ιστορικά), σύμφωνα με την οποία «πίσω από κάθε σωτήρα βαδίζει ένας δήμιος», θεωρώ αυτονόητο κάθε νοήμων άνθρωπος να απορρίπτει ασυζητητί οποιαδήποτε προσφορά προστασίας που δεν έχει ζητηθεί από τον ίδιο.

Κλεάνθης Γρίβας

Η μαία κ. Βικτώρια Μοσχάκη σε χορό του "Συλλόγου Μαιών" 



Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτική Σχολίων

Το «Νομικά Ανάλατα» δεν έχει προς το παρόν ενεργοποιήσει καμία υπηρεσία έγκρισης ή μετριασμού σχολίων. Επίσης, έχει επιτρέψει τα ανώνυμα σχόλια. Οι επιλογές αυτές οφείλονται στην επιθυμία μας να δημιουργηθεί μία κοινότητα γύρω από το ιστολόγιο, η οποία να συζητά και να έχει παλμό.

Όμως, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

- Κάθε σχόλιο αντιπροσωπεύει τον σχολιαστή του και μόνο, και δεν απηχεί κατ’ ανάγκην τις αντιλήψεις του «Νομικά Ανάλατα»
- Υβριστικά, δυσφημιστικά ή άλλα παράνομα σχόλια δε θα γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτά.
- Σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα γίνονται ανεκτά υβριστικά σχόλια που απευθύνονται στους υπόλοιπους σχολιαστές του Ιστολογίου.
- Πέρα από τα παράνομα σχόλια, απαγορεύονται τα σχόλια που είναι σκοπίμως εκτός θέματος, άσχετα, προκλητικά και έχουν σκοπό να προκαλέσουν εκρηκτικές αντιδράσεις (Τρολ, Troll).

Το «Νομικά Ανάλατα» διατηρεί το δικαίωμα της απροειδοποίητης και αναιτιολόγητης φραγής (block) χρηστών που έχουν παραβιάσει τους όρους χρήσης.

(από τους Όρους Χρήσης)