Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Μεγάλη "απάτη" από τις Τράπεζες, για όσους έχουν αγοράσει αυτοκίνητο μέσω χρηματοδότησης Τράπεζας


Τραγική  είναι η  οικονομική  (βλάβη) των καταναλωτών, που έχουν αγοράσει αυτοκίνητο μέσω χρηματοδότησης (δανεισμού) από Τράπεζα.
Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση, να σας ενημερώσουμε ότι πλέον δεν "σηκώνουμε τα χέρια ψηλά" και το μόνο συναίσθημα που μας κυριεύει είναι ο φόβος και η ανασφάλεια, όταν βρισκόμαστε με ένα αυτοκίνητο με παρακράτηση κυριότητας, στο οποίο χρηματοδοτηθήκαμε για να το αγοράσουμε, και σήμερα λόγω της γενικής οικονομικής κρίσης, της ύφεσης, αλλά και της ανεργίας να μη μπορούμε να ανταποκριθούμε στις δόσεις μας και σήμερα να βρισκόμαστε σε απειλές και διεκδικήσεις όχι μόνο από την Τράπεζα που μεσολάβησε στην χρηματοδότηση, αλλά και από την Εταιρία που έχουν  εκχωρηθεί οι απαιτήσεις της Τράπεζας.
Σύμφωνα με  την διαπίστωση του Νομικού  Συμβούλου της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, κ Μάρκο Κουντουρούδα, δείτε τι ακριβώς συμβαίνει:
¨Κάποιες Τράπεζες, έχουν εκχωρήσει όλες τις απαιτήσεις τους σε εταιρείες συμφερόντων τους, όπως και τη σύμβαση της πώλησης του Ι.Χ. οι οποίες κάνουν ασφαλιστικά μέτρα νομής για να πάρουν το αυτοκίνητο.", όπως εξηγεί και διευκρινίζει ο δικηγόρος Αθηνών κ Μάρκος Κουντουρούδας, για ωφέλεια όλων των καταναλωτών.
"Κατά το Νόμο, σε πώληση με παρακράτηση κυριότητας, αν ο αγοραστής δεν πληρώσει, ο πωλητής έχει δύο επιλογές, που όμως η μία ΑΠΟΚΛΕΊΕΙ την άλλη, ήτοι ή θα ανακτήσει την κυριότητα του Ι.Χ. ή θα ζητήσει τα χρήματα από το υπόλοιπο του τιμήματος. 
Κάποιες Τράπεζες λοιπόν, με τις συνεργαζόμενες εταιρείες τους, ζητούν να πάρουν το Ι.Χ. και ¨ενώ δεν έχει βγει Δικαστική απόφαση, οι Τράπεζες, ενώ το ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ ότι έχουν εκχωρήσει τις απαιτήσεις τουςβγάζουν διαταγές πληρωμής για το υπόλοιπο του τιμήματος ...!!! Δηλαδή να αρπάξουν από τους καταναλωτές και το Ι.Χ. (στο οποίο έχουν δοθεί π.χ ήδη 20.000 ευρώ) διεκδικούν και τα χρήματα, περίπου 18.000 ευρώ...! που υπολείπονται Δηλαδή να τα πάρουν "διπλά" αναιτίως και ετσιθελικά."

Συμπερασματικά, καλούμε όλους τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν αγοράσει αυτοκίνητο μέσω δανεισμού από Τράπεζα, να ζητούν ενημέρωση και καθοδήγηση από την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης για τα περαιτέρω σε Πανελλαδικό Επίπεδο, καθώς οι Τραπεζικές Εταιρείες και οι συνεργάτες αυτών ως επί το πλείστον έχουν έδρα την Περιφέρεια Αττικής.-
                                            
Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
κ Ιωάννα Μελάκη


Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας

2 σχόλια:

  1. ΑΠΟ Georgios Nikolaou
    Δυο είναι τα θέματα κατά τη γνώμη μου. Αν έχουν εκχωρήσει κι έχουν κάνει αναγγελία τότε δε νομιμοποιούνται να καταθέτουν αιτήσεις διαταγών πληρωμής διότι δεν είναι δανειστές. Το άλλο είναι ότι δικαιούνται ΔΙΑΖΕΥΚΤΙΚΑ ή το αυτοκίνητο ή τα χρήματα. Αυτές ζητάνε ΣΩΡΕΥΤΙΚΑ και τα δυο
    Πριν από 57 λεπτά · Δεν μου αρέσει · 2

    ΑΠΟ Giannis Climber
    ο τίτλος ειναι παραπλανητικός σε σχέση με το δημοσίευμα. Η διαζευκτική δυνατότητα του Νομου (είσπραξη υπολοίπου τιμήματος ή αφαίρεση) ακόμα και αν ασκείται σωρευτικά δίνεται η δυνατότητα στον καθου ή ανακόπτοντα να προτάξει νομικά επιχειρήματα και για αυτο υπάρχουν οι νομικοί. Απο εκεί και πέρα εχω σοβαρές αμφιβολίες για τον αγαθό σκοπό των καταναλωτικών ενώσεων και οργανώσεων που λειτουργούν συνήθως υπο τη σκέπη δικηγόρων που αυξάνουν το πορτοφόλι τους φορώντας το φερετζέ του Ρομπέν των δανειοληπτών. Μακάρι οι δικηγορικοί σύλλογοι να ειχαν προστατεύσει τα έννομα συμφέροντα και να μην υπήρχε χώρος για ιδιωτικούς Ρομπέν αναρριχητές πορτοφολιών και πολιτικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να θέσω υπόψη του κακόβουλου σχολιαστή ότι μπορεί να κάνει έλεγχο στα βιβλία μου και να δει ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχα εμπλοκή με ενώσεις καταναλωτών. Μου ζητήθηκε η συνδρομή μου μέσα στην Κρίση να βοηθήσω με το ελάχιστο δυνατό κόστος και κυρίως να προσφέρω νομικές γνώσεις και υπηρεσίες. Οπότε τα περί "Ρομπέν των δανειοληπτών" και λοιπά ελεεινά, τα επιστρέφω στον κακόβουλο και προφανώς συμπλεγματικό σχολιαστή, απ'όπου κι αν προέρχεται. Κάποιοι κάνουν ευσυνείδητα τη δουλειά τους, ας το έχουμε κι αυτό υπόψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πολιτική Σχολίων

Το «Νομικά Ανάλατα» δεν έχει προς το παρόν ενεργοποιήσει καμία υπηρεσία έγκρισης ή μετριασμού σχολίων. Επίσης, έχει επιτρέψει τα ανώνυμα σχόλια. Οι επιλογές αυτές οφείλονται στην επιθυμία μας να δημιουργηθεί μία κοινότητα γύρω από το ιστολόγιο, η οποία να συζητά και να έχει παλμό.

Όμως, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

- Κάθε σχόλιο αντιπροσωπεύει τον σχολιαστή του και μόνο, και δεν απηχεί κατ’ ανάγκην τις αντιλήψεις του «Νομικά Ανάλατα»
- Υβριστικά, δυσφημιστικά ή άλλα παράνομα σχόλια δε θα γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτά.
- Σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα γίνονται ανεκτά υβριστικά σχόλια που απευθύνονται στους υπόλοιπους σχολιαστές του Ιστολογίου.
- Πέρα από τα παράνομα σχόλια, απαγορεύονται τα σχόλια που είναι σκοπίμως εκτός θέματος, άσχετα, προκλητικά και έχουν σκοπό να προκαλέσουν εκρηκτικές αντιδράσεις (Τρολ, Troll).

Το «Νομικά Ανάλατα» διατηρεί το δικαίωμα της απροειδοποίητης και αναιτιολόγητης φραγής (block) χρηστών που έχουν παραβιάσει τους όρους χρήσης.

(από τους Όρους Χρήσης)