Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Ένας πιτσιρίκος ΚουΚουΕδολόγος

Άποψή μου, στις διάφορες πολιτικοκοινωνικές συζητήσεις αναφορικά με την κρίση, είναι το ότι σε κάθε περίοδο κρίσης πέφτουν οι μάσκες. Η πλειονότητα ανθρώπων που κινούνταν υπογείως, που ήταν αφανείς αλλά διαδραμάτιζαν σημαντικό ρόλο στο να σχηματίσει η κοινή γνώμη μια εικονική πραγματικότητα, εκ των πραγμάτων αποκαλύπτεται. Ευλογημένη η ώρα της κρίσης λοιπόν. 

Ευλογημένη η ώρα που ο Πρετεντέρης έφτυσε κατάμουτρα το κοινό του, λέγοντας: "...Η αναδιάρθρωση του χρέους: όλοι ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι βιώσιμο, αλλά μας έλεγαν μην το πείτε τώρα, δεν είναι σωστό. Το αποτέλεσμα είναι ότι μέχρι το 2010 έλεγαν όλοι ότι το χρέος είναι βιώσιμο και εμείς δεν τους απαντούσαμε «όχι, δεν είναι!». Δεν τους λέγαμε ότι αυτά είναι βλακείες. Αυτό ήταν μια αυτοσυγκράτηση..." (πηγή)

Στο διάχυτο πνεύμα του δημοσιογραφικού εσμού όταν έρχεται η ώρα της κρίσης η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί... αναφορικά λοιπόν με την διαδοχή στη θέση του Γ.Γ. του ΚΚΕ, εκλέχτηκε ο κύριος Κουτσούμπας Δημήτρης, το βιογραφικό του οποίου θα δείτε εδώ. Στην ιστοσελίδα neolaia.gr ειπώθηκε μία πικρή αλήθεια: "Εδώ και πολύ ώρα ψάχνω στο ίντερνετ κάποια αναφορά-βιογραφικό, αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω κάτι λεπτομερές."

Και πώς είναι δυνατόν να βρεις κάτι σχετικό με το ΚΚΕ, όταν το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου κάνει επιλεκτικές αναφορές, προωθεί συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα και ως "είθισται" διασπείρει συστηματικά ανακριβή δημοσιεύματα τα οποία εκτείνονται από  τη γκρίζα ζώνη του «προκλητικά ανακριβούς» έως το βαθύ μαύρο της «σκόπιμης παραπληροφόρησης».

Για παράδειγμα, έρχεται "Το Βήμα" και βγάζει ένα δημοσίευμα με τίτλο "Άρον-άρον ολοκληρώνεται σήμερα αντί για αύριο - το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ".
Πάνω σε αυτό τον δημοσιογραφικό οχετό περί πρωτοφανών εξελίξεων, δολοπλοκιών, φανταστικών διαγραφών και διάσπασης έρχεται το ΚΚΕ με μία λιτή ανακοίνωση μέσα από τα επίσημα κομματικά όργανά του και διαψεύδει τα δημοσιεύματά αυτά. «...Η εισήγηση και το κλείσιμο της ΚΕ του ΚΚΕ υπερψηφίστηκαν ομόφωνα. Επίσης, η εισήγηση και το κλείσιμο της ΚΕΟΕ υπερψηφίστηκαν με ένα κατά και ένα λευκό. Το 19ο Συνέδριο υπερψήφισε ομόφωνα το νέο Πρόγραμμα του Κόμματος, το νέο Καταστατικό και την Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου. Οι εργασίες του Συνεδρίου συνεχίζονται με βάση το χρονοδιάγραμμα». Όπως βλέπετε όχι μόνο δεν επαληθεύτηκαν τα ανακριβή άρθρα (όπως του Αλέκου Χαλβαντζή που αναπαρήγαγε η πλειοψηφία των ΜΜΕ) περί διάσπασης, διαφωνιών, διαγραφών κλπ αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα το 19ο Συνέδριο!!! Ως εκ τούτου ακολούθησε η αναδίπλωση και κατέβασε την σχετική ανάρτηση "Το ΒΗΜΑ" από την ιστοσελίδα του...
Μέσα σε αυτό το κλίμα διασποράς ανακριβών δημοσιευμάτων ήρθε και ένας Πιτσιρίκος με πογκρόμ "πεζοδρομιακής φοίτησης" να μεθοδεύσει εκ νέου αρνητικό κλίμα για το ΚΚΕ... όλες οι αναρτήσεις μέσα σε 25 λεπτά!!!
Προφανώς στο 1ο σχόλιο ο "κοκορίκος" χωρίς να συμμετάσχει στις διεργασίες του προσυνεδριακού διαλόγου, και προβοκάροντας στο πρόσωπο του δημοσιογράφου Ν.Μπογιόπουλου ειρωνεύεται την εκλογή νέου του Γ.Γ. στο ΚΚΕ. Προφανώς για εκείνoν και τους όμοιούς του θα χρειαστούν ενδεχομένως άλλα 25 χρόνια για αντιληφθεί ότι ο πολιτικός λόγος δεν πρέπει να υπακούει στο mediaκό STAR system...
 ...ότι πολιτική δεν κάνεις με το φαίνεσθαι...
 ...ότι το αισχρό από την σάτιρα απέχει αιώνες...
 ...ότι με φθηνές ατάκες αποδεικνύεις τις καταβολές σου...
...ότι ορφανός από ήθος μένεις εύκολα...

Κληρονομικό χάρισμα, σε αυτούς που μιλούν περί τακτικής διαγραφών ΚΚΕ, είναι να διαγράφουν πρώτοι ότι δεν τους είναι αρεστό και εν συνεχεία να μπλοκάρουν όποιον εκφέρει διαφορετική άποψη. Από τον διάχυτο χαμερπισμό, μετά την διαγραφή σχολίων, πάμε σε διαγραφή προφίλ... φυσικό επακόλουθο κρυπτοφασίζουσας νοοτροπίας είναι για όλα τα πιτσιριΚοΚοράκια!!! Μέσα από τις υποσημειωμένες φωτογραφίες θα διακρίνεται ότι τα σχόλια αυτά και άλλα πολλά διαγράφτηκαν μαζί με τα άτομα που τα έκαναν.


Η ουσία είναι μία: πρέπει να δημιουργούμε αρνητικές εντυπώσεις και να μένουν ΜΟΝΟ όσοι συμφωνούν... έτσι εμφαίνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία ΣΥΜΦΩΝΕΙ μαζί μου!!! Έτσι χειραγωγώ την κοινή γνώμη δημιουργώντας ψευδείς εντυπώσεις... δεν διαφέρει άλλωστε αυτό από την ναζιστική νοοτροπία. Οι κατ'επίφαση αριστεροί επάξιοι ΔΙΑΔΟΧΟΙ των γκεμπελικών μεθόδων... ζήλεψε και η Χρυσή Αυγή για τους απρόσμενους υποστηρικτές που της έλαχαν.

Κλείνοντας θα κάνω χρήση της απάντησης Troll:
"@Τενεγκέζος Γεώργιος
Ο πολύς Πιτσιρίκος διαγράφει σχόλια, αφού πρώτα ξεσκίστηκε να χλευάζει το KKE πως διαγράφει γενικώς. Δεν είναι και πολύ δύσκολο να είσαι στερεοτυπικός, κοινότοπος και προκλητικά φτηνιάρης. Το δύσκολο είναι να είσαι τρολ.
Πιτσιρίκο: κάλλιο με Κουτσούμπα, παρά πουλί - καλούμπα".

Γράφει ο Κάντζος Αριστείδης

Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτική Σχολίων

Το «Νομικά Ανάλατα» δεν έχει προς το παρόν ενεργοποιήσει καμία υπηρεσία έγκρισης ή μετριασμού σχολίων. Επίσης, έχει επιτρέψει τα ανώνυμα σχόλια. Οι επιλογές αυτές οφείλονται στην επιθυμία μας να δημιουργηθεί μία κοινότητα γύρω από το ιστολόγιο, η οποία να συζητά και να έχει παλμό.

Όμως, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

- Κάθε σχόλιο αντιπροσωπεύει τον σχολιαστή του και μόνο, και δεν απηχεί κατ’ ανάγκην τις αντιλήψεις του «Νομικά Ανάλατα»
- Υβριστικά, δυσφημιστικά ή άλλα παράνομα σχόλια δε θα γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτά.
- Σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα γίνονται ανεκτά υβριστικά σχόλια που απευθύνονται στους υπόλοιπους σχολιαστές του Ιστολογίου.
- Πέρα από τα παράνομα σχόλια, απαγορεύονται τα σχόλια που είναι σκοπίμως εκτός θέματος, άσχετα, προκλητικά και έχουν σκοπό να προκαλέσουν εκρηκτικές αντιδράσεις (Τρολ, Troll).

Το «Νομικά Ανάλατα» διατηρεί το δικαίωμα της απροειδοποίητης και αναιτιολόγητης φραγής (block) χρηστών που έχουν παραβιάσει τους όρους χρήσης.

(από τους Όρους Χρήσης)