Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Κοροϊδεύοντας τους Δικηγόρους (Νέος Κώδικας περί Δικηγόρων)

Χθες, ο ΔΣΑ ενημέρωσε με περηφάνεια τους συναδέλφους ότι:
"από την Τετάρτη 6-2-2013 το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έθεσε σε δημόσια διαβούλευση τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία μέσω της οποίας επιχειρείται ο εκσυγχρονισμός του «Κώδικα περί Δικηγόρων» προκειμένου να καταστεί πιο αποτελεσματική η άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος. Η διαβούλευση του Υπουργείου λαμβάνει χώρα στον ιστότοπο http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=3047, θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2012 και τα αποτελέσματά της θα ληφθούν υπόψη προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό περιεχόμενο του σχεδίου νόμου που θα κατατεθεί προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο."

Τί ωραία! Θα μας λάβουν υπόψη τους!!!

Και τώρα, κυρίες και κύριοι, το Δικηγορικό Γραφείο Σπυρίδων Αδάμ σας παρουσιάζει σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, την απόλυτη έλλειψη σεβασμού του κράτους προς το λειτούργημά μας και την απόλυτη κοροϊδία (χωρίς να μπορούμε να προσδιορίσουμε ποιος ακριβώς κοροϊδεύει ποιον, βέβαια, αφού ναι μεν η διαβούλευση γίνεται εδώ και ένα χρόνο περίπου, αλλά δεδομένης της "πόρτας" που έφαγε η πορεία των δικηγόρων από τον κο Στουρνάρα, δεν είναι και πολύ πιθανό οι σχετικές συνεννοήσεις να είναι και πολύ συντονισμένες)
Διαβάστε το κείμενο του άρ. 73 του υπό ψήφιση νομοσχεδίου"Νόμος περί Ναρκωτικών και άλλες διατάξεις", το οποίο έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της Βουλής από 24-01-2013!!!


"Σύσταση Επιτροπής για τη σύνταξη νέου Ποινικού Κώδικα, Νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, Νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και Νέου ΚΩΔΙΚΑ ΠΕΡΙ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
[...]

4α. Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνίσταται εννεαμελής επιτροπή για την σύνταξη σχεδίου νέου Κώδικα περί Δικηγόρων. Το σχέδιο που συντάσσει η επιτροπή αυτή υποβάλλεται για κύρωση στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την παράγραφο 6 του άρθρου 76 του Συντάγματος.
4β. Η επιτροπή της παραγράφου 4α συγκροτείται από τέσσερις δικηγόρους, τους οποίους προτείνει η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων και πέντε δικηγόρους εύρους και μεγάλης εμπειρίας."

Σα να μη φτάνει η κοροϊδία για τα επαγγελματικά των δικηγόρων (με την παραπάνω σημείωση) η παράγραφος 4β, δείχνει την παντελή έλλειψη σεβασμού προς το δικηγορικό λειτούργημα, δίνοντας ΜΟΝΟ ΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ (4 μέλη) σε μέλη που θα προτείνει η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ και δίνοντας την πλειοψηφία (5 μέλη) σε "δικηγόρους εύρους και μεγάλης εμπειρίας".

[Για την αιτιολογική έκθεση δεν χαλάω ούτε δευτερόλεπτο, αφού δεν αναφέρει τίποτα]

Περιμένω με μεγάλη αγωνία να δω τους πέντε αυτούς συναδέλφους που είναι εύρους και μεγάλης εμπειρίας, αλλά η Ολομέλεια δεν είναι άξια να τους βρει και να τους κατονομάσει.

Περιμένω επίσης με αγωνία να δω ποιος θα τους υποδείξει.

Περιμένω επίσης να δω κάποια αντίδραση από μέρους των συνδικαλιστικών μας οργάνων.

Τέλος, ένα έχω να πω: είμαι παρά πέντε, όχι ακριβώς.

Και επειδή ποτέ δεν έχω χρωματιστεί πολιτικά, και ανήκω στην μικρή εκείνη ομάδα των ανεξάρτητων (από κομματικές συμμαχίες, γιατί όλοι μία εξάρτηση την έχουμε) και μαχόμενων νέων δικηγόρων λέω:

1) Δικηγόροι είμαστε, και ως τέτοιοι θα πρέπει να προβάλλουμε ανυποχώρητη αντίδραση σε κάθε πρωτοβουλία μεταρρύθμισης του κλάδου που υποφέρει από δημοκρατικό έλλειμμα.

2) Μέχρι μερικοί «δικηγόροι»/βουλευτές (τα εισαγωγικά γιατί ποτέ δεν ήταν δικηγόροι, τουλάχιστον όχι βιοποριστικά) να ελεγχθούν πειθαρχικά κατά ρητή εφαρμογή της διάταξης για εκείνους τους ‘συναδέλφους’ που «βάλλουν κατά του δικηγορικού λειτουργήματος», δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα.

Α... και διαδώστε το προς ενημέρωση, έτσι ώστε να μη μας περνάνε για τίποτα ανενημέρωτους τύπους, γιατί βλέπω πολλούς συναδέλφους στο facebook και αλλού να μπαίνουν και στα ουσιαστικά ζητήματα του «Νέου Κώδικα» , χαλώντας πολύτιμη (για την κοινωνία και τους πελάτες τους) φαιά ουσία χωρίς κανένα αποχρώντα λόγο.





Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτική Σχολίων

Το «Νομικά Ανάλατα» δεν έχει προς το παρόν ενεργοποιήσει καμία υπηρεσία έγκρισης ή μετριασμού σχολίων. Επίσης, έχει επιτρέψει τα ανώνυμα σχόλια. Οι επιλογές αυτές οφείλονται στην επιθυμία μας να δημιουργηθεί μία κοινότητα γύρω από το ιστολόγιο, η οποία να συζητά και να έχει παλμό.

Όμως, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

- Κάθε σχόλιο αντιπροσωπεύει τον σχολιαστή του και μόνο, και δεν απηχεί κατ’ ανάγκην τις αντιλήψεις του «Νομικά Ανάλατα»
- Υβριστικά, δυσφημιστικά ή άλλα παράνομα σχόλια δε θα γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτά.
- Σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα γίνονται ανεκτά υβριστικά σχόλια που απευθύνονται στους υπόλοιπους σχολιαστές του Ιστολογίου.
- Πέρα από τα παράνομα σχόλια, απαγορεύονται τα σχόλια που είναι σκοπίμως εκτός θέματος, άσχετα, προκλητικά και έχουν σκοπό να προκαλέσουν εκρηκτικές αντιδράσεις (Τρολ, Troll).

Το «Νομικά Ανάλατα» διατηρεί το δικαίωμα της απροειδοποίητης και αναιτιολόγητης φραγής (block) χρηστών που έχουν παραβιάσει τους όρους χρήσης.

(από τους Όρους Χρήσης)