Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του φτερωτού ταμείου

Την ώρα που ο Ελληνικός λαός χειμάζεται κάτω από τις προσταγές της τρικομματικής κυβέρνησης, την ώρα που πετσοκόβονται μισθοί, συντάξεις, εφάπαξ, επιδόματα, παροχές υγείας και παιδείας, την ώρα που εγκαταλείπονται στο έλεος της εξαθλίωσης τα ΑΜΕΑ και οι συνάνθρωποί μας αυτοκτονούν με ολοένα αυξανόμενο ρυθμό, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ δήλωνε ο φτερωτός, ο Παπαγεωργόπουλος μετά την καταδικαστική εις βάρος του απόφαση ότι είναι βέβαιος πως κάποιοι θα πεθάνουν από τις τύψεις!!!
Εις απάντηση της καθόλα προσβλητικής συμπεριφοράς του φτερωτού Βασιλάκη, ο Πρόεδρος του δικαστηρίου Γιώργος Αποστολάκης είπε: "Πάντως, εμείς δεν θα είμαστε αυτοί". Ξέχασε ο νυν δακρύβρεχτος και τέως ειρωνοχαχανίζων, πως λίγο πριν την στερεοφωνική καμπάνα δήλωνε, ότι η αλήθεια θα λάμψει!!! Πριν την ανακοίνωση της ποινής το ΔΕΞΙ χέρι του φτερωτού, ο M. Λεμούσιας, σε μία προσπάθεια να ασκήσει πίεση προς την σύνθεση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είπε ότι "Χύνετε αίμα αθώων για την κοινή γνώμη"!!!

Ο Πρόεδρος όμως ανακοίνωσε μία απόφαση κόλαφο για τον ιπτάμενο "τζέντλεμαν" σύμφωνα με το σκεπτικό της οποίας:
"Δε νοείται δημαρχιακός άρχοντας να υπεξαιρέσει χρήματα αμέσως μόλις ανέλαβε τον δημαρχιακό θώκο εκτός εάν έχει εξοικειωθεί με το οικονομικό έγκλημα και στο παρελθόν. Δεν μπορεί ένας δημόσιος άρχοντας να αποφασίσει να κλέψει ξαφνικά το 1999, το αδίκημα δεν είναι πρωτογενές. Ο δήμαρχος όρισε ως γενικό γραμματέα τον στενό συνεργάτη του. Οι δυο τους συνδέονταν στενότατα και ταυτίστηκαν στην κοινή γνώμη. Ο Μ. Λεμούσιας αναζητούσε μία 'πηγή' χρημάτων στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου. Ο γενικός γραμματέας προέτρεψε τον Π. Σαξώνη να υπεξαιρεί κατ' εξακολούθηση και για αόριστο χρόνο χρήματα για την ενίσχυση της δημοτικής παράταξης 'Αναγέννηση', της οποίας ηγείτο ο Β. Παπαγεωργόπουλος. O γενικός γραμματέας έκαμψε τις αντιρρήσεις που είχε ο ταμίας, διαβεβαιώνοντάς τον ότι στον Δήμο ασκεί διοίκηση αυτός. Γνώστης όλων των σχεδιασμών ήταν και ο Β. Παπαγεωργόπουλος. Παρέμενε στο παρασκήνιο, προσποιούμενος άγνοια. Ο δήμαρχος άφησε την εκτέλεση του σχεδιασμού στον γενικό γραμματέα. Έτσι, έβαλαν μπροστά τη 'μηχανή' της υπεξαίρεσης. Η διανομή του μερίσματος γινόταν μεταξύ τους. Ύστερα, ζήτησε ο Σαξώνης ένα ποσοστό 10% από τα υπεξαιρεθέντα ποσά. Οι σχέσεις τους δεν διερράγησαν ούτε όταν βγήκαν στη δημοσιότητα υποθέσεις που βάρυναν τον Μ. Λεμούσια. Αυτό σημαίνει ότι είχαν ένα δυνατό μυστικό που τους κρατούσε αλληλέγγυους. Το χρήματα που έλαβε ο Π. Σαξώνης από το 1999 έως και το 2008 ήταν 21.156.794 ευρώ, οπότε το ποσό της υπεξαίρεσης δεν μπορεί να υπερβαίνει αυτό το ποσό. Υπεξαίρεσε συνολικά 17.962.336 ευρώ. Λάμβανε τα χρήματα αυτά άφθονα και απροβλημάτιστα. Μία εντολή του δημάρχου αρκούσε να κλείσει η 'στρόφιγγα' των μετρητών. Εντύπωση προκαλεί η ιλιγγιώδης αύξηση των μετρητών που έπαιρνε ο Π. Σαξώνης μετά το 1999, που - κατά μέσο όρο - υπεξαίρεσε το 84,88% των μετρητών που αναλάμβανε και αντιστοιχεί σε 6,1 δισ. δραχμές. Πόσα χρόνια πρέπει να εργαστεί ένας καθηγητής για να βγάλει αυτά τα χρήματα; Όσον αφορά τον Π. Σαξώνη τα πλαστά παραστατικά που προσκόμιζε για να καλύψει την υπεξαίρεση ήταν κακότεχνα και εξόφθαλμα πλαστά. Ήταν ασύδοτος και είχε ασυλία. Οι δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας παρείχαν ηθελημένα συνδρομή και άφθονα μετρητά, γνωρίζοντας ότι δεν θα πληρώσει ο Σαξώνης".(πηγή)
Και ενώ θα μπορούσε όλο αυτό το σκηνικό να μας χαροποιεί ιδιαίτερα, μιας και εξάντλησαν την αυστηρότητά τους (και ορθώς) οι δικαστές, εντούτοις ας κρατήσουμε μικρό καλάθι. Και ο λόγος είναι πολύ απλός... κάνω την καλύτερη δυνατή σκέψη για την έκβαση της υπόθεσης βήμα προς βήμα:

  • Οδηγούνται οι καταδικασθέντες στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
  • Τους αναγνωρίζονται τα ελαφρυντικά πρότερου έντιμου βίου και της μεταγενέστερης καλής διαγωγής.
  • Η ποινή τους μειώνεται από ισόβια σε 17 χρόνια έκαστος.
  • Εργάζονται μέσα στις φυλακές και πάνε τα μεροκάματα προς συμψηφισμό.
  • Κάνουν αίτηση για αποφυλάκιση εκτίοντας τα 3/5 της ποινής.
  • Σύνολο το πολύ 6 χρόνια μέσα και μετά ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ και ωραίοι με 19 εκατομμύρια στην τσέπη.
Είπατε κάτι; Είμαι βαρήκοος και δεν ακούω καλά;
Ποιος δεν θα ήθελε να κάνει 6 χρόνια φυλακή και να βρεθούν οι απόγονοί του με 19 εκατομμύρια κληρονομιά;
Εσείς πόσα χρόνια χρειάζεστε για να εργάζεστε ως ΕΙΛΩΤΕΣ, έτσι ώστε να βγάλετε 19 εκατομμύρια ευρώ;

Συμπέρασμα:
1ο Λεφτά Υπάρχουν...
2ο ΜΑΖΙ τα ΦΑΓΑΜΕ...
3ο Όταν εκτίσεις 6 χρόνια με τζάμπα φάρμακα, διατροφή, ρεύμα κλπ στην φυλακή, βγάζεις 19 εκατομμύρια μετά την αποφυλάκισή σου...
4ο Όταν εκτίσεις 35 χρόνια ως είλωτας στον εργασιακό "παράδεισο" των ιδιωτών, πληρώνεις φάρμακα, διατροφή, ρεύμα κλπ από το μισθό σου, χρωστάς σε τράπεζα και εφορία, και αν ζήσεις βγάζεις 500 ευρώ σύνταξη...



Γράφει ο Κάντζος Αριστείδης

Υστερόγραφο: Ευχαριστώ τον καλό μου φίλο και δικηγόρο Γιώργο Τσαμαντάνη για το έναυσμα που μου έδωσε να γράψω το εν λόγω άρθρο...

Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτική Σχολίων

Το «Νομικά Ανάλατα» δεν έχει προς το παρόν ενεργοποιήσει καμία υπηρεσία έγκρισης ή μετριασμού σχολίων. Επίσης, έχει επιτρέψει τα ανώνυμα σχόλια. Οι επιλογές αυτές οφείλονται στην επιθυμία μας να δημιουργηθεί μία κοινότητα γύρω από το ιστολόγιο, η οποία να συζητά και να έχει παλμό.

Όμως, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

- Κάθε σχόλιο αντιπροσωπεύει τον σχολιαστή του και μόνο, και δεν απηχεί κατ’ ανάγκην τις αντιλήψεις του «Νομικά Ανάλατα»
- Υβριστικά, δυσφημιστικά ή άλλα παράνομα σχόλια δε θα γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτά.
- Σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα γίνονται ανεκτά υβριστικά σχόλια που απευθύνονται στους υπόλοιπους σχολιαστές του Ιστολογίου.
- Πέρα από τα παράνομα σχόλια, απαγορεύονται τα σχόλια που είναι σκοπίμως εκτός θέματος, άσχετα, προκλητικά και έχουν σκοπό να προκαλέσουν εκρηκτικές αντιδράσεις (Τρολ, Troll).

Το «Νομικά Ανάλατα» διατηρεί το δικαίωμα της απροειδοποίητης και αναιτιολόγητης φραγής (block) χρηστών που έχουν παραβιάσει τους όρους χρήσης.

(από τους Όρους Χρήσης)