Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Η Ελλάδα πέθανε γρήγορα...

Τα χέρια που δεν έγιναν ΓΡΟΘΙΑ και υψώθηκαν για ελεημοσύνη...
"Ξέρεις κάτι; Η Ελλάδα πεθαίνει. Πεθαίνουμε σα λαός. Κάναμε τον κύκλο μας, δεν ξέρω πόσες χιλιάδες χρόνια, ανάμεσα σε σπασμένες πέτρες και αγάλματα. Και πεθαίνουμε... Αλλά αν είναι να πεθάνει η Ελλάδα, να πεθάνει γρήγορα. Γιατί η αγωνία κρατάει πολύ και κάνει πολύ θόρυβο." Θανάσης Βέγγος στην ταινία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου «Το βλέμμα του Οδυσσέα»
Κάπως έτσι, ο λαός μας, δείχνει ότι έκανε το βιολογικό κύκλο του. Ένας λαός χωρίς ιστορική μνήμη, με έντονο γονιδιακό ραγιαδισμό, προσπαθεί απλά να επιβιώσει χωρίς στόχους, χωρίς προοπτική. Η Ελλάδα έκανε το πέρασμά της ανά τους αιώνες. Έδωσε ότι μπορούσε να δώσει στην ανθρωπότητα, και έμεινε μόνη να αργοσβήνει. Πέρασαν από πάνω της όλες οι φυλές του πλανήτη. Μεταλλάχθηκε και δεν έχει καμία σχέση με το τί ήταν στο πολύ μακρινό παρελθόν. Αξιοθαύμαστο ίσως είναι, ότι άργησε να σβήσει. Παραδόξως, σε σχέση με άλλους πολιτισμούς άντεξε πολλαπλάσιο χρόνο, πάραυτα όμως έσβησε και σε αυτό δεν χωρεί αμφιβολία.

Σήμερα βλέπουμε την τραγική εικόνα ενός νεκρού σε προχωρημένη αποσύνθεση. Δεν μας δόθηκε ούτε η ευκαιρία να μας ενταφιάσουμε. Δυστυχώς, προς διάψευση του αείμνηστου Θ.Βέγγου, η αγωνία θα κρατήσει για πολύ ακόμα και θα κάνει πολύ θόρυβο, παρότι πέθανε γρήγορα η Ελλάδα.
Ένας λαός που αθροίστηκε "αγαναχτικιασμένος" στις πλατείες της χώρας με τα "πατριωτικά" χέρια υψωμένα μουντζώνονταςΚάποιοι μίλησαν εγκαίρως... είπαν ότι η "απολιτίκ" στάση και η διαρκής απαξίωση του συνόλου της πολιτικής θα οδηγήσει σε χειρότερα δεινά... είπαν ότι τα κινήματα κατά των μεσαζόντων δεν λύνουν το πρόβλημα... είπαν ότι έτσι δίνουμε χώρο στο φασισμό. Ο νεοέλληνας όμως, ο "αφυπνισμένος", επέλεξε την ΑΠΟΧΗ και τη αθυροστομία... φοιτούσε στο σχολείο της ζωής και των πεζοδρομίων, αυτό είχε ως γνώμονα!
"Και οι 300 στο Γουδή" ήταν το σύνθημα... χλωρά, ξερά στον ίδιο κουβά. Έδειξε για πολλοστή φορά, πως όχι μόνο, έχει τις κυβερνήσεις που του αξίζουν, αλλά έχει και βαθιά μεσάνυχτα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Βέβαια μέσα από τους τζάμπα μάγκες της απολιτίκ πλατείας, που ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΑΓΕ το μνημόνιο, εκκολάφθηκε και το αυγό του φιδιού. Ήταν εμφανής η κατάληξη, όταν χώρισαν την πλατεία σε Άνω και Κάτω.
Όχι, ότι δεν υπήρχαν και πριν, τα φίδια στο κόρφο της χώρας. Απλά σε κάθε περίοδο κρίσης βγαίνουν από τα παρασκήνια. Ένα συνονθύλευμα από χουντικούς, ναζιστές, βασιλόφρονες, θρησκόληπτους κλπ που κάθε λεπτό αποδεικνύει τις καταβολές του και τον τρόπο σκέψης του. Κατά τα άλλα είναι "Χριστιανοί"!
Ο καιρός περνούσε, η καπιταλιστική κρίση άρχισε να δείχνει το "φιλανθρωπικό" έργο της και οι τζάμπα μάγκες δεν έκαναν "ντου από παντού" στην βουλή! Φτάσαμε να έχουμε περισσότερους άνεργους από εργαζόμενους, και ο νεοέλληνας τζάμπαllensis Megalicious δεν κατάφερε ακόμα να κάνει την ανατροπή... συμβιβάστηκε.
Ο Megalicious πατριώτης ακούει πάντα μεσιέ Μπάμπης, Πάσχος, Όλγα, Έλλη και όταν ο Σκάει ο Γκέμπελς κάνει πως δεν ακούει!!! Δες Πρετεντέρης:
"Η αναδιάρθρωση του χρέους: όλοι ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι βιώσιμοαλλά μας έλεγαν μην το πείτε τώρα, δεν είναι σωστό (...) Για ένα δεκάμηνο υποδυόμασταν το θέατρο ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Τρίχες, δεν ήταν". Και ο λόγος; «Όπου στον κόσμο εφαρμόζονται ανάλογα οικονομικά προγράμματα, οι εμπνευστές τους ξεκινούν από το πραξικόπημα. Κανονικά δηλαδή πρώτα εμφανίζονται τα τανκς και μετά η τρόικα... Φυσικά στη χώρα μας κάτι τέτοιο ήταν αδύνατον. Γι' αυτό καταβλήθηκε τόση προσπάθεια (εντός και εκτός Ελλάδας) να δημιουργηθεί κλίμα κατασκευασμένης συναίνεσης ή ευρύτερης αποδοχής του Μνημονίου με το επιχείρημα του "μονόδρομου". (...)Ήταν ίσως η πιο αποκρουστική πλευρά ενός εκτρωματικού σχεδίου».
Αφού τα χέρια υψώθηκαν και δεν έγιναν ΓΡΟΘΙΑ, ήταν αναμενόμενο να μουτζώσουν, να χαιρετίσουν ναζιστικά, να χτυπήσουν αδύναμους και εντέλει να επαιτούν...
Οι εικόνες μιλάνε και μας κάνουν να "παραμιλάμε"... η πλειοψηφία των "Ελλήνων" επέλεξε το ραγιαδισμό ως λύση. Απλά να την βολέψει! Έστω και με τα ελάχιστα, στο πνεύμα αυτό, σκύβει υποτακτικά το κεφάλι και αποδίδει ευχαριστίες στους βιαστές της.
Βρίζει τον 
πολιτικό απατεώνα, αλλά εξακολουθεί να τον ψηφίζει και ν' απλώνει το χέρι για να τον προσκυνήσει... παράλογο;

Βρίζει τον Μπόμπολα νυχθημερόν, αλλά κάθεται πάνω σε ένα ναυαγισμένο καναπεδάκι του ΙΚΕΑ, απολιθωμένος, και ακούει τις ειδήσεις που του σερβίρει... παράνοια;
Μα ο "πατριώτης", περιμένει τη δικαιοσύνη... τη δικαιοσύνη, που πήρε τα αναδρομικά της και δικαιολόγησε την αδικαιολόγητη απουσία της... δίκαιο;
Μα, θα τον ξεβρομίσει η αστυνομία... η αστυνομία, που ζει στο δικό της κράτος, όπου χρηματοδοτείται από τα ναρκωτικά, την μαστροπεία, τα όπλα, την προστασία, την μετανάστευση, τα κρατικά κονδύλια πληροφοριοδοτών...
οϊμέ σε τέλμα η δικαιοσύνη, εκ του σύνεγγυς η αστυνομία;
Η φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο είναι προϊόν μοντάζ, αλλά πότε
ένα ψέμα δεν έκρυβε τόση μεγάλη αλήθεια;
Μα, δεν θα μας εγκαταλείψουν οι Σύμμαχοι... όντως, οι Μεγάλες Δυνάμεις παρελαύνουν ξανά, μετά Βαΐων και Κλάδων, παρουσία των πολιτικών απατεώνων. Τα πτωματοφάγα όρνια δεν σταμάτησαν ποτέ να ξεσκίζουν τις σηπτικές σάρκες μας και μαζί με αυτές κάθε τελευταίο οχυρό της μετά θάνατον αξιοπρέπειάς μας. Ο Έλληνας πατριώτης άκουσε προχθές, από τα χείλη του Γάλλου Προέδρου Ολάντ, τα κάτωθι και δεν αντέδρασε:
«Είναι μία ευκαιρία για την Ελλάδα και για την Ευρώπη η ύπαρξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου κάτι που μπορεί καταρχήν να βρεθεί και κατόπιν, να ακολουθήσει η εκμετάλλευσή τους και πιστεύω ότι εδώ θα επικρατήσει το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας. Αν μπορεί, βεβαίως, η Γαλλία να συνεκμεταλλευτεί με την Ελλάδα αυτά τα κοιτάσματα θα το κάνει».
Ο πατριωτισμός του Ελληνόψυχου εξαντλήθηκε στο μεταναστόπουλο και τους κόκκινους αναρχοάπλυτους... θεωρεί απολύτως φυσιολογικό να ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ η χώρα μας τα κοιτάσματα με την Γαλλία!!! Αλήθεια, η Γαλλία συνεκμεταλλεύεται τις ενεργειακές πηγές της με εμάς; Είναι Ευρωπαϊκά κοιτάσματα, τα Γαλλικά κοιτάσματα; Σας ενοχλεί για παράδειγμα, να συνεκμεταλλευόμασταν τα κοιτάσματα με τους Τούρκους, αλλά όχι με τους Γάλλους, Άγγλους, Γερμανούς, Αμερικανούς, Ρώσους κλπ...; πατριώτες κατ' επίφαση ή κατ' επιλογή τελικά; τι πατριωτισμός είναι αυτός;
"...Δεν πιστεύω στον επιστροφισμό. Δεν πιστεύω πως είναι
κάτι λογικό..." Τζέιμς Κάμερον Πρωθυπουργός Αγγλίας
Για τον κύριο Τζέιμς Κάμερον, σε δηλώσεις σου κατά την
περιοδεία του στην πρώην αποικία του, Ινδιά, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ!!!
Ο "πατριώτης" όμως, πάντα πιστός στις Μεγάλες Δυνάμεις!!! Υποτακτικός, προσκυνημένος, μεγάλωσε μέσα στα ψέματα και τις αυταπάτες. Χρύσωνε το χάπι που κατάπινε. Μας κατέκτησαν οι Ρωμαίοι, αλλά μάθαινε στην ιστορία ότι τους κατακτήσαμε πολιτισμικά!!! Μετά ήρθαν οι Οθωμανοί, ένας νομαδικός λαός χωρίς αρχή και τέλος... του σβερκώθηκε 5 αιώνες, και σαν καλός "πατριώτης" έκανε τον ραγιά... Μετά, "ανήκε στη Δύση" δίνονταν μια στους Άγγλους, μια στους Γάλλους μια στους Γερμανούς, μια στους Αμερικανούς... αλλά ήταν "ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ"!

Όπως βλέπετε δεν υπάρχει καμία συνάφεια της Πατρίδας με τον Έλληνα εδώ και πολλούς αιώνες... είναι απολύτως αντιφατικά σε σχέση με τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα. Σήμερα ο "πατριώτης", όπως και χθες, είναι ένα εν αναμονή εξαπτέρυγο νεκρικής ακολουθίας. Σήμερα ο πατριώτης διαβάζει περιχαρής το tweet του Φαήλου... τον επικροτεί, τον ψηφίζει, συνάδει με το ήθος του Φαήλου άλλωστε.
Σήμερα ο "πατριώτης" δίνει μάχη να μην επαναστατήσει η χώρα στο θέατρο σκιών της τρικομματικής... καλύτερα προσκυνημένοι και ραγιάδες παρά επαναστάτες. Πρέπει να ζήσεις με 200 ευρώ, να εργάζεσαι 12ωρο χωρίς αργίες - Κυριακές, να μην απεργείς, να μην διεκδικείς τη ζωή σου, χωρίς υγεία - παιδεία, να συνεχίσεις ραγιάς, να δέχεσαι κάθε είδους εξευτελισμό... το ρόλο του νοικοκυραίου του φύλαξαν για επικήδειο. Για τον Άδωνι είναι επικίνδυνος ο κομμουνιστής με τις κόκκινες σημαίες της Οχτωβριανής Επανάστασης. Και εσύ νοικοκυραίε "πατριώτη" συναίνεσες... αποδέχεσαι ότι είναι "παράνομο" να διεκδικείς τα δικαιώματά σου.
Δυστυχώς έχει χειραγωγηθεί σε απίστευτο βαθμό η συναισθηματική νοημοσύνη του "πατριώτη" και πιστεύει ότι δεν υπάρχει λύση. Περιμένει τον από μηχανής Θεό να τον σώσει... τις μετοχές "Ανατολής", τα 600δις των END, τον ηγέτη της κεντροδεξιάς, έναν Αντρέα, έναν Εθνάρχη, το δάνειο από τη Ρωσία ή την Κίνα, την δικαιοσύνη... 

Όμως "πατριώτη", ακούς;

Ψοφήσαμε και μυρίσαμε...
κάναμε το βιολογικό κύκλο μας.
Όμως "πατριώτη", ακούς;
Δεν μας άφησες κανένα περιθώριο να νεκραναστηθούμε...
δεν μας έκανες την ελάχιστη τιμή να μας ενταφιάσεις.
Όμως "πατριώτη", ακούς;
Έχεις αποτύχει κατ' επανάληψη...
πάνω από ένα αιώνα επέλεγες λάθος.

Τί δεν καταλαβαίνεις; Πόσες ευκαιρίες ακόμα θες;

Έχεις γίνει γραφικός... έπαιρνε φωτιά το σπίτι, βαρούσανε οι καμπάνες του χωριού και εσύ νόμιζες ότι έχει πανηγύρι στην πλατεία. Δεν έχει πανηγύρι. Κατάλαβέ το, επιτέλους. Σταμάτα να κάνεις το εξαπτέρυγο της νεκρικής ακολουθίας.

Σπάσε το τζαμάκι να τελειώνουμε...





Γράφει ο Κάντζος Αριστείδης


Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας

2 σχόλια:

  1. Να μου επιτρέψετε να σας πω ότι διάβασα ένα καταπληκτικό, πραγματικά υπέροχο άρθρο !

    Τα είπατε όλα !

    Μπράβο σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστούμε θερμά για το τιμητικό σχόλιο...

      Κάθε παρατήρηση, είτε ως επικρότηση είτε ως διαφωνία, μας δίνει θάρρος να συνεχίσουμε και μας κάνει καλύτερους!

      Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή

Πολιτική Σχολίων

Το «Νομικά Ανάλατα» δεν έχει προς το παρόν ενεργοποιήσει καμία υπηρεσία έγκρισης ή μετριασμού σχολίων. Επίσης, έχει επιτρέψει τα ανώνυμα σχόλια. Οι επιλογές αυτές οφείλονται στην επιθυμία μας να δημιουργηθεί μία κοινότητα γύρω από το ιστολόγιο, η οποία να συζητά και να έχει παλμό.

Όμως, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

- Κάθε σχόλιο αντιπροσωπεύει τον σχολιαστή του και μόνο, και δεν απηχεί κατ’ ανάγκην τις αντιλήψεις του «Νομικά Ανάλατα»
- Υβριστικά, δυσφημιστικά ή άλλα παράνομα σχόλια δε θα γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτά.
- Σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα γίνονται ανεκτά υβριστικά σχόλια που απευθύνονται στους υπόλοιπους σχολιαστές του Ιστολογίου.
- Πέρα από τα παράνομα σχόλια, απαγορεύονται τα σχόλια που είναι σκοπίμως εκτός θέματος, άσχετα, προκλητικά και έχουν σκοπό να προκαλέσουν εκρηκτικές αντιδράσεις (Τρολ, Troll).

Το «Νομικά Ανάλατα» διατηρεί το δικαίωμα της απροειδοποίητης και αναιτιολόγητης φραγής (block) χρηστών που έχουν παραβιάσει τους όρους χρήσης.

(από τους Όρους Χρήσης)