Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Η Ταυτότητα του Εικονικού Επαναστάτη

Σε αντίθεση μ’ αυτό που πιστεύουν ορισμένοι άνθρωποι, κυρίως αλλά όχι αποκλειστικά της τρίτης ηλικίας, ο εικονικός επαναστάτης είναι μια γνώριμη φιγούρα, καθόλου μα καθόλου σπάνια στις νεότερες ηλικίες.
Έπειτα μάλιστα από ενδελεχείς έρευνες, οι επιστήμονες κατέληξαν ότι η προσωπικότητα του εικονικού επαναστάτη έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και είναι ανεξάρτητη από το φύλο του, το οποίο είναι εξίσου συχνά τόσο θήλυ όσο και άρρεν, μολονότι εντέλει είναι αδιάφορο το τι ακριβώς είναι.

Στην εποχή του Προσωποβιβλίου (Facebook), μια νέα κατηγορία ανθρώπων αυξάνεται και πληθύνεται: αυτή των εικονικών επαναστατών. Ο εικονικός επαναστάτης έχει ηλικία 20-40 ετών, είναι δε κατά τεκμήριο υπέρ το δέον μορφωμένος σε σχέση με τη νοημοσύνη που διαθέτει (τουτέστιν οι τίτλοι σπουδών του είναι περισσότεροι ή μεγαλύτεροι από τον δείκτη ευφυΐας του) και έχει τουλάχιστον έναν υπολογιστή. Ενώ όμως η επανάσταση στον ψηφιακό κόσμο καλά κρατεί, στον αληθινό κόσμο τίποτα δεν αλλάζει, για λόγους οι οποίοι αναλύονται συνεπτυγμένα στο άρθρο.

Ο εικονικός επαναστάτης έχει ηλικία 20-40 ετών, είναι δε κατά τεκμήριο υπέρ το δέον μορφωμένος σε σχέση με τη νοημοσύνη που διαθέτει (τουτέστιν οι τίτλοι σπουδών του είναι περισσότεροι ή μεγαλύτεροι από τον δείκτη ευφυΐας του) και έχει τουλάχιστον έναν υπολογιστή, μολονότι στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων χρησιμοποιεί δύο: έναν στο χώρο εργασίας του και έναν στο σπίτι.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ:

Γράφει ο Βίκτωρ Τσιλώνης στο Intellectum

Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτική Σχολίων

Το «Νομικά Ανάλατα» δεν έχει προς το παρόν ενεργοποιήσει καμία υπηρεσία έγκρισης ή μετριασμού σχολίων. Επίσης, έχει επιτρέψει τα ανώνυμα σχόλια. Οι επιλογές αυτές οφείλονται στην επιθυμία μας να δημιουργηθεί μία κοινότητα γύρω από το ιστολόγιο, η οποία να συζητά και να έχει παλμό.

Όμως, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

- Κάθε σχόλιο αντιπροσωπεύει τον σχολιαστή του και μόνο, και δεν απηχεί κατ’ ανάγκην τις αντιλήψεις του «Νομικά Ανάλατα»
- Υβριστικά, δυσφημιστικά ή άλλα παράνομα σχόλια δε θα γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτά.
- Σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα γίνονται ανεκτά υβριστικά σχόλια που απευθύνονται στους υπόλοιπους σχολιαστές του Ιστολογίου.
- Πέρα από τα παράνομα σχόλια, απαγορεύονται τα σχόλια που είναι σκοπίμως εκτός θέματος, άσχετα, προκλητικά και έχουν σκοπό να προκαλέσουν εκρηκτικές αντιδράσεις (Τρολ, Troll).

Το «Νομικά Ανάλατα» διατηρεί το δικαίωμα της απροειδοποίητης και αναιτιολόγητης φραγής (block) χρηστών που έχουν παραβιάσει τους όρους χρήσης.

(από τους Όρους Χρήσης)