Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Φορολόγηση εκκλησίας στη Γερμανία

Μιας και όλο και συχνότερα τίθεται τον τελευταίο καιρό στο τραπέζι των συζητήσεων το θέμα της φορολόγησης της εκκλησίας, ας ρίξουμε μια ματιά τι ισχύει σχετικά στη Γερμανία. Όχι τίποτε άλλο, αλλά αφού αυτοί καθορίζουν πλέον το παιχνίδι στα καθ' ημάς, να ξέρουμε τι μας περιμένει. Λοιπόν, το 2011, τα έσοδα της επίσημης ρωμαιοκαθολικής και της προτεσταντικής εκκλησίας στη Γερμανία από τους εκλ. φόρους (Kirchensteuer), ανήλθαν κοντά στα 10 εκατομμύρια σύμφωνα με επίσημη δημοσιοποίηση των εσόδων, εδώ) .
Ο εκκλησιαστικός φόρος επιβαρύνει κάθε έναν πιστό που είναι εγγεγραμμένος ως εκκλησιαζόμενος πιστός (ως συνήθως στη φορολογική δήλωσή). Εκπίπτει εν συνεχεία από τα καθαρό εισόδημα του φορολογούμενου-πιστού. Ωστόσο, παρά αυτήν την διευκόλυνση, αποχώρησαν τα τελευταία 40 χρόνια από τους εν λόγω καταλόγους με τα εγγεγραμμένα μέλη της εκκλησίας περίπου 70 % των Γερμανών, δηλώνοντας τοιουτοτρόπως ενώπιον του αρμόδιου γι αυτούς ειρηνοδικείου ο,τι αναλαμβάνουν το μεταφυσικό ρίσκο να εισέλθουν μόνοι τους στα επουράνια ενδιαιτήματα του παραδείσου χωρίς την προηγούμενη επικύρωση του one-way-ticket εισιτηρίου από τον παπά της ενορίας τους. Η καθ' όλα αντιχριστιανική απάντηση της επίσημης εκεί εκκλησίας ήταν λακωνική πλην αποκαλυπτική: "δεν πλερώνεις, ε, ασταδιαλα τότε" (προφανώς εννοούμενο κυριολεκτικά, αφού δεν γίνεται σ αυτήν την περίπτωση ούτε κηδεία μετά της αυτής συνοδευόμενης ψαλμωδίας "εν τόπω χλοερώ, εν τόπο φωτεινώ....." κατά το δόγμα της εκεί εκκλησίας). Αυτό θα πει καπιταλισμός κύριοι, αφού ακόμα και για τον άλλον κόσμο θα πρέπει να είσαι οικονομικά εύρωστος, αλλιώς πας και κάνεις παρέα στην κόλαση με τους κομμουνιστές. Βέβαια εδώ, οι ντόπιοι παπάδες μας δεν έχουν ανάγκη από τέτοια σάχλα, φόρους και άλλα αποτρεπτικά... ασχολούνται απλώς με real estate και ησυχάζουν εαυτούς εδώ και μας στον άλλον κόσμο....

Γράφει ο Δημήτριος Δημητριάδης στο greek-rechtsanwalt.blogspot.gr

Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτική Σχολίων

Το «Νομικά Ανάλατα» δεν έχει προς το παρόν ενεργοποιήσει καμία υπηρεσία έγκρισης ή μετριασμού σχολίων. Επίσης, έχει επιτρέψει τα ανώνυμα σχόλια. Οι επιλογές αυτές οφείλονται στην επιθυμία μας να δημιουργηθεί μία κοινότητα γύρω από το ιστολόγιο, η οποία να συζητά και να έχει παλμό.

Όμως, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

- Κάθε σχόλιο αντιπροσωπεύει τον σχολιαστή του και μόνο, και δεν απηχεί κατ’ ανάγκην τις αντιλήψεις του «Νομικά Ανάλατα»
- Υβριστικά, δυσφημιστικά ή άλλα παράνομα σχόλια δε θα γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτά.
- Σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα γίνονται ανεκτά υβριστικά σχόλια που απευθύνονται στους υπόλοιπους σχολιαστές του Ιστολογίου.
- Πέρα από τα παράνομα σχόλια, απαγορεύονται τα σχόλια που είναι σκοπίμως εκτός θέματος, άσχετα, προκλητικά και έχουν σκοπό να προκαλέσουν εκρηκτικές αντιδράσεις (Τρολ, Troll).

Το «Νομικά Ανάλατα» διατηρεί το δικαίωμα της απροειδοποίητης και αναιτιολόγητης φραγής (block) χρηστών που έχουν παραβιάσει τους όρους χρήσης.

(από τους Όρους Χρήσης)