Κυριακή, 19 Μαΐου 2013

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ


Οι «τζαμπατζήδες» του απαντάνε  ότι το «κλέβω το Λαό» δεν είναι πολιτική αρετή , αλλά «έγκλημα» και σημειώνουν ότι «μαγκιά , με αυτά που κλέψατε τριάντα χρόνια και τα πληρώνει τώρα ο Λαός , δεν γίνεται»...
Και συμπληρώνουν οι –κατά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της ελληνικής δημοκρατίας της Μπανανιας- «κοπρίτες», όλα αυτά τα «ζώα» (μαζί με αυτούς και άπαντες οι «τεμπέληδες» αυτηνης της χώρας), ότι το «κλέψαμε το Λαό» και μάλιστα με την πρωτοφανούς θράσους δημόσια ομολογία «μαζί τα φάγαμε», δεν είναι «μαγκιά» , αλλά ατιμώρητο έγκλημα. Ότι ο νόμος περί νομιμοποίησης του πολίτικου εγκλήματος και οι γελοιότητες για δήθεν τροποποίησή του ώστε να μη μένουν -και καλά- ατιμώρητοι πρωθυπουργοί και υπουργοί , δεν είναι «μαγκιά» , αλλά θρασύτατος εμπαιγμός της κοινωνίας. Ότι για τους λόγους αυτούς η χύτρα θα σκάσει. Και ότι αυτή η χύτρα, δε θα θυμίζει σε τίποτα τις χύτρες των «πυρήνων» ( της φωτιάς)…

Και αναρωτιούνται απ τη μεριά τους οι των διοδίων «τζαμπατζήδες»: καλά ρε σεις , αφού τόσα χρόνια ήταν όλα καλά + νόμιμα, γιατί συζητάτε τώρα με τις κοινοπραξίες παραχώρησης προκειμένου να υπάρξουν μειώσεις στις τιμές των διοδίων; Γιατί δεσμεύεστε μεταξύ άλλων για μειώσεις στις τιμές των διοδίων εκεί που δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του έργου, για εκπτώσεις για όσους περνούν καθημερινά από σταθμούς διοδίων και για διευκολύνσεις για τις τοπικές κοινωνίες; Περιμένατε το «κίνημα των τζαμπατζήδων» για να το κάνετε;

Να σου πω εγώ γιατί. Γιατί τρέμουν τη μαζική ανυπακοή στην ανομία…

Γιατί το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΙΟΔΙΑ» δεν είναι «τζαμπατζήδες», αλλά ανυπακοή στην ανομία με νομικό έρεισμα αυτό.

Το ίδιο ισχύει και με το -καλά συγκαλυμμένο- κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΡΑΠΕΖΕΣ»… Δεν είναι «τζαμπατζήδες», αλλά ανυπακοή στην ανομία με νομικό έρεισμα αυτό.

Με τη νομοθετική λοιπόν πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της λαθρεπιβίβασης στα μέσα μαζικής μεταφοράς και για την άρνηση πληρωμής διοδίων, πάνε να προλάβουν τη γενίκευση του «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ». Και ιδίως του "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΡΑΠΕΖΕΣ"... Αυτό είναι που τους κόφτει. Πάνε να προλάβουν την ανυπακοή στην ανομία των τραπεζών. Την μαζική ανυπακοή στις παράνομες συμβάσεις δανείων, στα ληστρικά επιτόκια, στις παράνομες προμήθειες και τα κάθε λογής «έξοδα»...

Ξέρεις τελικά τι πραγματικά είναι το «κίνημα των τζαμπατζήδων»;

Είναι η μαζική -σιωπηλή προς το παρόν- διαμαρτυρία της κοινωνίας, για τα κλεμμένα 600 δισεκατομμύρια ευρώ, που σύμφωνα με το έγκυρο γερμανικό Der Spiegel , βρίσκονται στις ελβετικές τράπεζες από μια χούφτα Έλληνες καταθέτες!!! Είναι η -χαμηλής ακόμα έντασης- ανυπακοή, λόγω της προκλητικής ατιμωρησίας που απολαμβάνουν οι ζάπλουτοι πρωταίτιοι της συμφοράς που βρήκε την πατρίδα… Τα 600 αυτά ΚΛΕΜΜΕΝΑ δισ. είναι τα διπλάσια του ελληνικού χρέους!!!

Γράφει ο Θανάσης Αλαμπάσης στο alampasis.blogspot.gr

Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτική Σχολίων

Το «Νομικά Ανάλατα» δεν έχει προς το παρόν ενεργοποιήσει καμία υπηρεσία έγκρισης ή μετριασμού σχολίων. Επίσης, έχει επιτρέψει τα ανώνυμα σχόλια. Οι επιλογές αυτές οφείλονται στην επιθυμία μας να δημιουργηθεί μία κοινότητα γύρω από το ιστολόγιο, η οποία να συζητά και να έχει παλμό.

Όμως, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

- Κάθε σχόλιο αντιπροσωπεύει τον σχολιαστή του και μόνο, και δεν απηχεί κατ’ ανάγκην τις αντιλήψεις του «Νομικά Ανάλατα»
- Υβριστικά, δυσφημιστικά ή άλλα παράνομα σχόλια δε θα γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτά.
- Σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα γίνονται ανεκτά υβριστικά σχόλια που απευθύνονται στους υπόλοιπους σχολιαστές του Ιστολογίου.
- Πέρα από τα παράνομα σχόλια, απαγορεύονται τα σχόλια που είναι σκοπίμως εκτός θέματος, άσχετα, προκλητικά και έχουν σκοπό να προκαλέσουν εκρηκτικές αντιδράσεις (Τρολ, Troll).

Το «Νομικά Ανάλατα» διατηρεί το δικαίωμα της απροειδοποίητης και αναιτιολόγητης φραγής (block) χρηστών που έχουν παραβιάσει τους όρους χρήσης.

(από τους Όρους Χρήσης)