Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση καταγγελία για την ΕΡΤ από το Χωρίς Χρέος Χωρίς Ευρώ

Αγχωμένη η κυβέρνηση οργάνωσε για τον Αντώνη Σαμαρά και την αυλή του τον γύρο του κόσμου για δήθεν deals, με σκοπό να τονώσει του προφίλ του “ηγέτη” καθώς τα λεφτά δεν φθάνουν για την εξυπηρέτηση του χρέους και την κάλυψη όποιων αναγκών έχουν απομείνει.

Μάταια όμως: το διογκωμένο δημόσιο χρέος, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με 50 δις μετρητά και ο μονεταρισμός του Ευρώ – ΕΚΤ δεν αφήνουν περιθώρια για δήθεν πανηγύρια στην ακροδεξιά δράκα παρανοϊκών του Μαξίμου.
Τα αποτελέσματα για το ΔΝΤ και τους νεοφιλελεύθερους της Ευρωζώνης είναι πέρα από το αναμενόμενο :
α) 30 % άνεργοι εξαθλιωμένοι είναι έτοιμοι να δουλέψουν για τα κατώτατα μεροκάματα που καθορίζονται από τα εκάστοτε μνημόνια
β) η συρρίκνωση του ΑΕΠ και αύξηση του χρέους καθιστούν τη χώρα περισσότερο εξαρτημένη από το Ευρώ από ότι πριν από τρία χρόνια
Όμως οι κρίσεις στον καπιταλισμό έχουν έναν κανόνα που τον έχουν ξεχάσει (ή όχι;;). Κανένας καπιταλιστής δεν προβαίνει σε «επενδύσεις» αν δεν είναι απόλυτα βέβαιος για τα κέρδη του χωρίς να υπολογίζει οποιαδήποτε κοινωνική συνέπεια. 

Σε αυτό το πλαίσιο, η εγκληματική οργάνωση του Μαξίμου με δικαιολογία την διαπλοκή συμφερόντων που οι ίδιοι δημιουργούν, προχώρησε σε μία ακόμη επαίσχυντη συνταγματική εκτροπή όπως άμεσο κλείσιμο της ΕΡΤ με πολλαπλούς στόχους:
α) να ελέγξει την ενημέρωση και επομένως την κοινή γνώμη διορίζοντας τους δικούς της ανθρώπους
β) να ξεπουλήσει την περιουσία της ΕΡΤ που υπολογίζεται γύρω στα 400 εκ. και περιλαμβάνει από ακίνητα μέχρι και πνευματικά δικαιώματα ώστε να βρει εσωτερικές πηγές για τη χρηματοδότηση του δημοσίου για την εξυπηρέτηση του χρέους και την κάλυψη όποιων αναγκών έχουν απομείνει
γ) να χαρίσει προνόμια «αέρα» – εκπομπής στους παράνομους ιδιώτες μιντιάρχες, απαξιώνοντας την ΕΡΤ έτσι ώστε αυτή να μην έχει μερίδιο στην διαφήμιση και δίνοντας τα κέρδη από τη διανομή του ψηφιακού σήματος μόνο στη DIGEA. Αυτό είναι μια σίγουρη επένδυση για τους διαπλεκόμενους.
δ) να απολύσει εργαζόμενους και κυρίως να απαλλαγεί από συνδικαλιστές που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της

Τέλος το ΣτΕ σφάλει και η απόφασή του είναι διάτρητη και προσβλητέα, διότι δεν λαμβάνει υπόψη του τους παραπάνω σκοπούς της κυβέρνησης. 

Ο Σύλλογος «ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩ – Κοινότητα Σκέψης Δράσης» καταδικάζει απερίφραστα μία ακόμη αντιδημοκρατική ενέργεια της κυβέρνησης και δηλώνει ότι συμμετέχει στον αγώνα για την απόσυρση της ΠΝΠ και για μια ΕΡΤ πραγματικά δημοκρατική, ποιοτική και αντικειμενική που θα αποτελεί εργαλείο για τη διασφάλιση της δημοκρατίας και της οικονομικής ισότητας.

18/6/2013



Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτική Σχολίων

Το «Νομικά Ανάλατα» δεν έχει προς το παρόν ενεργοποιήσει καμία υπηρεσία έγκρισης ή μετριασμού σχολίων. Επίσης, έχει επιτρέψει τα ανώνυμα σχόλια. Οι επιλογές αυτές οφείλονται στην επιθυμία μας να δημιουργηθεί μία κοινότητα γύρω από το ιστολόγιο, η οποία να συζητά και να έχει παλμό.

Όμως, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

- Κάθε σχόλιο αντιπροσωπεύει τον σχολιαστή του και μόνο, και δεν απηχεί κατ’ ανάγκην τις αντιλήψεις του «Νομικά Ανάλατα»
- Υβριστικά, δυσφημιστικά ή άλλα παράνομα σχόλια δε θα γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτά.
- Σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα γίνονται ανεκτά υβριστικά σχόλια που απευθύνονται στους υπόλοιπους σχολιαστές του Ιστολογίου.
- Πέρα από τα παράνομα σχόλια, απαγορεύονται τα σχόλια που είναι σκοπίμως εκτός θέματος, άσχετα, προκλητικά και έχουν σκοπό να προκαλέσουν εκρηκτικές αντιδράσεις (Τρολ, Troll).

Το «Νομικά Ανάλατα» διατηρεί το δικαίωμα της απροειδοποίητης και αναιτιολόγητης φραγής (block) χρηστών που έχουν παραβιάσει τους όρους χρήσης.

(από τους Όρους Χρήσης)