Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Η συντεχνία της συμφοράς

Σημείωση: Σας παραθέτουμε τους προβληματισμούς, που μας έστειλε ο δικηγόρος Δημήτρης Σταυριανός, αναφορικά με τη δικηγορία.
Αρχικά ας διαβάσουμε αυτό το άρθρο της Καθημερινής (πατήστε εδώ).

Είναι κάπως κωμικοτραγικό, κάποιος να αντιμετωπίζει σε διάστημα δύο γενεών το ίδιο πρόβλημα.
Θυμάμαι τους γονείς μου στο απόγειο της καριέρας τους, μαχόμενοι δικηγόροι και οι δύο, και ειδικά ο πατέρας μου ο οποίος στα…. 80 χρόνια του δικηγορεί ακόμα, να αγωνιούν για το τι θα γίνει με τα «αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης» του Τσοβόλα, την 6μηνη απεργία που οδήγησε πολλούς δικηγόρους στην έξοδο από το επάγγελμα, τις προεισπράξεις, και το άγχος να βρεθούν τα λεφτά «για τα ταμεία».

Θυμάμαι την πίκρα του πατέρα μου που γυρνώντας ένα βράδυ από ένα δύσκολο συμβόλαιο, δεν μιλιόταν, γιατί άκουσε τον αγοραστή να λέει « πλήρωσα τόσα για το διαμέρισμα, τόσα για το φόρο, τόσα για τον συμβολαιογράφο, τόσα για τον μεσίτη ΚΑΙ …μου έφαγε τόσα και ο δικηγόρος!!»
Το φυσάει και δεν κρυώνει μέχρι και σήμερα! Ακούς εκεί «μου 'φαγε και ο δικηγόρος»! Όλοι οι άλλοι καλώς και δικαίως πληρώθηκαν, εκτός από τον δικηγόρο που έκανε όλη τη δουλεία! Ο δικηγόρος πίσω και από τον μεσίτη!
Γιατί αντί να πίνω το καφεδάκι μου στο μπαλκόνι και να κοιτώ το παιδάκι μου στα πρώτα του βήματα στραβώνομαι στο computer κυριακάτικα; Δεν ξέρω ακριβώς, ίσως γιατί ποτέ μου δεν κατέβηκα σε απεργία ή πορεία. Και όσο οι διοργανωτές τους έχουν τα αιτήματα που έχουν, εγώ δεν θα είμαι μαζί τους ποτέ!
Την εργασιακή χρονιά που φεύγει, από Ιούλιο 2012 με Ιούλιο 2013 πρέπει να κάναμε πάνω από 10 αποχές, οι οποίες ήταν παντελώς αποτυχημένες, άσχετες, και το μόνο που κατάφεραν ήταν να μας ρημάξουν οικονομικά, και να ρίξουν πίσω την εκδίκαση υποθέσεων, κάνοντας το προσωπικό ημερολόγιο του καθενός από εμάς «μαντάρα».
Πάντα οι σύλλογοι μας, κομματικά κινούμενοι, μας «βγάζουν σε απεργία» για μπούρδες, και φυσικά ποτέ μα ποτέ δεν έχουμε κερδίσει κάτι.
Για παράδειγμα η επιβολή ΦΠΑ. Εκτός του ότι ελάχιστα απέδωσε, εξ αρχής κάποιοι από εμάς λέγαμε ότι δεν είναι δυνατόν να έχουν όλα τα νομικά αντικείμενα ΦΠΑ (π.χ ένα διαζύγιο) για λόγους αρχής. Πολύ απλά δεν υπάρχει «προστιθέμενη αξία» όταν διαλύεται ένας γάμος… μάλλον το αντίθετο.
Εξ αρχής φαινόταν φαιδρό, υποτιμητικό, προσβλητικό συνάδελφοι με μηδενικό ή περιστασιακό εισόδημα, να πηγαίνουν κάθε 3 μήνες για να δηλώσουν μηδενικό εισόδημα ή να αποδώσουν 1-2 ευρώ…. Όσοι έχουν εισόδημα από ελευθέριο επάγγελμα ως δικηγόροι κάτω από 10.000 ευρώ θα πρέπει να εξαιρεθούν και να διαγραφούν από τα μητρώα ΦΠΑ.
Οι προεισπράξεις…
Μεγαλύτερη παγίδα, πλεκτάνη, και απάτη κατά των πολιτών που ζητούν νομική προστασία, και των συμπαραστατών τους, των δικηγόρων, πολύ απλά δεν υπάρχει!!
Ο θεσμός των προεισπράξεων όχι απλά είναι άδικος, αλλά και σε συνδυασμό με το ότι η απόδειξη που θα κόψουμε ΔΕΝ εκπίπτει από το εισόδημα του φορολογούμενου εντολέα μας, απλά υπολογίζεται σαν μια ακόμα απόδειξη (π.χ Σούπερ Μάρκετ) τον καθιστά και βλακώδη!
Φανταστείτε ένα φορολογικό νομοσχέδιο όπου οι αποδείξεις των ελευθέρων επαγγελματιών θα εξέπιπταν 100% από το εισόδημα. Σίγουρα όλοι θα απαιτούσαν να πάρουν απόδειξη, αντί να τσακωνόμαστε μαζί τους για να εξηγήσουμε ότι αφού κόπηκε προείσπραξη ΔΕΝ γίνεται να μην κόψουμε απόδειξη, και ότι «όχι δεν μπορώ να κάνω κάτι να γλιτώσουμε το ΦΠΑ»
Φυσικά, όταν το φόρο -ληστρικό κράτος μας προτιμά ένα σίγουρο καθημερινό ανελαστικό άδικο μικρό-έσοδο από τις προεισπράξεις και τα χαρτόσημα παράστασης, τα μεγαρόσημα και τα λογής-λογής «αυτοκόλλητα», αυτό είναι λίγο δύσκολο.
Έχει στηθεί μία υπέροχη βιομηχανία καταλήστευσης των πολιτών από το κράτος, όπου το σατανικό της υπόθεσης είναι ότι για μοναδική φορά στα χρονικά ΚΑΝΕΙΣ δεν οικτίρει τον πραγματικό κλεφτή, δηλαδή το κράτος αλλά τον δικηγόρο που το κράτος χρησιμοποιεί ως φοροεισπράκτορα, κάτι που ο πολίτης δεν κατανοεί ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΤΗ ΣΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ «ΝΟΜΙΜΗ ΑΜΟΙΒΗ».
Μια «νόμιμη αμοιβή» καθορισμένη από το κράτος αυθαίρετα λες και εμείς οι δικηγόροι συμφωνούμε ή μπορούμε να ζήσουμε με αυτή!
Φυσικά και το κράτος γνωρίζει ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν εισπράττει την νόμιμη αμοιβή.
Γι’ αυτό το «σοφό» κράτος κατήργησε όλες τις φοροαπαλλαγές για τους «κλέφτες» δικηγόρους, τους επέβαλε φόρο 26% από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ, 100% προείσπραξη φόρου από το 2014, και φυσικά τεκμήρια, καθώς και την συνεχιζόμενη υποχρέωση να εισπράττουν εκ μέρους του ΧΑΡΑΤΣΙΑ μέσω προεισπράξεων και των χαρτοσήμων καθώς και ΦΠΑ!
Ταυτόχρονα συνεχίζει το ίδιο το Κράτος, κυρίως μέσω συμπολιτευόμενων εφημερίδων, να υποδαυλίζει την πεποίθηση του ότι η «συντεχνία των δικηγόρων και το κλειστό επάγγελμα τους» φταίει για όλα!! Και φυσικά πολύ δύσκολα θα σταματήσει να τα κάνει όλα αυτά γιατί που αλλού θα βρει την δυνατότητα να ληστεύει τους πολίτες και να τα φορτώνει…. Στους δικηγόρους!! Αυτά τα σατανικά τέρατα που ως άλλοι Σαιξπηρικοί Σάιλοκ προσπαθούν με κάθε τρόπο να τους «φάνε» μισό κιλό κρέας από …. τον πισινό τους!!
Ο Κωνσταντίνος Ζούλας ανακαλύπτει τον ένοχο!
Γράφει λοιπόν στο σημερινό του άρθρο ο κ. Ζούλας, 
«Τον ίδιο ακριβώς εμπαιγμό γνώρισαν και όταν προσπάθησαν, π.χ., να διερευνήσουν ποιες υποθέσεις αναβάλλονται για ψύλλου πήδημα ή και να προτείνουν λύσεις εξωδικαστικών συμβιβασμών για να μειωθεί ο δικαστικός φόρτος. «Δεν τους ξέρετε τους Ελληνες, θέλουν να πηγαίνουν στα Δικαστήρια», τους είπε ο υπουργός, ενώ... τοίχο συνάντησαν και όταν αποπειράθηκαν να εντοπίσουν σε ποιες περιπτώσεις η παρουσία συμβολαιογράφων και δικηγόρων είναι καταχρηστική, δηλαδή περιττή. Ειδικώς σε αυτό, μάλιστα, η απροθυμία της εγχώριας ηγεσίας απεδείχθη παροιμιώδης, προφανώς διότι οι κ. Ρουπακιώτης και Κανελλόπουλος, ως πρώην μεγαλοσυνδικαλιστές στο ΔΣΑ, περισσότερο αγωνίζονται για τα κεκτημένα της συντεχνίας τους παρά για την ευρύτερη αποστολή τους.»
Ο δυστυχής κύριος Ζούλας δεν γνωρίζει ότι η καλύτερη εννοιολογική εξήγηση του τι είναι καταχρηστικό βρίσκεται εντός του άρθρου 281 του Αστικού Κώδικα, και δυστυχώς γι αυτόν το 281 Α.Κ δεν αναφέρεται σε περιττές διαδικασίες….
Θα κλείσω με κάποιες μικρές αναφορές στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τον «νόμο Κατσέλη»
Δεν ξέρω αν ο Χατζηδάκης είτε τυχαία ή επειδή πολύ απλά είναι νοήμων αρνήθηκε την επιβολή χαρατσιού στις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες. Φυσικά δεν θα μπορούσε να αρνηθεί αυτή την επιβολή χαρατσιού αν δεχόταν την υποχρεωτική παράσταση δικηγόρου.
Ο Χατζηδάκης μπορεί να μην γεμίζει το μάτι, αλλά σίγουρα είναι ευφυής, και σίγουρα έχει συμβούλους καλούς οι οποίοι θα του είπαν ότι όλη αυτή η ιστορία με την διαμεσολάβηση θα αποβεί σε φιάσκο. Γιατί;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ !!!!
ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ
Και γιατί ήρθε πια η ώρα να απελευθερώσουμε τους Δικηγόρους από τα δεσμά τους, να μην τους χρησιμοποιούμε πια σαν φοροεισπράκτορες, και σαν αποδιοπομπαίους τράγους.
Συνάδελφοι, αν πρέπει να διεκδικήσουμε κάτι ΔΥΝΑΜΙΚΑ είναι ακριβώς αυτό!
- ΟΧΙ ΠΙΑ ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΞΗ
- ΟΧΙ ΠΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ
Μόλις τα κερδίσουμε αυτά τότε και οι μάσκες θα πέσουν, και ο πολίτης θα αποκτήσει καλύτερη πρόσβαση στη δικαιοσύνη, και θα επέλθει και η φορολογική δικαιοσύνη.
Το επάγγελμα του Δικηγόρου είναι ορθάνοικτο! Οι δικηγόροι είναι έγκλειστοι και είλωτες του κράτους και πρέπει να απελευθερωθούν.

Γράφει ο Δημήτρης Σταυριανός

Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτική Σχολίων

Το «Νομικά Ανάλατα» δεν έχει προς το παρόν ενεργοποιήσει καμία υπηρεσία έγκρισης ή μετριασμού σχολίων. Επίσης, έχει επιτρέψει τα ανώνυμα σχόλια. Οι επιλογές αυτές οφείλονται στην επιθυμία μας να δημιουργηθεί μία κοινότητα γύρω από το ιστολόγιο, η οποία να συζητά και να έχει παλμό.

Όμως, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

- Κάθε σχόλιο αντιπροσωπεύει τον σχολιαστή του και μόνο, και δεν απηχεί κατ’ ανάγκην τις αντιλήψεις του «Νομικά Ανάλατα»
- Υβριστικά, δυσφημιστικά ή άλλα παράνομα σχόλια δε θα γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτά.
- Σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα γίνονται ανεκτά υβριστικά σχόλια που απευθύνονται στους υπόλοιπους σχολιαστές του Ιστολογίου.
- Πέρα από τα παράνομα σχόλια, απαγορεύονται τα σχόλια που είναι σκοπίμως εκτός θέματος, άσχετα, προκλητικά και έχουν σκοπό να προκαλέσουν εκρηκτικές αντιδράσεις (Τρολ, Troll).

Το «Νομικά Ανάλατα» διατηρεί το δικαίωμα της απροειδοποίητης και αναιτιολόγητης φραγής (block) χρηστών που έχουν παραβιάσει τους όρους χρήσης.

(από τους Όρους Χρήσης)