Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013

Μάθημα αξιοπρέπειας


Στάθηκες εκεί στο σοκάκι της Ιστανμπούλ και αψήφησες το σιδερένιο Panzer των τουρκικών δυνάμεων καταστολής. Μου έκανες εντύπωση γυναίκα

Με το σώμα αυτό γέννησες παιδιά για το δικό σου έθνος. Με το σώμα αυτό δεν δίστασες να μπεις μπροστά και να δείξεις την δύναμη της ψυχής σου. Με το σώμα αυτό διδάσκεις στην ανθρωπότητα ότι δεν έχει σημασία το έθνος, η φυλή ή το χρώμα όταν διακυβεύεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Με το σώμα αυτό ξεπέρασες τη φήμη του λαού σου, ενός λαού που πιστεύει στο δικό του Θεό, αλλά δεν δίστασε να βγει στους δρόμους.

Οι δικοί μας εθνοσωτήρες θα πουν ότι σε έβαλαν οι Γκρίζοι Λύκοι ή ότι πολεμάς για την απαγόρευση του αλκοόλ ή ότι είσαι απλά οπαδός ενός κόμματος που επιθυμεί το μπάχαλο και όχι την αναδημιουργία και τη μεταρρύθμιση στη δική σου χώρα.

Είμαι βέβαιος ότι με το σώμα σου θες να μας πεις ότι κανείς δεν θα σχεδιάσει το μέλλον σου χωρίς εσένα. Με το σώμα σου δείχνεις σε όλο το κόσμο ότι υπάρχεις, ενώ όλοι εμείς είμαστε χαμένοι στην ανυπαρξία. Το σώμα αυτό να μείνει χαραγμένο στο θυμικό μας. Χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δίνεται ποτέ.

Εμείς στην ελληνική δημοκρατία αυτό επιλέξαμε...Μετά τα golden boys, ήρθαν τα good boys. 

Το νερό θα αγγίξει το σώμα σου και θα σε πετάξει πέρα και ίσως σήμερα είσαι νεκρή. Το σώμα αυτό όμως έχει τόση δύναμη και δείχνει στο ελληνικό έθνος ότι έτσι κερδίζονται οι μάχες των ανθρώπων έναντι της κρατικής αυθαιρεσίας. 

Όχι με γιαλαντζί μάχες, όχι με συναυλίες του Μητροπάνου.

Αυτό το σώμα της ισλαμίστριας τουρκικής υπηκόου δείχνει στην ανθρωπότητα πως αποκτιέται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. ...Πόσο λίγο με κάνεις να νιώθω με αυτή σου τη πράξη.

Γράφει ο Ιωάννης Γιαγλάρας

Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας