Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Το πείραμα του 902 και ο ΕΣΡ

Μόλις 22 δευτερόλεπτα απέχει ο 902 από την φίμωση που επιχειρεί σε βάρος του η κυβέρνηση μέσω της DIGEA και με την σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ.

Το δελτίο ειδήσεων του 902 στις 8 μμ έκλεισε με ένα πείραμα. Ο παρουσιαστής κάλεσε τους τηλεθεατές να χρονομετρήσουν πόσο θα αντέξει η αστική δημοκρατία την διαφορετική άποψη, αμέσως μετά ο 902 συνδέθηκε με το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ και έπειτα από 22 δευτερόλεπτα η DIGEA διέκοψε το ψηφιακό σήμα του 902 όπως άλλωστε έχει ζητήσει η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών...

Το πείραμα το επαναλάβαμε αργά το βράδυ της Τετάρτης όπου καταγράφεται επί πέντε συνεχείς φορές, η φίμωση της τηλεόρασης του «902» και της ΕΡΤ.

Παρακολουθείστε το βίντεο, όπου όταν η τηλεόραση του «902» παίζει το δικό της πρόγραμμα, η DIGEA δίνει σήμα και το κόβει μόλις «τολμήσουμε» να δείξουμε το πρόγραμμα της ΕΡΤ! 
Το φαινόμενο επαναλαμβάνεται επί τρεις μέρες συνέχεια, από τη στιγμή που η τηλεόραση του «902» αναμετάδωσε το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ, αποδεικνύοντας σε όλο του το μεγαλείο το δόγμα «νόμος και τάξη», την επιχείρηση φίμωσης με την ενεργοποίηση των μηχανισμών της κυβέρνησης.

Η απάντηση στο κοινοβούλιο ήταν ξεκάθαρη:
"Διαβιβάστε στον πρωθυπουργό που στέλνει τα email στον 902 ότι στις δικές μας λέξεις υπάρχουν δυο άγνωστες: Ο φόβος και ο συμβιβασμός"

Και μετά από την εισαγωγή ας συστηθούμε με το ΕΣΡ...
ΕΣΡ

  • Ιδρύθηκε το 1989
  • Χαρακτηρίζεται ως Ανεξάρτητη Αρχή
  • Οι βασικές αρμοδιότητες του, αφορούν στη χορήγηση των αδειών λειτουργίας στους ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και στον έλεγχο τήρησης της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας από το σύνολο των ιδιωτικών και δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών σταθμών.
  • Αποτελείται από επτά μέλη, τετραετούς θητείας-ανανεώσιμης άπαξ, τα οποία επιλέγονται από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και διέπονται από προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία. Τούτο σημαίνει ότι το Ε.Σ.Ρ. δεν ελέγχεται ούτε λαμβάνει εντολές από την κυβέρνηση, αλλά υπόκειται μόνο σε κοινοβουλευτικό έλεγχο, ενώ οι αποφάσεις του ελέγχονται από τα δικαστήρια.
... ας συστηθούμε και με την οικογένεια Κλικ Κλίκου...

DIGEA

  • Είναι η εταιρία που έχει συσταθεί από τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR.
  • Κύρια δραστηριότητα της εταιρίας είναι η παροχή υπηρεσιών δικτύωσης και πολυπλεξίας (multiplexing), καθώς δικτύου ευρυεκπομπής (broadcasting) στα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας αλλά και σε όποιον άλλο νόμιμο τηλεοπτικό σταθμό επιθυμεί να επιλέξει τις υπηρεσίες της. Ουσιαστικά δηλαδή, η Digea «χτίζει» το δίκτυο και μεταφέρει το περιεχόμενο των καναλιών, όπως αυτό παραδίδεται στις εγκαταστάσεις της. Έως και σήμερα, 21 κανάλια αξιοποιούν τις δυνατότητες και την τεχνογνωσία τη Digea στη μεταφορά ποιοτικότερου και χωρίς προβλήματα στη λήψη περιεχομένου προς τους τηλεθεατές.
  • Από την ίδρυσή της το 2009 λειτουργεί και θεσμικά, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στην υλοποίηση του έργου της ψηφιακής μετάβασης στην Ελλάδα και θέτοντας τη γνώση και την εμπειρία των στελεχών της στην υπηρεσία του ευρέως κοινού. Με κυρίαρχη προτεραιότητα την υλοποίηση μιας ομαλής και αποτελεσματικής μετάβασης στην ψηφιακή εποχή... υλοποιεί με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) 21161/2008 το έργο της ψηφιακής μετάβασης, διαθέτοντας τον άρτιο τεχνικό εξοπλισμό, την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή, καθώς και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό στην υπηρεσία των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας.

Συμπεράσματα εν ολίγοις:
Α. Τα μέλη του ΕΣΡ επιλέγονται από τους Προέδρους της Βουλής!!! Η όλη αξιοκρατία εξαντλείται στις επιλογές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ!!!

Β. Το ΕΣΡ κάνει τα στραβά τα μάτια και επιτρέπει σε μη αδειοδοτημένους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς να εκπέμπουν!!!

Γ. Τα ιδιωτικά κανάλια των Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη, Αλαφούζου, Κουρή, Κυριακού κλπ που εκπέμπουν ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ, μέσω της DIGEA που έχουν συστήσει, μπορούν να κατεβάζουν το σήμα άλλου τηλεοπτικού σταθμού επειδή δεν προβάλλει το αρεστό πρόγραμμα του ΕΣΡ.

Το ΕΣΡ είναι αυτό που υπέδειξε να μην προβάλλονται εικόνες εξαθλίωσης από τα ΜΜΕ!!! Δηλαδή διασκεδάζει με την φτώχεια σου... θέλει να σου δημιουργήσει μία εικονική πραγματικότητα. Ζεις στο Μονακό, μέσα στα ανάκτορα της Grace Kelly (αυτήν ο Θεός την συγχώρεσε... εσένα με την αμορφωσιά που σε δέρνει ποτέ!!!) και ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ...

Το ΕΣΡ είναι αυτό που με βάση την νομοθεσία έχει παράνομη σύνθεση!!! Η τετραετής θητεία των μελών της Αρχής έχει λήξει από τις 28 Φεβρουαρίου 2012, χωρίς να προβλέπεται καμία θεσμική δυνατότητα ανανέωσης, αφού συνολικά τέσσερα μέλη στελεχώνουν το ΕΣΡ περισσότερα από έξι χρόνια. Ο δε πρόεδρός του κ. Ι. Λασκαρίδης έχει ξεπεράσει τα 10 χρόνια σε αυτή τη θέση. Η πρώτη θητεία του έληξε στις 3.6.2006, υπήρξε κενό 18 μηνών κατά το οποίο ασκούσε καθήκοντα χωρίς να έχει ανανεωθεί η θητεία του, και η δεύτερη τετραετής θητεία του έληξε στις 28.2.2012. Στην ίδια κατάσταση είναι η κυρία Εύη Δεμίρη και ο κ. Ι. Παπακώστας.

Το ΕΣΡ είναι αυτό που επιβάλλει πρόστιμα τα οποία ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΟΥΝ ποτέ... ο λόγος;;; είναι πολύ απλός... Το ΕΣΡ δεν διαθέτει  όλο αυτό το χρονικό διάστημα νόμιμη συγκρότηση!!! Σπάνε πλάκα οι megaλοκαναλάρχες όταν τους επιβάλλει πρόστιμα το ΕΣΡ... γι' αυτό συνεχίζουν την παραβατική τους συμπεριφορά, χωρίς τη σχετική άδεια της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων προβάλλουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ τυχερά παιχνίδια, αποκομίζουν τεράστια χρηματικά οφέλη και ο κρατικός προϋπολογισμός ζημιώνεται.

Γιατί το ΕΣΡ μας κοστίζει "ο κόυκος αηδόνι"... Ο συνολικός προϋπολογισμός του ΕΣΡ για το 2010 έφτασε τα 3.126.000 ευρώ. Από αυτά, τα 2.260.000 ευρώ αφορούν τη μισθοδοσία της ανεξάρτητης Αρχής (1.960.000 ευρώ και 300.000 ευρώ ετησίως για τα επτά μέλη του συμβουλίου). Επίσης άλλες 390.000 ευρώ κοστίζει ετησίως το ενοίκιο, που καταβάλλεται για την ενοικίαση των γραφείων του ΕΣΡ και οι υπόλοιπες 500.000 ευρώ, αναλογούν σε συμβάσεις ασφάλειας του κτιρίου, καθαριότητας, συντήρησης μηχανημάτων...ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;;; 320.000 ευρώ το χρόνο έκαστος κατά μέσο όρο...!!! Να το επαναλάβουμε... 7 άτομα με 320.000 ευρώ το χρόνο ο καθένας... αυτοί που διόρισαν το ΠΑΣΟΚ & η ΝΔ.

Για τη DIGEA δουλεύουν όλα... υπάρχει σε εξέλιξη μια διαβούλευση για την αδειοδότηση των παρόχων δικτύου, δηλαδή αυτών που θα πάρουν τις συχνότητες στο δίκτυο. Είναι ένας διαγωνισμός που έχει φωτογραφικές διατάξεις, για να πάρει μονοπωλιακά η Digea, όχι μόνο τις τέσσερις εθνικής εμβέλειας συχνότητες αλλά προφανώς και τις δύο που θα είχε η ΕΡΤ, τις μόνες νόμιμες μέχρι τώρα. Πρέπει να πούμε λοιπόν, ότι αυτός που θα πάρει αυτό το μονοπώλιο, θα ελέγχει πλέον όχι μόνο τα τηλεοπτικά κανάλια αλλά και το Δίκτυο για δεκαπέντε χρόνια. Το σχέδιο αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε φωνή τηλεοπτικού σταθμού θα μπορούσε να είναι ενάντια στις καταστάσεις της λιτότητας που επιβάλλονται αυτή τη στιγμή, στην ανεργία, στις μνημονιακές πολιτικές, αυτός ο τηλεοπτικός σταθμός που θα θέλει να έχει μια τέτοια γραμμή θα πρέπει να περάσει από τη Digea, από τον έλεγχο δηλαδή των μεγαλοκαναλαρχών, για να πάρει άδεια εκπομπής... Αυτή τη στιγμή πάνε δηλαδή να ελέγξουν όχι μόνο το περιεχόμενο αλλά και την εκπομπή, να μπορεί δηλαδή να απαγορεύσει ουσιαστικά αυτός που θα ελέγχει την ψηφιακή τηλεόραση, αυτός που θα πάρει αυτήν την υπέρ-άδεια, χωρίς κανέναν ανταγωνισμό ουσιαστικά, να ελέγξει ολόκληρο το τηλεοπτικό τοπίο. Να μη μπορεί να βγει τίποτα. Αυτό συνδυάστηκε με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Αυτά θα γίνουν μέχρι 30 Ιουνίου. Στις 30 Ιουνίου προκηρύσσεται αυτός ο διαγωνισμός με τις φωτογραφικές διατάξεις. Η ΕΡΤ δεν θα πάρει πλέον μέρος στη διαβούλευση".

Καληνύχτα "Έλληνα" του Κλικ Κλίκου...

Γράφει ο Κάντζος Αριστείδης

Πηγές (1,2,3,4,5)

Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτική Σχολίων

Το «Νομικά Ανάλατα» δεν έχει προς το παρόν ενεργοποιήσει καμία υπηρεσία έγκρισης ή μετριασμού σχολίων. Επίσης, έχει επιτρέψει τα ανώνυμα σχόλια. Οι επιλογές αυτές οφείλονται στην επιθυμία μας να δημιουργηθεί μία κοινότητα γύρω από το ιστολόγιο, η οποία να συζητά και να έχει παλμό.

Όμως, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

- Κάθε σχόλιο αντιπροσωπεύει τον σχολιαστή του και μόνο, και δεν απηχεί κατ’ ανάγκην τις αντιλήψεις του «Νομικά Ανάλατα»
- Υβριστικά, δυσφημιστικά ή άλλα παράνομα σχόλια δε θα γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτά.
- Σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα γίνονται ανεκτά υβριστικά σχόλια που απευθύνονται στους υπόλοιπους σχολιαστές του Ιστολογίου.
- Πέρα από τα παράνομα σχόλια, απαγορεύονται τα σχόλια που είναι σκοπίμως εκτός θέματος, άσχετα, προκλητικά και έχουν σκοπό να προκαλέσουν εκρηκτικές αντιδράσεις (Τρολ, Troll).

Το «Νομικά Ανάλατα» διατηρεί το δικαίωμα της απροειδοποίητης και αναιτιολόγητης φραγής (block) χρηστών που έχουν παραβιάσει τους όρους χρήσης.

(από τους Όρους Χρήσης)