Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Η νεοφιλελεύθερη ακράτεια

Δεν τρέφω καμία συμπάθεια για τους ακριβοπληρωμένους δημοσιογράφους της ΕΡΤ. Δεν λυπάμαι για τους κροίσους ανκορμεν/-γουμεν που έπαιρναν εξαψήφιους μισθούς για να λένε χαριτωμένα τις ειδήσεις με ύφος Celebrety ως χολιγουντιανοί VIP. Αυτοί δεν έχουν ανάγκες είτε με ανοιχτή την ΕΡΤ είτε με κλειστή την ΕΡΤ. Ούτε λυπάμαι για τα τενεκεδένια παπαγαλάκια της κρατικής τηλεόρασης, που βάφτιζαν το γεγονός να χάνουν εργαζόμενοι εν μια νυκτί τη δουλειά τους ως αναγκαίο κακό προς εξορθολογισμό της χώρας.

Η διασπάθιση δημόσιου χρήματος που γίνονταν στην ΕΡΤ, δεν γίνονταν με πρωτοβουλία της ΕΡΤ αλλά άλλοι αποφάσιζαν να διαθέσουν στην ΕΡΤ τα κονδύλια. Ίσως για να τα λένε καλά οι δημοσιογράφοι στις ειδήσεις τους και υπέρ της κυβέρνησης. Όπως και να έχει, η ΕΡΤ ήταν απλά ο χώρος των "μπούνγκα- μπούνγκα" πάρτι και οι δημοσιογράφοι είχαν το ρόλο της Ρούμπιν . Δεν έπαιρναν οι ίδιοι τις αποφάσεις για τα πάρτι. Επιχορηγούνταν απλώς. Και κανείς βέβαια δεν επικροτεί, δεν θέλει να διαιωνιστεί αυτή η σαπίλα κομματισμού, ρουσφετιού, προπαγανδισμός που υπήρχε εντός του μαγαζιού της ΕΡΤ και τελούσε ενίοτε ως γραφείο προπαγάνδας της εκάστοτε κυβέρνησης.

Δεν με νοιάζει επίσης αν η όλη ιστορία με την ΕΡΤ μεθοδεύτηκε μ' ένα ευφυές κόλπο του Βενιζέλου, ώστε να πάμε σε εκλογές και να αθωωθεί ο Παπακωνσταντίνου & Co. Σημασία έχει ότι η αυθαιρεσία έχει χτυπήσει πλέον κόκκινο. Σημασία έχει ότι, η καταπάτηση της όποιας έννοιας δημοκρατίας δεν θα σταματήσει μόνο στην ΕΡΤ αλλά θα πάει και σ άλλα γήπεδα. Σημασία έχει ότι, η εξουσία γενικά, δεν αυτοπεριορίζεται αλλά επεκτείνεται όταν "μυρίσει αίμα' και πάει μέχρι εκεί που "της παίρνει". Την περιορίζουν μόνο έτεροι θεσμοί της δημοκρατίας.

Σημασία έχει ότι, ο σωστός καπιταλισμός θέλει χρόνο να φτιαχτεί. (Ρωτήστε τη Γαλλία και τη Γερμανία πόσα χρόνια κάνανε για να γίνουν σοβαρές καπιταλιστικές χώρες). Άπαξ και πας να τον φτιάξεις στα γρήγορα για να αναπληρώσεις χαμένα 192 χρόνια βαλκανικού ψευδοκαπιταλισμου, θα εκπέσεις σε αναγκαία βαρβαρότητα. Σημασία έχει, ότι μας είπανε να χέσουμε φιλελεύθερα και εμείς ξεκωλιαστήκαμε από ξαφνική φιλελέδικη ακράτεια. Σημασία έχει ότι, εν έτει 2013 είμαστε η μονή χωρά που δεν έχουμε δημόσια τηλεόραση και οι Γάλλοι/Βέλγοι αναμεταδίδουν την δικιά μας δημόσια τηλεόραση μιας που εμείς βλέπουμε μαύρο στις οθόνες. Σημασία έχει ότι, δεν υπάρχει ίχνος καλαισθησίας σήμερα στην ελληνική πολιτική. Σημασία έχει ότι, ο σκοπός ΔΕΝ αγιάζει τα μέσα.

Τα μέσα είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας. Όχι ο σκοπός. Η δημοκρατία δεν είναι Ιθάκη, είναι ο δρόμος προς αυτήν. Για όλα αυτά που έχουν σημασία και για άλλα τόσα λιγότερο σημαίνοντα αλλά εξίσου σπουδαία, πρέπει να πάμε άμεσα σε εκλογές!

Γράφει ο Δημήτρης Δημητριάδης

Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτική Σχολίων

Το «Νομικά Ανάλατα» δεν έχει προς το παρόν ενεργοποιήσει καμία υπηρεσία έγκρισης ή μετριασμού σχολίων. Επίσης, έχει επιτρέψει τα ανώνυμα σχόλια. Οι επιλογές αυτές οφείλονται στην επιθυμία μας να δημιουργηθεί μία κοινότητα γύρω από το ιστολόγιο, η οποία να συζητά και να έχει παλμό.

Όμως, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

- Κάθε σχόλιο αντιπροσωπεύει τον σχολιαστή του και μόνο, και δεν απηχεί κατ’ ανάγκην τις αντιλήψεις του «Νομικά Ανάλατα»
- Υβριστικά, δυσφημιστικά ή άλλα παράνομα σχόλια δε θα γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτά.
- Σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα γίνονται ανεκτά υβριστικά σχόλια που απευθύνονται στους υπόλοιπους σχολιαστές του Ιστολογίου.
- Πέρα από τα παράνομα σχόλια, απαγορεύονται τα σχόλια που είναι σκοπίμως εκτός θέματος, άσχετα, προκλητικά και έχουν σκοπό να προκαλέσουν εκρηκτικές αντιδράσεις (Τρολ, Troll).

Το «Νομικά Ανάλατα» διατηρεί το δικαίωμα της απροειδοποίητης και αναιτιολόγητης φραγής (block) χρηστών που έχουν παραβιάσει τους όρους χρήσης.

(από τους Όρους Χρήσης)