Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ιθαγενείς vs Τройка σημειώσατε διπλό

Τον Οκτώβριο του 2011 ο εκπρόσωπος του ανωτάτου οργάνου των δικηγόρων της χώρας, καθώς και η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της Τρόικας κήρυξε τον πόλεμο στην τεχνική ομάδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης στα πλαίσια της συνεργασίας των φορέων των δανειστών (Τρόικα-ΔΝΤ) με το ελληνικό κράτος (αν θυμάστε από το Καστελόριζο του ΓΑΠ βρισκόμαστε υπό την εποπτεία των δανειστών και με τα Μνημόνια Ι, ΙΙ και ΙΙΙ υποσχεθήκαμε από τότε και στο εξής να είμαστε "καλά" παιδιά, ήτοι να μην κλέβουν οι κρατικοί λειτουργοί και οι πολίτες να πληρώνουν φόρους, πολλούς φόρους) Για να γίνει αυτό, δηλ. για να προχωρήσει μπροστά η χώρα μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις (για να ενισχυθεί η "επιχειρηματικότητα") και είπαμε να καταργήσουμε το Κράτος δια της θυσίας των υπαλλήλων του γιατί εκεί εστιαζόταν το πρόβλημα (στους αριθμούς).

Τότε οι εκπρόσωποι μας (ναι εμάς των δικηγόρων) κήρυξαν ως pesona non grata τους εκπροσώπους της Τροικας, όποιος τολμούσε να φέρει σε ΔΣ θέμα κάθαρσης της λειτουργίας των δικηγορικών συλλόγων χαρακτηριζόταν ως "Δούρειος Ίππος της Τρόικας" και απόρριψαν οι συνδικαλιστές μας την τεχνική ομάδα με την αιτιολογία του "μη θεσμικού συνομιλητή". Στα πλαίσια του "ανένδοτου" είδαμε αιτήσεις ακυρώσεως στο ΣΤΕ και με βούληση μάλιστα να πάει το μαχαίρι στη πηγή (στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ), ώστε ο νομικός κόσμος της χώρας να κατασχέσει μέσω της νομίμου οδού την κυβερνητική πορεία προς τις βουλήσεις των δανειστών. "Τσιτάτα" δελτία τύπου του ΔΣΑ, δυο πορείες και μια συναυλία υπό βροχή και παράλληλα είδαμε το Ρέκβιεμ της λειτουργίας της Ολομέλειας όπου ξαφνικά τον Δεκέμβριο του 2012, μπήκε η ταφόπλακα των δικηγόρων,καθώς το 2014 θα πληρώσουμε το 50% του φόρου του επόμενου έτους και τον τρέχοντα φόρο, σε συνδυασμό κλιμακούμενες αυξητικά ασφαλιστικές εισφορές, δικαστικά ένσημα και παράβολα απαγορευτικά για την προσφυγή στη δικαιοσύνη του μισθωτού των € 517,00. Δηλαδή ενώ σκιαγραφείται ένα ζοφερό επαγγελματικό περιβάλλον δίπλα σε κοινωνία ασθμαίνουσα με εμφανείς πλέον τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες.Και ενώ τέθηκαν όλα αυτά στο ανώτατο συνδικαλιστικό μας όργανο επικράτησε σιωπή από τους αγωνιστικούς συλλόγους και τον Φλεβάρη μας φορέθηκε νέος νόμος. Η Ολομέλεια όμως ήταν πολύ απασχολημένη με τον Κώδικα περί Δικηγόρων, αν θα ορκίζονται και πως οι ασκούμενοι και κυρίως με τα κουκιά: Με πόσα κουκιά θα βγαίνει πρόεδρος και με πόσα κουκιά οι σύλλογοι θα έχουν φωνή και ισχύ στο ανώτατο όργανο έκφρασης. Στην ίδια όχθη υψώθηκε η σημαία του αγώνα από τους Δικαστές με σημαία τις αποδοχές (σοβαρό ζήτημα καθώς ο Δικαστής μου θέλω να με κοιτάει στα μάτια και όχι να σκέφτεται αν του φτάνει η δόση του δανείου, γιατί νηστικό αρκούδι δε χορεύει και με τα περί Ήθους και Υψηλής Αποστολής ας τα αναζητήσουμε στη κοινωνία των ανθρώπων του 2312). Και εκεί μετά ... σιωπή...
Με στεναχωρεί αφάνταστα η υποτίμηση της νοημοσύνης μου. Δεν έχω τίποτα προσωπικό και με κανένα. Ασκώ τη δικηγορία 17 έτη. Έμαθα δίπλα σε ένα μεγάλο Δάσκαλο που η μαχόμενη δικηγορία του επιφύλασσε έμφραγμα και ανακοπή στα 44. Είμαι 42. Καπνίζω και αγχώνομαι μπροστά στον κονκλάβιο και του ΑΠ και του Εφετείου. 
Ντρέπομαι πραγματικά που την Τετάρτη 20 Μαρτίου ο υπουργός Δικαιοσύνης γιαλαντζί αριστερός, ο κ. Αδαμόπουλος πρόεδρος του ΔΣΑ και της Ολομέλειας θα καθίσει με τον κο Horst Reichenbach και αγαπημένοι θα μιλήσουν για την Διαμεσολάβηση. Ειλικρινά δεν περίμενα τίποτα καλύτερο ή τίποτε άλλο. Ξέρω ότι η ψήφος μου είναι μια παράγραφο σε βιογραφικό. Αν δεν μπορούμε να βρούμε ικανούς ανθρώπους να μας διοικούν ας κλείσουμε αυτούς τους συλλόγους. Δεν είμαι ο τύπος ανθρώπου που θα πάει στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης να φτύσει τους συνδικαλιστές μας. Ποτέ δεν το έκανα και ποτέ δεν θα το κάνω. Απλά έχετε καταλάβει την κατώτερη θέση που επιφυλάσσω για ανθρώπους και στη μνήμη μου και στη συνείδηση μου. Προτού καθίσετε με αυτούς τους ανθρώπους έπρεπε πρώτα να μας εξηγήσετε την αλλαγή της στάσης σας. Μπορεί να έχετε και δίκαιο. Απλά οφείλατε να δώσετε εξηγήσεις, όσο η τσίπα υπάρχει ακόμα ως έννοια στην ελληνική κοινωνία. Με τις δικές μας αποχές χτίσατε τις δικές σας καριέρες (ναι εσείς προεδράρες της επαρχίας που τώρα δε μιλάτε). Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα...

Γράφει ο Γιάννης Γιαγλάρας

Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτική Σχολίων

Το «Νομικά Ανάλατα» δεν έχει προς το παρόν ενεργοποιήσει καμία υπηρεσία έγκρισης ή μετριασμού σχολίων. Επίσης, έχει επιτρέψει τα ανώνυμα σχόλια. Οι επιλογές αυτές οφείλονται στην επιθυμία μας να δημιουργηθεί μία κοινότητα γύρω από το ιστολόγιο, η οποία να συζητά και να έχει παλμό.

Όμως, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

- Κάθε σχόλιο αντιπροσωπεύει τον σχολιαστή του και μόνο, και δεν απηχεί κατ’ ανάγκην τις αντιλήψεις του «Νομικά Ανάλατα»
- Υβριστικά, δυσφημιστικά ή άλλα παράνομα σχόλια δε θα γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτά.
- Σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα γίνονται ανεκτά υβριστικά σχόλια που απευθύνονται στους υπόλοιπους σχολιαστές του Ιστολογίου.
- Πέρα από τα παράνομα σχόλια, απαγορεύονται τα σχόλια που είναι σκοπίμως εκτός θέματος, άσχετα, προκλητικά και έχουν σκοπό να προκαλέσουν εκρηκτικές αντιδράσεις (Τρολ, Troll).

Το «Νομικά Ανάλατα» διατηρεί το δικαίωμα της απροειδοποίητης και αναιτιολόγητης φραγής (block) χρηστών που έχουν παραβιάσει τους όρους χρήσης.

(από τους Όρους Χρήσης)