Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Η Χαμένη Λίστα της Λίστας Λαγκάρντ

ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ: 
Στα ιστορικά στοιχεία της 24ης Δεκεμβρίου του 2220 –αν υπάρχει ακόμη ο κόσμος μας, ένα μέρος που να λέγεται ακόμη Ελλάδα και οι κάτοικοί του να ομιλούν Ελληνικά– θα αναφέρεται ως ημέρα της ουσιαστικής αποκάλυψης της νέας λίστας Λαγκάρντ. Με άλλα λόγια ως το αναγκαίο ή αναπόδραστο μέγα παραπέτασμα καπνού για όσα αντισυνταγματικά-αντιδημοκρατικά μέτρα έρχονται ξανά και για όσα χαμένα ονόματα (πιθανώς 597) κρύβονται πίσω από τη νέα λίστα Λαγκάρντ.
Ο ιστορικός του μέλλοντος θα αναφέρει ότι την 24η Δεκεμβρίου του 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα περί τις 10:00 π.μ. εμφανίστηκε στο Γραφείο του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γρηγόριου Πεπονή (παρισταμένου και του αναπληρωτή Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Σπυρίδωνος Μουζακίτη) ο Θεόδωρος Φλωράτος του Γερασίμου, κάτοικος Αττικής. Ο Φλωράτος παρουσιάστηκε λοιπόν ενώπιον των δύο εισαγγελέων με την επαγγελματική ιδιότητα του διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΣΔΟΕ, προκειμένου να εξεταστεί ως πρώτος μάρτυρας στη διεξαγόμενη εκκρεμή προκαταρκτική εξέταση για τη γνωστή υπόθεση ως (νέα) «Λίστα Λαγκάρντ» ή «λίστα Έιτζ Ες Μπι Σι (HSBC)».

Ο ίδιος θα δηλώσει ότι κατόπιν εντολής του Υπουργού Οικονομικών μετέβη αυθημερόν την 20-12-2012 στο Παρίσι ως μέλος τριμελούς υπηρεσιακής επιτροπής προκειμένου να παραλάβει εκ νέου τον ψηφιακό δίσκο (cd) με τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ από αξιωματούχους του γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών. Επίσης, θα διαβεβαιώσει, όπως εν συνεχεία και τα άλλα δύο μέλη της επιτροπής, ήτοι η Σμαράγδα Πιτένη και ο Εμμανουήλ Σκαρμέας, ότι οι Γάλλοι αξιωματούχοι τους διαβεβαίωσαν ότι ο νέος ψηφιακός δίσκος είναι πανομοιότυπος με τον παλιό και ότι η «νέα – παλιά γνήσια» λίστα περιέχει μόνο 2062 ονόματα, δηλαδή μόνο 3 ονόματα παραπάνω από την πρώτη πλαστή.

Κι όλα αυτά παρά τις φήμες που κυκλοφορούσαν ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα μέσα από έντεχνες διαρροές στα ΜΜΕ για το γεγονός ότι η νέα λίστα ή καλύτερα «παλιά γνήσια λίστα» θα περιείχε 600 τουλάχιστον ονόματα παραπάνω.

Αφού θα επιδειχθεί από τους Γάλλους αξιωματούχους το αρχείο του ψηφιακού δίσκου σε οθόνη του υπολογιστή και θα γίνει λεπτομερώς ανάλυση του τρόπου έρευνας σ’ αυτό, ο ψηφιακός δίσκος θα αφαιρεθεί από τον υπολογιστή, θα τοποθετηθεί σε πλαστική θήκη και ακολούθως σε χάρτινο φάκελο, ο οποίος θα κλειστεί με κόλλα και θα σφραγιστεί με σφραγίδα ημερομηνίας του Γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών.

Στη συνέχεια, προκειμένου να διασφαλιστεί η αυθημερόν επιστροφή της ελληνικής τριμελούς επιτροπής, οι Γαλλικές αρχές θα τους μεταφέρουν με υπηρεσιακό αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο Ντε Γκολ απ’ όπου θα πάρουν την πτήση των 19:40 μ.μ. Τελικά, την δωδεκάτη νυχτερινή ώρα θα βρεθούν όλοι τους παραδόξως (;) σώοι και αβλαβείς στο Γραφείο του Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Στασινόπουλου, στον οποίο και θα παραδώσουν τον φάκελο με τον ψηφιακό δίσκο παρουσία και των δύο οικονομικών Εισαγγελέων.

Στον φάκελο αυτό θα βρίσκεται, όπως ήδη έχει ειπωθεί, ψηφιακός δίσκος με κατάλογο τριών μόνο περισσότερων ονομάτων αντί των λεγομένων 600, αλλά και με πολύ-πολύ διαφορετικά ενδεχομένως ποσά ορισμένων ονομάτων;

Να μια λεπτομέρεια που δεν έχει πάρει ακόμη τις συγκλονιστικές διαστάσεις που τις αξίζει θα αναφέρει ο σύγχρονος Θουκυδίδης μνημονεύοντας το άρθρο της 30ης Δεκεμβρίου 2012 με τίτλο «Αποτυπώματα Ημέρας: η Χαμένη Λίστα της Λίστας Λαγκάρντ».

Κι όλα αυτά αν υποτεθεί βέβαια ότι οι Γάλλοι αξιωματούχοι επιτέλεσαν άψογα το «ευρωπαϊκό τους καθήκον» και απάντησαν με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις των Ελλήνων συναδέλφων τους. Αλλά «γι’ αυτό θα μιλήσουμε στο επόμενο κεφάλαιο, όπου θα αναλύσουμε και στο πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής της ελληνικής τότε Βουλής»  σημειώνεται στην τελευταία σειρά της ψηφιακής σελίδας του 5ου κεφαλαίου με έμφαση.

Από Βίκτωρ Τσιλώνης intellectum

Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτική Σχολίων

Το «Νομικά Ανάλατα» δεν έχει προς το παρόν ενεργοποιήσει καμία υπηρεσία έγκρισης ή μετριασμού σχολίων. Επίσης, έχει επιτρέψει τα ανώνυμα σχόλια. Οι επιλογές αυτές οφείλονται στην επιθυμία μας να δημιουργηθεί μία κοινότητα γύρω από το ιστολόγιο, η οποία να συζητά και να έχει παλμό.

Όμως, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

- Κάθε σχόλιο αντιπροσωπεύει τον σχολιαστή του και μόνο, και δεν απηχεί κατ’ ανάγκην τις αντιλήψεις του «Νομικά Ανάλατα»
- Υβριστικά, δυσφημιστικά ή άλλα παράνομα σχόλια δε θα γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτά.
- Σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα γίνονται ανεκτά υβριστικά σχόλια που απευθύνονται στους υπόλοιπους σχολιαστές του Ιστολογίου.
- Πέρα από τα παράνομα σχόλια, απαγορεύονται τα σχόλια που είναι σκοπίμως εκτός θέματος, άσχετα, προκλητικά και έχουν σκοπό να προκαλέσουν εκρηκτικές αντιδράσεις (Τρολ, Troll).

Το «Νομικά Ανάλατα» διατηρεί το δικαίωμα της απροειδοποίητης και αναιτιολόγητης φραγής (block) χρηστών που έχουν παραβιάσει τους όρους χρήσης.

(από τους Όρους Χρήσης)