Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ο ιστορικός ρόλος των Ενώσεων Καταναλωτών αν επιχειρηθεί αφελληνισμός (και) της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων


Ακούει από την άλλη ο αδαής περί τα νομικά πολίτης την είδηση ότι σήμερα συναντήθηκε για πρώτη φορά στα σύντομα χρονικά της Τρόικας, κλιμάκιο της με μεγάλη Ένωση Προστασίας Καταναλωτών, για να συζητήσουν την ανάγκη βελτίωσης του γενικότερου νομικού πλαισίου για τους υπερχρεωμένους στις τράπεζες πολίτες…  (το άρθρο σε pdf εδώ)  

Και καλά αναρωτιέται ο πολίτης, ποιους λόγους μπορεί να έχει  η Τρόικα για να συναντήσει μια Ένωση Προστασίας Καταναλωτών?

Τι δύναμη μπορεί να έχει μια Ένωση Προστασίας Καταναλωτών ώστε η Τρόικα να τη βάζει στην ατζέντα της πλάι στις συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, τον ΥΠΟΙΚ, το διοικητή της ΤτΕ και την ηγεσία της Δικαιοσύνης???

Η απάντηση έχει ως εξής:  οι Ενώσεις Καταναλωτών έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.

Εγώ για παράδειγμα, αγωνίζομαι με τους δανειολήπτες σε Ελβετικό φράγκο πάνω από ένα χρόνο τώρα... Ο αγώνας όμως αυτός είναι -για το σύνολο των καταναλωτών- μάταιος επειδή οι αγωγές που βάζω, παράγουν αποτέλεσμα ΜΟΝΟ για αυτούς που εκπροσωπώ. Και μια – δυο δηλαδή αγωγές να κερδίσω, η απόφαση του δικαστηρίου θα ισχύσει ΜΟΝΟ για τους δανειολήπτες που εκπροσώπησα στο δικαστήριο.

ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ. Η δίκη μεταξύ Ένωσης καταναλωτών και Τράπεζας, παράγει ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΠΑΝΤΩΝ. Το δεδικασμένο αυτό καλύπτει ΟΛΕΣ τις τράπεζες και ΟΛΟΥΣ τους καταναλωτές.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα της ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ που έχουν οι Ενώσεις Καταναλωτών, είναι η πρόσφατη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία απαγορεύθηκε στη ΔΕΗ να εισπράττει το χαράτσι μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Το γεγονός αυτό σήμανε αμέσως  συναγερμό, τόσο στην Τρόικα όσο και στο αξιότιμο επιτελείο της Ελληνικής Κυβερνήσεως, για το λόγο ότι η απόφαση αυτή ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΣΕ ΕΝΑΝΤΙ ΠΆΝΤΩΝ (για όλους δηλ τους καταναλωτές).

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι η νομική και μόνο φύση της ένωσης καταναλωτών, μπορεί να  τινάξει  στον αέρα οποιοδήποτε φοροεισπρακτικό μετρό,  όπως  συνέβη με το χαράτσι της ΔΕΗ με την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών... Αν αντίθετα τη διαδικασία κινούσε ένας μεμονωμένος καταναλωτής ή μια ομάδα καταναλωτών, ο αξιότιμος κύριος ΥΠΟΙΚ όχι μόνο δεν θα κινητοποιούταν (pdf) αλλά θα έσκαγε κι από τα γέλια του, αφού η δικαστική απόφαση που θα έβγαινε στη δίκη μεταξύ μεμονωμένων καταναλωτών και ΔΕΗΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΔΜΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Άρα οι ενώσεις καταναλωτών, αποτελούν στην κυριολεξία τον «φόβο και τον τρόμο» των δανειστών, αν ιδίως ληφθεί υπόψη η επίγνωση μεγάλης μερίδας δικαστώντου ΙΣΤΟΡΙΚΟΎ ΡΌΛΟΥ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗΣ ενόψει της πρωτοφανούς σε ένταση και έκταση μεθόδευσης αφελληνισμού του Έθνους.

Επιστρέφοντας στο παράδειγμα των αγωγών για τα δάνεια σε Ελβετικά φράγκα, να σημειώσω ότι από τον Ιανουάριο του2012 που έβγαλα το θέμα, τα άρθρα αυτά διαβάστηκαν 238.559 φορές... Αν τα στοιχεία αυτά τύχαινε να αξιολογηθούν έστω από ΜΙΑ (1) Ένωση Καταναλωτών και ΕΜΠΑΙΝΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ (1) ΑΓΩΓΗ, τότε θα συνέβαιναν τα εξής ευεργετικά για τους καταναλωτές:  α) η αγωγή αυτή θα δικαζόταν ΑΜΕΣΩΣ και όχι το 2017 που δικάζονται σε πρώτο βαθμό οι αγωγές που βάζω για μεμονωμένους δανειολήπτες που εκπροσωπώ (οι ενώσεις δηλ καταναλωτών σε αντίθεση με τους μεμονωμένους καταναλωτές, παίρνουν δικάσιμο ΑΜΕΣΩΣ) και β) αν η απόφαση ήταν θετική, ΘΑ ΙΣΧΥΕ ΕΝΑΝΤΙ ΠΑΝΤΩΝ (για ΟΛΕΣ δηλ τις τράπεζες και ΟΛΟΥΣ τους καταναλωτές).

Όταν η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους γράψει για τη σκοτεινή αυτή περίοδο, κάποιες από τις σελίδες της θα αναφέρονται και στο συνεισφορά των ενώσεων καταναλωτών, στον άνισο αγώνα που το Έθνους έδωσε (ή δεν έδωσε), για να αποτρέψει τον καλά σχεδιασμένο αφελληνισμό του…

Γράφει ο Θανάσης Αλαμπάσης

Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτική Σχολίων

Το «Νομικά Ανάλατα» δεν έχει προς το παρόν ενεργοποιήσει καμία υπηρεσία έγκρισης ή μετριασμού σχολίων. Επίσης, έχει επιτρέψει τα ανώνυμα σχόλια. Οι επιλογές αυτές οφείλονται στην επιθυμία μας να δημιουργηθεί μία κοινότητα γύρω από το ιστολόγιο, η οποία να συζητά και να έχει παλμό.

Όμως, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

- Κάθε σχόλιο αντιπροσωπεύει τον σχολιαστή του και μόνο, και δεν απηχεί κατ’ ανάγκην τις αντιλήψεις του «Νομικά Ανάλατα»
- Υβριστικά, δυσφημιστικά ή άλλα παράνομα σχόλια δε θα γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτά.
- Σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα γίνονται ανεκτά υβριστικά σχόλια που απευθύνονται στους υπόλοιπους σχολιαστές του Ιστολογίου.
- Πέρα από τα παράνομα σχόλια, απαγορεύονται τα σχόλια που είναι σκοπίμως εκτός θέματος, άσχετα, προκλητικά και έχουν σκοπό να προκαλέσουν εκρηκτικές αντιδράσεις (Τρολ, Troll).

Το «Νομικά Ανάλατα» διατηρεί το δικαίωμα της απροειδοποίητης και αναιτιολόγητης φραγής (block) χρηστών που έχουν παραβιάσει τους όρους χρήσης.

(από τους Όρους Χρήσης)