Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Hasta Siempre, Comandante Hugo Chavez...

Έχουμε αναφερθεί κατά καιρούς στο βρώμικο ρόλο των δημοσιογράφων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι όροι «δημοσιοκάφροι» και Μαζικά Μέσα Εξαπάτησης είναι πολύ λίγοι, για να περιγράψουν την εγκληματική διασπορά ψευδών ειδήσεων, με σκοπό να κρατηθούν στην εξουσία οι αρεστοί και επίλεκτοι της κολεγιάς τους. Πρόκειται για ένα συνονθύλευμα διαπλοκής από επιχειρηματίες, διοικητικά συμβούλια πολυεθνικών, τραπεζίτες, και πολιτικούς που παρασιτούν εις βάρος των λαών.

Ο τίτλος της Ισραηλινής εφημερίδας Guy Millière στο Dreuz είναι χαρακτηριστικός: «Τσάβες: ψόφησε ένας εγκληματίας απόβρασμα». Διαβάζοντας το δημοσίευμα, θα πιστέψει κανείς, ότι ο Τσάβες ήταν ένας αιμοσταγής δικτάτορας, στα χέρια του οποίου λιμοκτονούσε ο λαός της Βενεζουέλας!!! Στο ίδιο μήκος κύματος και όλες οι εθνικιστικές ή νεοφιλελεύθερες εφημερίδες ανά τον κόσμο, θαρρείς και ο λαός της Βενεζουέλας περνούσε μία ζωή μέσα στην χλιδή και με τον Τσάβες έπεσε η δυστυχία σαν κεραμίδι στο κεφάλι, οπότε επιτέλους λυτρώθηκε μέσα από τον θάνατό του!!!
Εικόνα είναι από το ρεπορτάζ του tvxs.gr
Ας δούμε λοιπόν τί παρέλαβε ο Τσάβες στην Βενεζουέλα:
Πριν να εκλεγεί ο Τσάβες πανηγυρικά και με δημοκρατικές διαδικασίες, στην χώρα κυβερνούσαν αποκλειστικά σοσιαλδημοκράτες και νεοφιλελεύθεροι πολιτικοί. Οι ΗΠΑ είχαν σχεδιάσει ένα δικομματικό πολιτικό σύστημα το οποίο χρηματοδοτούσαν μέσω Αμερικανικών Τραπεζών και το είχαν καταστήσει συντριπτική πλειοψηφία στη χώρα επί δεκαετίες, με την βοήθεια των ΜΜΕ. Σας θυμίζει κάτι από Ελλάδα; Ποια κόμματα στην Ελλάδα χρηματοδοτούνταν και από πού;

Αυτός ο δικομματισμός υπέγραφε αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις με Αμερικανικές Πολυεθνικές εταιρείες εκποιώντας λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους, καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ορυκτό πλούτο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η σύμβαση των πετρελαίων, στην οποία προβλέπονταν, ότι η Βενεζουέλα θα κρατά το 10% από τα κέρδη και η εταιρεία εξόρυξης αμερικανικών συμφερόντων το 90%! Έτσι δημιουργήθηκαν ορδές ακτημόνων στην ύπαιθρο, και παρατηρήθηκαν τα πρώτα κύματα αστυφιλίας την δεκαετία του ’70. Έφευγαν για να αναζητήσουν μία καλύτερη τύχη στις πόλεις. Σας θυμίζει κάτι; Μόνο που εκεί, επειδή δεν είχαν τα χρήματα να στήσουν ένα νοικοκυριό, η τύχη τους ήταν να εκτοπισθούν στις παρυφές των λεκανοπεδίων των πόλεων και να στήσουν τις γνωστές παραγκουπόλεις. 


Παρότι το δικομματικό σύστημα τα εκποιούσε όλα, η ανεργία ήταν σταθερά πάνω από το 25%, ο αναλφαβητισμός ξεπερνούσε το 75%,  κάτω από το όριο της φτώχειας ζούσε το 75%, και από αυτούς το 40% κάτω από συνθήκες παντελούς εξαθλίωσης με τον υποσιτισμό και τις ασθένειες να τους αποδεκατίζει. Δεν είχαν πρόσβαση σε στέγη, σε τροφή, νερό, ένδυση, ρεύμα, υγεία, παιδεία… συνθήκες δηλαδή που συναντάμε συχνά σε τριτοκοσμικές χώρες. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας και αντιπρόεδρος της σοσιαλιστικής Διεθνούς Κάρλος Αντρές Πέρες παραβιάζοντας την λαϊκή εντολή οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ. Αποτέλεσμα ήταν καθ’ υπόδειξη του ΔΝΤ να επιβληθούν αναδιαρθρώσεις απίστευτης λιτότητας με αποτέλεσμα στις 27 Φλεβάρη του 1989 ο εξαθλιωμένος λαός να εξεγερθεί. Τότε δια της βίας κατέπνιξε την εξέγερση στο αίμα με τραγικό απολογισμό πάνω από 2500 νεκρούς, το γνωστό Καρακάσο! Σας θυμίζει κάτι;


Μετά το Καρακάσο οι θεωρητικώς αντίπαλοι μέχρι χθες, έκαναν συμμαχία και κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας για να συνεχίσουν να προωθούν τις διαρθρωτικές αλλαγές του ΔΝΤ!!! Σας θυμίζει κάτι; Το 1992 ο Τσάβες προσπάθησε να κάνει πραξικόπημα για να ανατρέψει τις πολιτικές «γενοκτονίας». Απέτυχε, ανέλαβε την αποκλειστική ευθύνη, και καταδικάστηκε σε ισόβια. Παροιμιώδης ήταν η δήλωση του: "Πρέπει να πάω 30 χρόνια φυλακή: 1 χρόνο γιατί έκανα πραξικόπημα εναντίον αυτής της κυβέρνησης και 29 γιατί απέτυχα."!!! Κάτω από τις συνεχόμενες πιέσεις του λαού, που στο πρόσωπό του έβλεπε ένα σωτήρα, αναγκάστηκαν 2 χρόνια αργότερα να του δώσουν χάρη... και εδώ αρχίζει το θαύμα την «δημοκρατικής επανάστασης». Τέσσερα χρόνια μετά, βάζει υποψηφιότητα και σαρώνει στις προεδρικές εκλογές με 56%! Από το 1998 εκλέγεται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΆ συνεχόμενα με ποσοστά που όμοιά του δεν έχει δει άλλος πολιτικός ηγέτης. Τον Οκτώβριο του 2012 επανεξελέγη με ποσοστό 55%!!! Κέρδιζε με 12 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά τον βασικό του αντίπαλο...


Πόσο δικτάτορας ήταν, όταν είχε κερδίσει 4 προεδρικές εκλογές, 4 δημοψηφίσματα, 5 βουλευτικές εκλογές και 5 περιφερειακές εκλογές; Τα δε, ποσοστά του ήταν άνω του 55% σταθερά!!! Με μία εκλογική διαδικασία που το Αμερικανικό Ίδρυμα Κάρτερ τη θεωρεί από τις πιο αξιόπιστες στον κόσμο και ΑΝΑΓΝΩΡΊΖΕΙ τα αποτελέσματά της!!!


Πόσο δικτάτορας ήταν, όταν επιτρέπει να εξακολουθούν να εκπέμπουν και 4 ιδιωτικά κανάλια που συμμετείχαν στο πραξικόπημα του 2002 διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις; Πόσο, όταν αποδεδειγμένα αυτά τα «ΜΜΕ»  χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ και παίζουν νυχθημερόν μόνο την αντιπολίτευση και ψευδείς ειδήσεις; Πόσο, όταν με την ευγενική χορηγία τους μαγνητοσκοπήθηκε δύο μέρες πριν το πραξικόπημα το διάγγελμα των πραξικοπηματιών που ανέφερε και τον αριθμό των νεκρών που θα είχε η διαδήλωση; Πόσο, όταν επιτρέπει την ύπαρξη των τηλεοπτικών καναλιών που δεν παίζουν τα διαγγέλματά του, τα κόβουν στον αέρα για διαφημίσεις, και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα; Να θυμίσουμε ότι η δράση των ιδιωτικών ΜΜΕ το 2002 χαρακτηρίστηκε ως το 1ο Τηλεοπτικό Πραξικόπημα στον κόσμο!!! Αξίζει να δείτε τα ντοκιμαντέρ: Ένας ενοχλητικός γείτονας & το 1ο τηλεοπτικό πραξικόπημα από το "Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα" του Στέλιου Κούλογλου, αλλά και το Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ (EL SEÑOR PRESIDENTE) από τον "Εξάντα" του Γιώργου Αυγερόπουλου.


Ο Πρετεντέρης αναρωτιέται τί έκανε ο Τσάβες για να τυγχάνει τέτοιας αποδοχής; Δεν μπορεί να δεχθεί, ότι ενώ η προπαγάνδα του πέρασε στην Ελλάδα, στην Βενεζουέλα δεν κατάφερε να περάσει ακόμα και με πραξικόπημα. Δεν μπορεί να δεχθεί, ότι ενώ η δικής μας "Δημοκρατία" δίνει bonus 50 εδρών στο πρώτο κόμμα που πήρε 33%, εκεί ο Τσάβες σαρώνει χωρίς bonus με 56%!!! Στην ίδια γραμμή πλεύσης και άλλοι όπως ο Μανδραβέλης, ο Παπαδημητρίου, ο Καμπουράκης, ο Οικονομέας κλπ.  Αν δείτε τα videos που κυκλοφορούν στο youtube, θα αντιληφθείτε ότι με τον Τσάβες άρχισαν να ασχολούνται από την ημέρα που πέθανε και εντεύθεν. Λαϊκιστής, Πάσχο και λοιπά παπαγαλάκια των ΜΜΕ, είναι αυτός που υπόσχεται για να υφαρπάξει την ψήφο του λαού και ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ τίποτα... Τους παραθέτω ένα μικρό δείγμα του προγράμματος του Τσάβες για να τους βγάλουμε από την ηθελημένη ή αθέλητη άγνοιά που μας παρουσιάζουν:


Έστησε το κοινωνικό πρόγραμμα Misiones που είχε 3 άξονες:

Τη σίτιση, τη στέγαση, την υγειονομική περίθαλψη και την πολεοδομική ανασυγκρότηση
Την δημόσια δωρεάν εκπαίδευση από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς έως τα πανεπιστήμια
Τις εθνικές μειονότητες, και την αγροτική ανάπτυξη.
Επί ημερών του αυξήθηκαν οι κοινωνικές δαπάνες κατά 60,6% ήτοι 772 δις USD. Αυτά τα χρήματα τα εξοικονόμησε επανακρατικοποιώντας τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας, επαναπατρίζοντας το 85% του χρυσού της χώρας, και καταργώντας ΟΛΑ τα δωράκια που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στους πλούσιους. Τράπεζες, Εταιρείες χρυσού, πετρελαίου, παράγωγης Ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνίες, μεταφορές εθνικοποιήθηκαν. Έτσι μειώθηκε η φτώχεια στο 18% και η ακραία φτώχεια στο 3,5% το 2012. Η Βενεζουέλα σήμερα είναι η χώρα της Λατινικής Αμερικής με το χαμηλότερο επίπεδο της ανισότητας (που μετράται από το συντελεστή Gini) έχοντας μειώσει την ανισότητα κατά 54%, και την φτώχεια κατά 44%.

Με το Misión Barrio Adentro έκανε:

Νέο υγιές συνταξιοδοτικό καταφέρνοντας να πενταπλασιάσει τον αριθμό των ηλικιωμένων που έπαιρναν σύνταξη από 387.000 σε 2,1 εκατ. (κάλυψε το 66% της τρίτης ηλικίας).
Σύναψε συνεργασία με την Κούβα και μέσω της κοινής επιχείρησης «Αποστολή Θάυμα», έφερε πάνω από 12.500 Κουβανούς γενικούς ιατρούς στην Βενεζουέλα στήνοντας πρωτοβάθμιο δίκτυο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης! Έτσι από 18 ανά 10.000 το 1998, έγιναν 58 ιατροί ανά 10.000 κατοίκους το 2012!
Έφτιαξε δίκτυο 127 ιδιωτικών δημόσιων φαρμακείων που πωλούνται τα φάρμακα σε οικονομικά ασθενείς πολίτες με έκπτωση από 34 έως 40%.
Μέσα σε 4 δεκαετίες κατάφερε να κτίσει το δικομματικό σύστημα  5.081 πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας… ο Τσάβες σε 14 χρόνια έχτισε 13.721 νέες πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας με 95.000 κρατικούς ιατρούς. Στις μονάδες αυτές χορηγούνται στους άπορους ασθενείς όλων των ειδών τα φάρμακα δωρεάν.
• Έφτιαξε 34 κέντρα απεξάρτησης ναρκωτικών ουσιών!
Για εξειδικευμένα θέματα υγείας που δεν μπορούσε να καλύψει η ιατρική της Βενεζουέλας να έστελνε στην Κούβα τους ασθενείς. Πάνω από 51.000 Βενεζολάνους εστάλησαν το 2012 για οφθαλμολογικές επεμβάσεις στην Κούβα με το πρόγραμμα Misión Milagro. Συνολικά έχει αποκατασταθεί η όραση σε 1,5 εκατ. κατοίκους της Βενεζουέλας!
• Η Βενεζουέλα σήμερα διαθέτει την μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη μονάδα εντατικής θεραπείας στην Λατινική Αμερική.

Με το Misión Robinson κατοχύρωσε:

Το 6% του ΑΕΠ να δίνεται αποκλειστικά για την Παιδεία! Με την αποστολή Robinson I καλύφθηκαν άμεσα οι ανάγκες της Δημόσιας ΔΩΡΕΑΝ Βασικής Εκπαίδευσης. Η UNESCO έχει αναγνωρίσει ότι έχει εξαλειφθεί ο αναλφαβητισμός. Σε όλες τις συσκευασίες τροφίμων που διέθετε στα κοινωνικά παντοπωλεία, ανέγραφε τα βασικά άρθρα του νέου Συντάγματος, για να μπορέσουν οι φτωχοί πολίτες να μάθουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις.
Με το πρόγραμμα  Misión Ribas να καλύψει την Δημόσια ΔΩΡΕΑΝ Μέση Εκπαίδευση στο 85% του πληθυσμού! Το 72% των παιδιών φοιτούν σε δημόσια ολοήμερα σχολεία ενώ το 85% των παιδιών πηγαίνουν στην κατάλληλη ηλικία στο σχολείο.
Η Βενεζουέλα να είναι η 2η χώρα στην Λατινική Αμερική και η 5η παγκοσμίως με υψηλότερη αναλογία φοιτητών στον πληθυσμό. Ένας στους τρεις Βενεζολάνους παρακολουθεί ειδικό πρόγραμμα σπουδών πια! Έκτισε 10 νέα Πανεπιστήμια με το πρόγραμμα Misión Sucre και κάλυψε την Δημόσια ΔΩΡΕΑΝ Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση. Σε συνεργασία με την Κούβα, πήρε δάσκαλους, καθηγητές και προπονητές για να τον βοηθήσουν στο στήσιμο της εκπαίδευσης και του αθλητισμού. Οι πρώτες διακρίσεις δεν άργησαν να φανούν και στον αθλητισμό.

Με το Misión Habitat:

Όρισε νέο σχέδιο ρυμοτομίας στην χώρα και από τα νέα οικοδομικά τετράγωνα που προέκυψαν ξεκίνησε να χτίζει αξιοπρεπείς μονοκατοικίες για να μετεγκατασταθούν οι πάμπτωχοι των παραγκουπόλεων. Οι κατοικίες αυτές παρείχαν ρεύμα, νερό, θέρμανση, διαδίκτυο, αποχέτευση και τις βασικές ηλεκτρικές συσκευές. Συνολικά 3 εκατ. άστεγοι και πάμπτωχοι μετεγκαταστάθηκαν - στεγάστηκαν  δωρεάν στις 750.000 μονοκατοικίες που έχουν κατασκευαστεί έως σήμερα. Σήμερα δεν υπάρχει παιδί που κοιμάται στο δρόμο...
Φτιάχνει οδικό δίκτυο από και προς τα προάστια του προγράμματος κοινωνικής στέγης.
Ρευματοδότησε τις παραγκουπόλεις, οι κάτοικοι των οποίων ζούσαν μέχρι τότε στο σκοτάδι και τις συνέδεσε με τις πόλεις μέσω τελεφερίκ και λεωφορείων! Όλοι οι άλλοι "ηγέτες" της Λατινικής Αμερικής έφτιαχναν τείχη και απαγόρευαν την κάθοδο των φτωχών στις πόλεις.
Όσες παράγκες εγκαταλείπονται, κατεδαφίζονται και στην θέση τους φυτεύονται δέντρα οπωροφόρα.
Οι 100.000 άστεγοι, που προέκυψαν μέσα από τις καταστροφικές πλημμύρες, στεγάστηκαν σε άδεια κυβερνητικά κτήρια για ένα χρόνο και εν συνεχεία αποκαταστάθηκαν όλοι δωρεάν ή με χαμηλό τίμημα, στις 25.000 μονοκατοικίες που ήδη κατασκεύαζε η κυβέρνηση.

Με το Misión Bolivar 2000:

Ολοκλήρωσε τον καλλωπισμό των δημόσιων χώρων για να αποτελέσουν τουριστικό προορισμό.
Ανήγειρε 2 νέα Μουσεία στο ιστορικό κέντρο του Καράκας.
Αναβάθμισε όλα τα ήδη υπάρχοντα νοσοκομεία και διοικητικά κτήρια.
• Το 96% του πληθυσμού έχει πλέον πρόσβαση σε καθαρό νερό με τα νέα συστήματα διαχείρισης, διανομής και επεξεργασίας των υδάτινων πόρων. Ήταν βασικός στόχος αφού το νερό είχε μολυνθεί από την πετρελαϊκή βιομηχανική δραστηριότητα.

Με το Misión Mercal:

Άνοιξε κοινωνικά παντοπωλεία, τα Mercal, για να έχει καλύτερη διανομή και αποθήκευση των τροφίμων σε πιο προσιτές τιμές από τις αγορές και τα σούπερ μάρκετ. Τα τρόφιμα ήταν τουλάχιστον κατά 50% φθηνότερα απ’ ότι στις πολυεθνικές αλυσίδες των super markets.
Έδωσε κουπόνια τροφίμων σε πολίτες, με εισοδηματικά κριτήρια, για να προμηθεύονται με επιπλέον έκπτωση έως και δωρεάν τα τρόφιμα. Παρέλαβε μία χώρα που το 40% ζούσε σε ακραίες συνθήκες φτώχειας και το 21% λιμοκτονούσε από τον υποσιτισμό. Σήμερα υποσιτίζεται το 3,5% των ενήλικων, και το 1,8% των παιδιών.

Με το Gran Misión AgroVenezuela:

Προώθησε τις γεωργικές δραστηριότητες για να μειωθεί η υπερβολική αστικοποίηση της χώρας. Ξεκίνησε να επενδύει με 455.000 αγροτικά δάνεια σε ακτήμονες. Εξέδωσε διάταγμα για να πάρει την ανεκμετάλλευτη γη από τους μεγαλογαιοκτήμονες και να την δώσει στους ακτήμονες. Το 2012 έδωσε άλλα 39.000 αγροτικά δάνεια, ολοκληρώνοντας το στήσιμο της πρωτογενούς αγροκτηνοτροφικής παραγωγής.
Το 90% των τροφίμων εισάγονταν και κατάφερε μέχρι το 2012 να εισάγεται κάτω από το 30%. Ουσιαστικά στην προσεχή 3ετία ανεξαρτητοποιείται πλήρως η Βενεζουέλα από τις εισαγωγές τροφίμων!

Με το Gran Misión Hijos e Hijas de Venezuela:

Έφτιαξε ένα δίκτυο 6.000 κοινωνικών μαγειρείων στα οποία σιτίζονται σήμερα 900.000 άποροι! Από το πρόγραμμα αυτό σιτίζονται καθημερινά 5 εκατ πολίτες. Στα 4 εκατ. φθάνουν τα παιδιά που σιτίζονται μέσα στα σχολεία! Η παιδική θνησιμότητα από τον υποσιτισμό και τις ασθένειες έπεσε από 25‰ στο 13‰! Με αυτό το πρόγραμμα κατηγορήθηκε ότι εξαγόρασε εκατομμύρια ψηφοφόρους για ένα κομμάτι ψωμί… ερωτώ λοιπόν, είναι κατακριτέο ότι ίδρυσε κοινωνικά μαγειρεία και μοίραζε τροφή στον υποσιτισμένο λαό; έπρεπε να τον αφήσει να λιμοκτονήσει και να περιμένει πότε θα έρθει ανάπτυξη για να βρουν αυτοί οι άνθρωποι εργασία και να είναι ανεξάρτητοι;

Με το Gran Misión Saber y Trabaj:

Κατάφερε να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας τόσο στις πόλεις αναδιαμορφώνοντας τη δημόσια διοίκηση όσο και στην ύπαιθρο. Παρέλαβε ποσοστό ανεργίας 25% και σήμερα έχει 7,7%! Στόχος της αποστολής είναι να δημιουργηθούν έως το 2018 άλλα 3 εκατ θέσεις εργασίας. Η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 47,4% στα χέρια του! Το 2012 η Βενεζουέλα κατέγραψε 5,6% ρυθμό ανάπτυξης!!! Η σχέση ΑΕΠ – Χρέους είναι 42,1% μακράν καλύτερη από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αμερική και την Γαλλία που έχουν σταθερά πάνω 80%. Το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι 13.070 USD το 2012 από 3.500 USD το 1998. Ακόμη και η Wall Street Journal αναφέρει ότι το χρηματιστήριο της Βενεζουέλας έχει πετύχει τη καλύτερη απόδοση στην χρηματιστηριακή αγορά, και τα ομόλογα της Βενεζουέλας είναι από τις καλύτερες επενδύσεις στις αναδυόμενες αγορές. Ο πληθωρισμός έπιασε ιστορικά χαμηλά μετά από 4 δεκαετίες στο 13,7% και βαίνει συνεχώς μειούμενος. Ο Δείκτης Ανθρώπινης Ανάπτυξης του ΟΗΕ τοποθετεί τη Βενεζουέλα στη 61η θέση μεταξύ 176 χωρών. Μέσα σε 10 χρόνια έχει ανέβει 7 θέσεις!!! Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γκάλοπ το 2010 στη λίστα που εξέδωσε, η Βενεζουέλα μαζί με την Φινλανδία μοιράζονταν την 5η θέση στον κόσμο με τον πιο ευτυχισμένο πληθυσμό!
Εικόνα είναι από το ρεπορτάζ του tvxs.gr
Πάνω από όλα όμως, το μεγαλύτερο επίτευγμα του Τσάβες ήταν το νέο Σύνταγμα της χώρας του. Σήμερα οι περισσότεροι Συνταγματολόγοι κάνουν λόγο για το πιο προοδευτικό, ριζοσπαστικό και συνάμα δημοκρατικό Σύνταγμα που υπάρχει στον κόσμο. Κατάφερε να εκφράσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα μέσα από την Συντακτική Εθνοσυνέλευση. Ήταν και ο φόβος των αποικιοκρατών καθώς το Σύνταγμα αυτό τους αποστερούσε όλα τα οφέλη του παρελθόντος. Σταματούσε την τραπεζοκρατία, και την ασυδοσία των ισχυρών. Δεν είναι τυχαίο που ο απελθών Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ δήλωσε ότι: "Οι ημέρες του Τσάβες είναι μετρημένες". Δεν είναι τυχαίο που ένας ακροδεξιός τηλεπαρουσιαστής, υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, κάλεσε την CIA να τον δολοφονήσει!!! Αυτοί τον μισούσαν… για να δείτε μερικές καινοτομίες του νέου συντάγματος πατήστε εδώΜε την Misión Identidad κατεγράφη ο πληθυσμός των μειονοτήτων και οι περιθωριοποιημένοι αυτόχθονες κάτοικοι και εξορθολογίστηκε η διαδικασία εγγράφων αστυνομικής ταυτότητας. Έτσι κατάφεραν να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου όλοι οι φτωχοί πολίτες που ήταν αποκλεισμένοι εξαιτίας της σκόπιμης έλλειψης των εγγράφων! Αυτό βοήθησε και στην μείωση της εγκληματικότητας αφού πια οι περισσότεροι πολίτες διέθεταν επίσημα έγγραφα. Με το πρόγραμμα Misión Guaicaipuro οι ιθαγενείς Ινδιάνοι κατεγράφησαν και απέκτησαν ίσα δικαιώματα με όλους τους πολίτες της Βενεζουέλας.
Εικόνα είναι από το ρεπορτάζ του tvxs.gr
Οι φανατικοί πολέμιοι του Τσάβες τον κατηγορούσαν επειδή δεν υποτάχθηκε στις Αμερικανικές επιταγές, επειδή εκδίωξε το ΔΝΤ από την χώρα και την Παγκόσμια Τράπεζα, επειδή στηλίτευσε τις νεοφιλελεύθερες πρακτικές που συνθλίβουν τους λαούς της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής. Τον κατηγορούν ότι λαΐκιζε επειδή κάθε Κυριακή είχε 8ωρη τηλεοπτική εκπομπή και επικοινωνούσε άμεσα με τους πολίτες. Δεν λένε όμως ότι η δεξιά αντιπολίτευση χρηματίστηκε από Αμερικανούς Αξιωματούχους. Δεν λένε ότι πήρε 150 εκατ δολάρια για να οργανώσει πραξικόπημα και να χρηματίσει απελπισμένους πολίτες με στόχο την ανατροπή του Τσάβες. Δεν λένε, ότι στην απέλπιδα προσπάθειά τους να ρίξουν τον Τσάβες, υποσχέθηκαν το 2006 στους φτωχούς μία πιστωτική "πετρελαιοκάρτα" μαύρου χρώματος, από την οποία θα μπορούσαν να «σηκώνουν» 450 δολάρια τον μήνα! Δεν λένε ότι ενώ ήταν πολέμιοι των προγραμμάτων του Τσάβες σήμερα δηλώνουν πως αν εκλεγούν θα τα ενισχύσουν τα προγράμματα αυτά!
Εικόνα είναι από το ρεπορτάζ του tvxs.gr
Παραγνωρίζουν ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν χαρισματικός, απλός, και μπορούσε να δώσει όραμα σε ένα λαό που η χώρα του ήταν αποικία των Ισχυρών του Πλανήτη. Παραγνωρίζουν ότι οι λαοί της Λατινικής Αμερικής έζησαν κάτω από τον ζυγό Ισπανών, Πορτογάλων, Ολλανδών, Άγγλων, Γάλλων και τελευταία των ΗΠΑ. Παραγνωρίζουν ότι κάτω από τον ζυγό αυτό προέκυψαν εμβληματικές επαναστατικές ηγετικές προσωπικότητες όπως ο Σιμόν Μπολίβαρ, ο Χοσέ δε Σαν Μαρτίν, ο Χοσέ Αρτίγας, ο Εμιλιάνο Ζαπάτα, ο Πάντσο Βίγια, ο Φιντέλ Κάστρο, ο Τσε Γκεβάρα, ο Ντανιέλ Ορτέγα, ο Σαλβαδόρ Αλλιέντε που οδήγησαν σε εξεγέρσεις εθνικοαπελευθερωτικές. Παραγνωρίζουν ότι στο άκουσμα του χαιρετισμού, από Ουάσιγκτον και Μαδρίτη, των πραξικοπηματιών, οι Βενεζολάνοι ξεχύθηκαν στους δρόμους και ζήτησαν την απελευθέρωση του Προέδρου τους.
Εικόνα είναι από το ρεπορτάζ του tvxs.gr
Στις 5 Μαρτίου του 2012 ο Ούγκο Τσάβες έφυγε από την ζωή και στις 8 Μαρτίου έγινε η επίσημη νεκρώσιμος ακολουθία. Για τον Τσάβες μεγαλύτερη τιμή είχε που δεν πάτησε το πόδι του κανένας από τους ηγέτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι διάφορες αντιπροσωπείες που εστάλησαν αποδεικνύουν ότι, δεν είχε καμία φιλική, πολλώ δε μάλλον διπλωματική επαφή, με ηγεσίες αχυράνθρωπων που εκμεταλλεύονται τους λαούς τους και τους εξαθλιώνουν προς όφελος των πλουσίων. Είχε όμως για τελευταίο αντίο πάνω από 2,5 εκατ λαό Βενεζολάνων!!!


Hasta Siempre, Comandante Hugo Chavez...

Viva la Revolución!!!

Γράφει ο Κάντζος Αριστείδης

Πηγές [1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11]

Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτική Σχολίων

Το «Νομικά Ανάλατα» δεν έχει προς το παρόν ενεργοποιήσει καμία υπηρεσία έγκρισης ή μετριασμού σχολίων. Επίσης, έχει επιτρέψει τα ανώνυμα σχόλια. Οι επιλογές αυτές οφείλονται στην επιθυμία μας να δημιουργηθεί μία κοινότητα γύρω από το ιστολόγιο, η οποία να συζητά και να έχει παλμό.

Όμως, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

- Κάθε σχόλιο αντιπροσωπεύει τον σχολιαστή του και μόνο, και δεν απηχεί κατ’ ανάγκην τις αντιλήψεις του «Νομικά Ανάλατα»
- Υβριστικά, δυσφημιστικά ή άλλα παράνομα σχόλια δε θα γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτά.
- Σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα γίνονται ανεκτά υβριστικά σχόλια που απευθύνονται στους υπόλοιπους σχολιαστές του Ιστολογίου.
- Πέρα από τα παράνομα σχόλια, απαγορεύονται τα σχόλια που είναι σκοπίμως εκτός θέματος, άσχετα, προκλητικά και έχουν σκοπό να προκαλέσουν εκρηκτικές αντιδράσεις (Τρολ, Troll).

Το «Νομικά Ανάλατα» διατηρεί το δικαίωμα της απροειδοποίητης και αναιτιολόγητης φραγής (block) χρηστών που έχουν παραβιάσει τους όρους χρήσης.

(από τους Όρους Χρήσης)