Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Αποκλειστικό: Η “Αστυνομία” εξάρθρωσε νέες τρομοκρατικές οργανώσεις!!!

"Δεν θα υποβάλλω μήνυση στους αστυνομικούς που με χτύπησαν.
Επιθυμώ η κακοποίησή μου να ευαισθητοποιήσει τις συνειδήσεις
των πολιτών." Νίκος Ρωμανός


Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο Βελβεντό της Κοζάνης, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας εικόνες ντροπής για μια χώρα που θέλει να αυτοαποκαλείται Δυτικοευρωπαϊκού τύπου “Δημοκρατία”. Ας σταθούμε σε ορισμένες κομβικές στιγμές της εγκαθιδρύσεως της, να δούμε τελικά τί δημοκρατία έχουμε...
Το 1936 στη Θεσσαλονίκη χωροφύλακες και στρατιώτες πυροβόλησαν διαδηλωτές
καπνεργάτες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 άτομα και να τραυματιστούν 300. Μεταξύ
αυτών ο εικονιζόμενος Τάσος Τούσης πάνω απ' το πτώμα του οποίου θρηνεί η μητέρα του.

Ξεκινήσαμε από το νόμο Ν.4229/1927 της κυβέρνησης Ελ.Βενιζέλου "Περί μέτρων προστασίας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών των πολιτών" γνωστό και ως "ΙΔΙΩΝΥΜΟ". Ο στόχος του ήταν η ποινικοποίηση των "ανατρεπτικών" ιδεών, ιδιαίτερα η δίωξη κομμουνιστών, αναρχικών και η καταστολή των συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων. Εν συνεχεία ήρθε η κυβέρνηση Ι.Μεταξά με τον αναγκαστικό νόμο Α.Ν. 117/1936 όπου περιλάμβανε τις περίφημες "δηλώσεις μετανοίας". Το 1947 με νέο αναγκαστικό νόμο, τον Α.Ν. 509/1947, η κυβέρνηση συνασπισμού υπό του Πρωθυπουργού Δημητρίου Μαξίμου, αποφάσισε το "ΙΔΙΩΝΥΜΟ" να υπαχθεί στη δικαιοδοσία των στρατοδικείων, να προβλέπεται η ποινή θανάτου για τους αρχηγούς ή τους οδηγούς συστασιωτών και η ποινή ισόβιων δεσμών για τους απλούς συστασιώτες. Οι εκφραστές της "Δημοκρατίας", τα κεφάλια των πολιτικών αντιπάλων τους, τα περιέφεραν αλατισμένα ή τα έβαζαν πάνω σε παλούκια… "ΝΟΜΙΜΑ"!!!

Οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι σε πλήρη δράση...
Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια!!!

Καθ’ όλο αυτό το διάστημα και έως το 1974, αυτοί που σήμερα κάνουν αναφορές για ΣΟΒΙΕΤ, Γκούλαγκς, Σταλινισμούς, εκτελέσεις και άλλα φαιδρά επιχειρήματα, είχαν γεμίσει τα ξερόνησα με πολιτικούς αντιφρονούντες, ισοβίως εγκλεισμένους, επ’ ευκαιρία των παραπάνω νόμων ή των νόμων περί κατασκοπείας και εσχάτης προδοσίας (δες και Μενέλαο Λουντέμη)!!! Στους συγκεκριμένους "τόπους αναψυχής" (Μακρόνησος, Γυάρος, Ψυτάλλεια, Αη Στράτης, Φολέγανδρος, Ανάφη κλπ), βασανίζονταν μέχρι να υπογράψουν δήλωση μετάνοιας. Όσοι δεν άντεχαν απλώς κατέληγαν, όσοι άντεχαν στο τέλος εκτελούνταν, και όσοι κάμπτονταν, υπέγραφαν και αφήνονταν ελεύθεροι πλην όμως στιγματισμένοι… ο θεσμός της εκτόπισης πολιτικών αντιπάλων, από τη δικτατορία Πάγκαλου και εντεύθεν ήταν νόμιμος και συνταγματικός!!!

Στις 23 Σεπτεμβρίου του 1974 ο Α.Ν. 509/1947 καταργήθηκε από την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, το ΚΚΕ νομιμοποιήθηκε και η "Δημοκρατία" μας άρχισε να αποκτά, έστω και υποτυπωδώς, νόημα. Άλλωστε οι πολιτικοί αντίπαλοι είχαν αποδεκατισθεί και έπρεπε να ξεχάσουμε το παρελθόν. Οι θιασώτες όμως, όλων αυτών των εγκλημάτων, ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΝ και συνέχισαν να υπάρχουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, στο Δικαστικό Σώμα, στην Ελληνική Αστυνομία, στη δημοσιογραφία και φυσικά στα πολιτικά κόμματα. Μας καλούν δε, υπό το έρεισμα της εθνικής ομοψυχίας να ενωθούμε όλοι για την σωτηρία της πατρίδας... είναι τόσο υποκριτές, που δεν διστάζουν να επικαλούνται πάλι τον Χριστιανισμό, με επιφωνήματα του τύπου "Βοήθα Παναγιά"!!! Δεν αναγνωρίζουν όμως, ότι η κοινωνία μας σήπεται συστηματικά από δική τους υπαιτιότητα. Με την στάση τους αποδεικνύουν ότι είναι ακόμα αμετανόητοι τόσο αυτοί όσο και οι απόγονοι τους. Καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας εικόνες βασανισμού κρατουμένων και αστυνομικής αυθαιρεσίας, αλλά προσπαθούν να μας πείσουν, ότι όλα έγιναν μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής νομιμότητας!!!

Ας δούμε ένα μικρό δείγμα συνταγματικής νομιμότητας:

  • Η στάση της Ελληνικής Αστυνομίας δεν νομίζω ότι χρήζει εξέτασης... "αντιτρομοκρατικής":
Δυστυχώς τα Δελτία Τύπου μετά από τα κρούσματα βασανισμού και απρόκλητης βίας, τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Είναι δηλώσεις συγκάλυψης "ζαρντινιέρας" και ακολουθούν τον κανόνα της λαϊκής ρήσης "κόρακας, κοράκου μάτι δεν βγάζει". Τί να πουν για το άρθρο αυτό, αυτό, αυτόαυτό; Υπάρχει θέμα, με την τακτική αυτή, μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε νέο εθνικό διχασμό... δείτε τα συγκοινωνούντα φασιστικά δοχεία στο κάτωθι video:
"Φυσιολογικά τα τραύματα των τεσσάρων, αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψη" λέει η ΕΛΑΣ στην συντεύξη τύπου της, για τον πασιφανή βασανισμό κρατουμένων που έκανε το γύρο του κόσμου.
Η μαρτυρία του ομήρου που δεν βόλευε -κατέθεσε πως όλοι παραδόθηκαν οικειοθελώς και δεν αντιστάθηκε κανείς τους- απορρίφθηκε και αποδόθηκε στο σοκ του από την απαγωγή.
Για τα ρολόγια που λένε άλλη ώρα από αυτή που λένε για τις φωτογραφίες, θα προστρέξει η ΕΛ.ΑΣ. να πει πως ή χαλασμένα θα ήταν ή μπαταρία δεν θα είχαν!!!
Το ρολόι ακριβώς από πάνω λέει 8:25 η ΕΛ.ΑΣ. λέει 13:32!!!
Στην πρώτη συνέντευξη όμως, που παραχώρησαν οι τοπικοί Αστυνομικοί Διευθυντές έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το πόρισμα!!! Δείτε το video:
 
8.07: ...συνελήφθησαν αναίμακτα...
10.10: ...καταδίωξε και πέτυχε να συλλάβει τους ληστές χωρίς να έχουμε κάποιο τραυματισμό ή κάποιο άλλο πρόβλημα...
11.51: …δεν πρόλαβαν να κάνουν χρήση, εξουδετερώθηκαν αμέσως...
12.30: …και είχαμε αυτό το αίσιο αποτέλεσμα μέσα σε μια κατοικημένη περιοχή χωρίς να έχουμε το παραμικρό δυσάρεστο τόσο για συναδέλφους πέραν ενός που τραυματίστηκε ελαφριά και όσο για πολίτες...

Δείγμα της παντελούς έλλειψης στοιχειώδους σεβασμού βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων ήταν και η παράσταση μέσα στον χώρο της εξέτασης στον "Ευαγγελισμό" καταστρατηγώντας ακόμα και το ιατρικό απόρρητο.

  • Η στάση της Δικαιοσύνης σε εμφανώς κακοποιημένους προσαχθέντες είναι αν μη τι άλλο αξιοπερίεργη... οι "Πυρήνες της Δικαιοσύνης":

Και ενώ η Δικαιοσύνη δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία, μπορώ να πω επιλεκτική, σε σχέση με τους Δικαστές που τόλμησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις γνωστές αντιλαϊκές πολιτικές, αλλού, όλως τυχαίως, δεν έδειξε παρόμοιες ευαισθησίες... όπως για τα πράσινα All Stars!!!
Δείτε λοιπόν απόσπασμα από Βούλευμα Συμβουλίου πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης 1437/1997 με κατηγορούμενο βασανιστηρίων ένα αστυνομικό:
"…μπορεί το πρωί ο εγκαλών να είχε γύρω από τα μάτια του μαύρους κύκλους (!!!), αλλά αυτοί αναμφίβολα προέρχονταν από την ολονύχτια αγωνία του για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει και πάντως αποκλείεται να προήλθαν από την επέμβαση του κατηγορούμενου αστυνομικού…" 

Θυμηθείτε τη γνωστή υπόθεση Ζαρντινιέρας, όπου βγαίνει η Ελληνική Αστυνομία κάνει δηλώσεις, πως ο φερόμενος ως κακοποιημένος Κύπριος φοιτητής Αυγουστίνος Δημητρίου προσέκρουσε κατά την σύλληψή του σε ζαρντινιέρα!!! Η Δικαιοσύνη κάνει ότι δεν βλέπει αρχικώς, παρά την εμφανώς άσχημη κατάστασή του φοιτητή. Εμφανίζονται τα πρώτα videos και αρχίζουν οι αναδιπλώσεις. Εκ των πραγμάτων, ο Εισαγγελέας έρχεται να απαγγείλει βαρύτατο κατηγορητήριο στους εμπλεκόμενους αστυνομικούς και εν συνεχεία ο ίδιος Εισαγγελέας στον 2ο βαθμό εκδίκασης της υπόθεσης ζητά την αθώωσή τους, η οποία και γίνεται αποδεκτή!!!
Επίσης, μην ξεχνάτε τη γνωστή υπόθεση διαπόμπευσης των οροθετικών Ιερόδουλων, όπου δίνεται εισαγγελική άδεια να βγουν στην δημοσιότητα τα πρόσωπά τους. Στον αντίποδα η ευαίσθητη "Δικαιοσύνη" δεν μας έδωσε στην δημοσιότητα τα πρόσωπα των αστυνομικών εγκεφάλων του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, των ακροδεξιών της Βορείου Ελλάδος που κατείχαν οπλοστάσιο και τελούσαν ληστείες, των δολοφόνων του Πακιστανού ποδηλάτη από δύο ακροδεξιά στοιχεία, των βασανιστών αστυνομικών για χάρη των οποίων είπε ο κύριος Δένδιας ότι θα μηνύσει την Guardian, του αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού ως μέλος κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας, του Αρχιστράτηγου της ΕΛ.ΑΣ. σε κύκλωμα τοκογλυφίας... και άλλες πρόσφατες περιπτώσεις.

Από την συνολική στάση της Δικαιοσύνης προκύπτουν δύο εύλογα ερωτήματα:

1. Για ποιο λόγο δεν μας δίνουν στη δημοσιότητα τα πρόσωπα όλων αυτών των αστυνομικών, που συστηματικά έχουν παραβατική συμπεριφορά, που ενοχοποιούν αθώους πολίτες, που καταχρώνται την εξουσία, που είναι βασανιστές και γενικά δεν τιμούν το σώμα με την στάση και τις πράξεις τους; Εκεί δεν χρειάζεται να δει ο κόσμος τα πρόσωπά τους, έτσι ώστε αν τους αναγνωρίσει, να τους καταγγείλει για τυχούσες άλλες έκνομες δραστηριότητες;

2. Πώς είναι δυνατόν ένας δικαστής, που βλέπει έναν εμφανώς κακοποιημένο συλληφθέντα, να μην τον ρωτά για ποιο λόγο είναι χτυπημένος; Πώς είναι δυνατόν να αποδέχεται ανερεύνητα, ότι έπεσε σε ζαρντινιέρα ή ότι αντιστάθηκε κατά την σύλληψη, οπότε η βία που ασκήθηκε ήταν η επιτρεπτή για να ακινητοποιηθεί;

  • Η στάση των ΜΜΕ - δημοσιογράφων είναι καθαρά εμπορική... η "Συνωμοσία της Δημοσιογραφίας":
Τα ΜΜΕ, είτε μας αρέσει είτε όχι, είναι επιχειρήσεις και κάνουν χρήση - διαδίδουν την πληροφορία που θα τους αποφέρει το μεγαλύτερο κέρδος. Είναι άμεσα διαπλεκόμενα - συνεργαζόμενα με την πολιτική εξουσία και δεν είναι λίγες φορές, που αναμεταδίδουν τις ειδήσεις με τέτοιον τρόπο, που αποκαλύπτει και το βαθμό διασύνδεσης με τους εκάστοτε εξουσιαστές. Μέσα στους κόλπους τους φιλοξενούν και άτομα τα οποία επικροτούν την βία των ιδεολογικά προσκείμενών τους!!!


Ο εν λόγω κύριος, μας προτείνει κιόλας να αποταθούμε σε ψυχίατρο, αφού δεν θεωρούμε απολύτως λογικό, πως οι κατηγορούμενοι έχρηζαν 10 σφαλιάρων!!! Μας αποκαλεί δε "αντάρτες" που δεν υπακούμε στους νόμους ζούγκλας που πρεσβεύει. Η εκ των υστέρων δήλωσή του, για να ανασκευάσει το tweet, μάλλον πέφτει στο κενό και δεν μπορεί σε καμία των περιπτώσεων να τον δικαιολογήσει... ΕΣΗΕΑ ακούει; 1,2,3... ΑΚΟΥΕΙ; Αν ακούει, επειδή είναι προφανές ότι εμείς δεν ΖΟΥΛΑθήκαμε, έχουμε μια κλινική ψυχολόγο που μπορεί να βοηθήσει τον κύριο Ζούλα να ξεπεράσει τις ιεροεξεταστικές σκέψεις του. 
"...Όπως είπα, είναι ψυχοπαθητικοί άνθρωποι. Είναι μία διαταραχή, που δεν αναγνωρίζει όρια! Δεν έχεις όριο, σε αυτή τη διαταραχή. Κι αναλαμβάνει να αποδώσει το δίκαιο με δικό της τρόπο, αυτή η κατηγορία ανθρώπων, μέσα από εκδίκηση και επιθετικότητα, δηλαδή τον θυμό τον στρέφει σε επιθετικότητα και βία."

  • Η στάση των πολιτικών είναι καθαρά καιροσκοπική... ο "Πολιτικός Επαναστατικός Αγών":
Άλλοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την κατάφωρη παραβίαση Βασικών Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (αλλά δεν έκαναν τίποτα έως σήμερα για να σταματήσουν την Ελληνική Αστυνομία από τον κατήφορο αυτό), και άλλοι λένε "καταδικάζουμε την βία απ' όπου κι αν προέρχεται" αλλά ΑΥΤΗ η Βία είναι νόμιμη!!!



Έχω βάλει ένα μικρό δείγμα από τα δεκάδες tweets που αντάλλαξε με τους συνομιλητές του ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης (υπάρχει και σχετικό video). Όπως θα δείτε έχει βγάλει ήδη πόρισμα!!! Πρώτον ότι δεν βασανίστηκαν (λέει πως ούτε οι κατηγορούμενοι τα επικαλούνται αυτά!!!), δεύτερον ότι οι ελάχιστες "φάπες" (έτσι τις χαρακτηρίζει) που έπεσαν έγιναν στα πλαίσια της σύλληψης αλλιώς έπρεπε να πέσουν σφαίρες!!! (υιοθετεί πλήρως την ανακοίνωση τύπου Ζαρντινιέρας της ΕΛ.ΑΣ.), τρίτον ότι τρομοκράτης γίνεται ο πλούσιος "Βορειοπροαστιώτης" μεμφόμενος τις οικογενειακές καταβολές (παραγνωρίζει ότι "τρομοκράτες" έχουμε και από τον δικό του ιδεολογικό χώρο) και τέταρτον προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις στην υπόθεση ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ του Αλέξ. Γρηγορόπουλου ότι ψευδόρκησε και ότι ουσιαστικά ανατρέπεται το "στημένο" σκηνικό των δήθεν αθώων παιδιών που εβλήθησαν από τους κακούς μπάτσους!!! Μετά λύπης μου διαπιστώνω, ότι κοντά στο ίδιο πνεύμα, ακολουθούν και άλλοι πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας... Να ενημερώσουμε τον κύριο Γεωργιάδη και την παρέα του, ότι υπάρχει video κατά την διάρκεια της σύλληψης, στο οποίο εμφαίνεται, ότι στα πρόσωπα των κατηγορούμενων, πριν την μεταγωγή τους στα κρατητήρια, απουσίαζαν μωλωπισμοί και εκδορές. Μία εκ των αλλοιωμένων φωτογραφιών που εδόθησαν στην δημοσιότητα ήταν τραβηγμένη από κινητό τηλέφωνο. Ως αντιλαμβάνεστε πιάνεται για πολλοστή φορά η ΕΛ.ΑΣ. έκθετη. Μαζί της και οι Δικαστικές Αρχές αφού, δεν κινήθηκαν άμεσα να πληροφορηθούν, για ποιο λόγο είναι σε αυτή την κατάσταση οι κατηγορούμενοι, δεν παρέπεμψαν τους κατηγορούμενους προς ιατροδικαστική εξέταση, αλλά και γιατί έδωσαν στην δημοσιότητα τα πρόσωπα των κατηγορουμένων, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ληστειών με μεγαλύτερη λεία δεν πληροφορηθήκαμε ποτέ τα πρόσωπα των δραστών (δύο μέτρα και σταθμά, εφαρμογή των νόμων κατά το δοκούν).

Αν λοιπόν έχουμε ευνομούμενη Πολιτεία, αυτή έχει κάποιους ΚΑΝΟΝΕΣ που διέπουν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προδικάζει, να βγάζει απόφαση και να τιμωρεί. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλλεται, να χτυπά και να εξευτελίζει ακόμα και αν έχει απέναντί του τον απεχθέστερο εγκληματία. Εκτός αν ο κύριος Γεωργιάδης και οι ομοϊδεάτες του, επιθυμούν να καταστούμε μια ζούγκλα για να μπορέσουν μέσα από το κοινωνικό χάος να διαφύγουν των ευθυνών τους. Καθότι το δίκαιο, η νομιμότητα και η συνταγματικότητα, έτσι όπως τα ορίζει ο κύριος Γεωργιάδης, είναι σχετικά!!!

Με την σχετικότητα αυτή λοιπόν, κάνω μία εικασία:
Πες ότι αλλάζουν τα δεδομένα και ανεβαίνει στην εξουσία ένας πολιτικός φορέας που κάνει πράξη τη λαϊκή απαίτηση των αγανακτισμένων. Έτσι, όσοι μας οδήγησαν στην εξαθλίωση, τους οδηγεί η νέα εξουσία αυτομάτως στο Σύνταγμα, και παρελαύνουν οι απανταχού αγανακτισμένοι, τους γρονθοκοπούν και τους λιθοβολούν μέχρι θανάτου. Η απόφαση αυτή θα είναι ΚΑΘΟΛΑ ΝΟΜΙΜΗ και ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ, αφού αντικατοπτρίζει τη πλειοψηφική επιθυμία!!! Ποιος τα υπολογίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα του κυρίου Γεωργιάδη; Για τους αγανακτισμένους είναι ένας "προδότης-δοσίλογος" και πρέπει να κρεμαστεί... (αυτά φώναζαν στην πλατεία... δεν τα ακούσατε;). Τι να την κάνουμε την Δικαιοσύνη αν μπορούμε να την απονείμουμε εμείς όπως θέλουμε;


Ως αντιλαμβάνεστε, η διαρκής έκπτωση της Δικαστικής Εξουσίας και η συστηματική απαξίωση της, από τους πολιτικούς και τα όργανά τους (δημοσιογράφους, κρατικούς λειτουργούς), θα σταματούσε αν τηρούνταν απλώς και μόνο οι κανόνες λειτουργίας της. Αν αποφάσιζε έστω και την ύστατη στιγμή να συμπεριφερθεί η "Δικαιοσύνη" ως Δικαιοσύνη και να μην αφήνεται βορά στην συνείδηση του λαού.
Οι εν λόγω κατηγορούμενοι ορθώς συνελήφθησαν, αφού είχαν οι αστυνομικές αρχές τα απαραίτητα στοιχεία για την ληστεία. Είναι αυτονόητο ότι αυτό πρέπει να γίνεται σε κάθε έναν που είναι έκνομος.
Είναι υποκριτικό όμως, κύριε Άδωνι, ως εισαγγελοtweetορας, να μας κάνετε ιεροκήρυγμα νομιμότητας, τη στιγμή που είστε υπό την ασυλία κατάπτυστου ειδικού νόμου και ως εκ τούτου δεν είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμους.
Αν θέλετε λοιπόν να είμαστε κοινωνοί έστω και μιας υποτυπώδους "Δημοκρατίας", τότε από την σύλληψη μέχρι την πόρτα της Δικαιοσύνης και την τελική ετυμηγορία, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΛΟΓΟ παρά μόνο η Δικαιοσύνη (έστω και αυτή η υποτυπώδης "Δικαιοσύνη").

Δηλαδή εσείς, ως εξουσία, που βάλατε αυτούς τους κανόνες λειτουργίας στη "Δημοκρατίας" σας, δεν μπορείτε να τους τηρήσετε;
Τελικά εσείς, δηλώνετε κατά το δοκούν "Αναρχικοί της Δεξιάς" και επιλεκτικά αποφασίζετε πότε θα τηρήσετε τους κανόνες και πότε όχι;
Δηλαδή επιλέγετε πότε θα αναγνωρίσετε τη "Δικαιοσύνη" σας και πότε όχι;
Τόσο στημένο παιχνίδι θέλετε;
Ούτε τα προσχήματα δεν μπορείτε να κρατήσετε;
Ή θέλετε ΟΛΟΙ να ακολουθήσουμε την δική σας στάση και να ακολουθούμε τους νόμους που πιστεύουμε ότι δεν μας περιορίζουν την ελευθερία;
Μου δίνετε εξαιρετικό άλλοθι να είμαι ανυπάκουος στους ΝΟΜΟΥΣ σας...


Δείτε λοιπόν που κλείνετε τα μάτια:

  1. Το τεκμήριο της αθωότητας άρθρο 6 παρ. 2 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Το τεκμήριο αυτό σημαίνει ότι κάθε άνθρωπος θεωρείται αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου και η Πολιτεία μέσω των οργάνων της οφείλει να αποδείξει την ενοχή του κατηγορουμένου, όχι ο κατηγορούμενος την αθωότητά του. Απόρροια του τεκμηρίου αθωότητας είναι η αρχή της επιείκειας προς τον κατηγορούμενο. Η αρχή αυτή επιβάλλει το δικαστήριο εν αμφιβολία να αποφανθεί υπέρ του κατηγορουμένου (in dubio pro reo).
  2. Παραβίαση του άρθρου 3 της ΕΣΔΑ αναφορικά με την απάνθρωπη - εξευτελιστική μεταχείριση και τα βασανιστήρια. Βασανιστήρια συνιστούν κάθε μεθοδευμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης επικίνδυνης για την υγεία ή ψυχικού πόνου ικανού να επιφέρει σοβαρή ψυχική βλάβη, καθώς και κάθε παράνομη χρησιμοποίηση... φυσικών ή τεχνικών μέσων με σκοπό να κάμψουν τη βούληση του θύματος.
  3. Παραβίαση του άρθρου 137Α του Ποινικού Κώδικα που αναφέρει: "Υπάλληλος ή στρατιωτικός, στα καθήκοντα του οποίου ανάγεται η δίωξη ή η ανάκριση ή η εξέταση αξιόποινων πράξεων... ή η φύλαξη ή επιμέλεια κρατουμένων τιμωρείται με κάθειρξη, εάν υποβάλει σε βασανιστήρια κατά την εκτέλεση αυτών των καθηκόντων πρόσωπο που βρίσκεται στην εξουσία του με σκοπό: α) να αποσπάσει από αυτό ή από τρίτο πρόσωπο ομολογία, κατάθεση, πληροφορία, ή δήλωση ιδίως αποκήρυξης ή αποδοχής πολιτικής ή άλλης ιδεολογίας, β) να τιμωρήσει, γ) να εκφοβίσει αυτό ή τρίτα πρόσωπα.
  4. Στο ίδιο άρθρο του ΠΚ, με κάθειρξη τιμωρείται ο υπάλληλος ή στρατιωτικός που με εντολή των προϊσταμένων του ή αυτοβούλως σφετερίζεται τέτοια καθήκοντα και τελεί τις πράξεις του προηγούμενου εδαφίου.
  5. Παραβίαση του άρθρου 308 παρ. 1 του Π.Κ. για βαριές σωματικές βλάβες
  6. Κατάχρηση εξουσίας: Το έγκλημα που προβλέπεται από το άρθρο 239 παρ. 2 ΠΚ είναι υπαλλακτικώς μικτό και τελείται ανεξάρτητα αν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το δράστη. Υποκείμενο είναι οι ανακριτικοί και προανακριτικοί υπάλληλοι και κατά συνέπεια, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της αστυνομίας, που είναι τέτοιοι υπάλληλοι κατ' άρθρο 33 παρ. 1 ΚΠΔ.
  7. Σύμφωνα με το άρθρο 36 του Κώδικα Ποινικής δικονομίας όταν δεν απαιτείται έγκληση ή αίτηση, η ποινική δίωξη κινείται αυτεπάγγελτα ύστερα από αναφορά, μήνυση ή άλλη είδηση ότι διαπράχθηκε αξιόποινη πράξη.
  8. H δυνατότητα δημοσίευσης στοιχείων και φωτογραφιών κατηγορουμένων που προβλέπεται από το άρθρο 2(β) του ν.2472/1997 προσκρούει πάνω στα: α) τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου χωρίς να έχει προηγηθεί έστω και τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου, χωρίς να συνιστούν κίνδυνο για δημόσια τάξη αφού τεκμαίρονται ότι είναι αθώοι - ακόμα και αν πρόκειται για αυτόφωρο έγκλημα. Η εκτελεστική εξουσία δεν μπορεί να αποφαίνεται για ενοχή ή αθωότητα κατηγορουμένων. Αν δεν υπάρχει δικαστική απόφαση κανένας συλληφθείς δεν είναι "δράστης", "δολοφόνος", "παιδεραστής", "βιαστής", "τρομοκράτης" κλπ β) άρθρο 241 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που επιτάσσει την μυστικότητα της ποινικής προδικασίας γ) προσβάλλει βάναυσα την προσωπικότητα του προσώπου που κατηγορείται καθώς αντίκειται στην αρχή αναλογικότητας και αναγκαιότητας η δημοσίευση των στοιχείων αυτών (εφόσον ο κολασμός είναι εφικτός με άλλα μέσα π.χ. την σύλληψη ή προσωρινή κράτηση δεν συντρέχει λόγος δημοσιοποίησης των στοιχείων αυτών) - η αρχή της αναλογικότητας επιβάλλει όταν υπάρχει ένα ηπιότερο μέτρο για την επίτευξη ενός σκοπού (λ.χ. σύλληψη), να μην ακολουθείται και το δυσμενέστερο μέτρο (λ.χ. δημόσια διαπόμπευση) δ) επιφέρει "κοινωνικό στιγματισμό" του κατηγορουμένου. Δίνουμε έτσι στην κοινή γνώμη η οποία δεν έχει πρόσβαση στη δικογραφία την εντύπωση ότι ο κατηγορούμενος είναι ΕΝΟΧΟΣ. Περαιτέρω τα ΜΜΕ καθώς και ιδιώτες που αναδημοσιεύουν τις φωτογραφίες και τα στοιχεία αυτά ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ αφού η επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα απαγορεύεται χωρίς την συγκατάθεση του φορέα/υποκειμένου προσωπικών δεδομένων (άρθρο 5 του ν.2472/1997). H εξαίρεση του άρθρου 2(β) του ν. 2472/1997 αφορά μόνο την αστυνομία και την εισαγγελική αρχή.
Ευχαριστούμε λοιπόν την Αστυνομία που εξάρθρωσε τις τρομοκρατικές οργανώσεις “Πυρήνες της Δικαιοσύνης”, "Πολιτικός Επαναστατικός Αγών" και "Συνωμοσία της Δημοσιογραφίας".


Γράφει ο Κάντζος Αριστείδης

Υστερόγραφο 1: Ευχαριστώ θερμά τον δικηγόρο Aikut Kadir, την νομική ανάλυση του οποίου παράθεσα στο εν λόγω άρθρο.
Υστερόγραφο 2: Ακόμα θα κλείνουμε τα μάτια; Είτε κάνοντας ότι δεν βλέπουμε, είτε συνθηματικά δίνοντας πράσινο φως στην αστυνομική βία;


Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτική Σχολίων

Το «Νομικά Ανάλατα» δεν έχει προς το παρόν ενεργοποιήσει καμία υπηρεσία έγκρισης ή μετριασμού σχολίων. Επίσης, έχει επιτρέψει τα ανώνυμα σχόλια. Οι επιλογές αυτές οφείλονται στην επιθυμία μας να δημιουργηθεί μία κοινότητα γύρω από το ιστολόγιο, η οποία να συζητά και να έχει παλμό.

Όμως, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

- Κάθε σχόλιο αντιπροσωπεύει τον σχολιαστή του και μόνο, και δεν απηχεί κατ’ ανάγκην τις αντιλήψεις του «Νομικά Ανάλατα»
- Υβριστικά, δυσφημιστικά ή άλλα παράνομα σχόλια δε θα γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτά.
- Σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα γίνονται ανεκτά υβριστικά σχόλια που απευθύνονται στους υπόλοιπους σχολιαστές του Ιστολογίου.
- Πέρα από τα παράνομα σχόλια, απαγορεύονται τα σχόλια που είναι σκοπίμως εκτός θέματος, άσχετα, προκλητικά και έχουν σκοπό να προκαλέσουν εκρηκτικές αντιδράσεις (Τρολ, Troll).

Το «Νομικά Ανάλατα» διατηρεί το δικαίωμα της απροειδοποίητης και αναιτιολόγητης φραγής (block) χρηστών που έχουν παραβιάσει τους όρους χρήσης.

(από τους Όρους Χρήσης)