Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ο Ωραίος Μπρούμελ και οι σαράντα κλέφτες


Ήταν μια φορά και ένα καιρό, ένας πολιτικός που τον έλεγαν Αποστολάκη.


Γεννήθηκε στην Αθήνα, εν μέσω θερινής ραστώνης, το 1939 και μεγάλωσε στην μπερμπάντισσα Θεσσαλονίκη. Η νύφη του Θερμαϊκού τον δίδαξε ζεϊμπεκοβολιές φιγουράτες. Μικρός σαν ήταν, έπαιζε και "καλαθόσφαιρα" στον ΠΑΟΚ ως σμολ φόργουορντ. Εκεί πρωτόμαθε την τέχνη του καρφώματος. Αργότερα, που ψήλωσε το παιδί, και ένεκα της σκαμπαζοσύνης στα γράμματα, τον έστειλαν στον Γερμανοτροφισμό να ολοκληρώσει την τέχνη του καρφώματος στο "Τίμιο ξύλο" του Γολγοθά των Ελλήνων. Από μάστορας έγινε περισπούδαστος Πολιτικός Μηχανικός και Μηχανικός Οικονομίας - Διοίκησης.


Στην διαδρομή της καριέρας του, κάπου ανάμεσα στις κατασκευές δημόσιων έργων "Arbeit macht freiσε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και Ιταλία αποφάσισε να φορέσει την αντιστασιακή χλαίνη... την μύηση ανέλαβε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου! Τότε μεσουρανούσε το ΠΑΚ. Για τους νεώτερους, ΠΑΚ δεν είναι μόνο οι μπαταρίες για την ΜΙΖΑ της "τροχοβίλας", αλλά και το Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα... τυχαίο; Έτσι, ο νέος τότε Αποστολάκης έγινε ΠΑΚης... και επειδή ήτο άριστος γλωσσοπλάστης, μιλούσε και δεν καταλάβαινες γρι... αλλά ήταν ο ΠΑΚης της καρδιάς μας!!!


Πέρασε ο καιρός το ΠΑΚ έγινε ΠΑΣΟΚ, και ο ΠΑΚης, Άκης. Ως ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ πια, ο Άκης εφήρμοσε τη ΣοσιαλΗστική Αλλαγή. Πράγματι, στο δόγμα "σοκ και δέος" του Αντρέα, από τα πρώτα βιολιά ήταν ο Άκης. Τα χρόνια περνούσαν, βαρούσαν οι βιολιτζήδες, και ο Άκης της καρδιά μας μεγάλωνε, όπως τα έξοδα της ερωμένης του. Σφόδρα ερωτευμένος στα γεροντόστερνα της τραγουδούσε:



Παράνομος κι αν είναι ο δεσμός μας
εμείς τον δέσαμε με Versace χρυσοποίκιλτα
κι αν μας δικάσει η κοινωνία και τους δυο μας
θα τους φωνάξω της Hermes είμαστε θύματα...  

Έτσι, η άτιμη καπιταλΗστική κοινωνία και ο φόβος κάποια στιγμή η ερωμένη του να τον εγκαταλείψει για τα μάτια του Σάχη της Περσίας, τον ανάγκασαν να γίνει από Άκης, μιζΆκης. Όνειρο ζούσε, μη τον ξυπνάτε... όνειρο που ζούσαν κι οι άλλοι σοσιαλΗστές της κυβερνητικής παρέας. 

Ο ωραίος Μπρούμελ είχε και σαράντα κλέφτες τουλάχιστον δίπλα του... μόνος δεν ήτανΟρθώς φωνάζει ο έρμος Άκης: "Δεν υπέγραψα μόνο εγώ... υπέγραψε όλο το ΚΥΣΕΑ". Εμμέσως πλην σαφώς, είπε ότι θα τους πάρει μαζί του, αν τον καταδικάσουν. Όμως, σε κάθε "καμόρα", υπάρχει "ομερτά". Όλως τυχαίως, κανείς δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα από την κυβέρνηση του αρχιερέα της διαπλοκής... έτρωγαν, έπιναν, λεηλατούσαν οι "πολιτικοί νομάδες" πάνω στις πλάτες του Ελληνικού Λαού, αλλά κανείς δεν πήρε είδηση από αυτό το φαγοπότι... τί κι αν, όλα τα γλέντια έχουν κάποια στιγμή ένα τέλος.


Τα πρώτα θύματα του άδοξου "τέλους" ήταν γνωστές μπουτικατζούδες του Κολωνακίου. Πάνε οι εποχές με τις παχιές αγελάδες βλάχας... ο οιωνός μιλούσε για ακρίδες στο εγγύς μέλλον. Ξέρετε τι είναι, να κάνει προετοιμασίες από βραδύς η χειροκόμος, κατά κόσμον μανικιουρίστρα; Ξέρετε τι είναι, να την βάζει ο καταστηματάρχης μέσα στο Betadine, για να απολυμανθεί; Πως θα άγγιζε την επιτομή της στάνης; Έτσι, έκλεισαν οι στρόφιγγες, και ήχησαν κανόνια... μετά κλαυθμών και οδυρμών, δεν στρώνονταν πια τα κόκκινα χαλιά στην ερωτική ΔΕΗση του πολιτικού δανδισμού. Οι έμποροι απώλεσαν τζίρους, βάρεσαν φαλιμέντο και κρέμασαν λουκέτα στις βιτρίνες τους... ο οιωνός βγήκε αληθινός τελικά! 


Και να σου η κυρά Δικαιοσύνη... έφερε πεσκέσι τη σύλληψη του ωραίου Μπρούμελ! Η είδηση έσκασε ως κεραυνός εν αιθρία στο πράσινο λιβάδι. Δεν είναι δυνατόν, ο Άκης της καρδιάς μας, να τα έκανε όλα αυτά. Πότε έγιναν και δεν πήραμε είδηση τίποτα; Σύμφωνα με δημοσιεύματα (όπως 12) ο Άκης λάμβανε "αντίδωρα" για τις υπογραφές του στα διάφορα εξοπλιστικά της χώρας, ακόμα και πριν την σύλληψή του. Έτσι έφαγε το γαμοπίλαφο στη γνωστή Παρισινή ταβέρνα Four Seasons. Έτσι, στέγασε τον έρωτά του με την γνωστή γαλαζοαίματη από το Ζέλι Φθιώτιδας στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Έτσι έκανε μια ζωή βγαλμένη από το "Κλαμπ των Δανδήδων". Μόνο που λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο... δεν έχουν όλοι τον ίδιο δανειστή στα "κωλόσπιτα". Ίσα ήσουν με τον Αντρέα;


Σαν παραμύθι ακούγονται οι δικαστικές αποφάσεις τον τελευταίο καιρό. Μετά τον Λάκη και τον Βασιλάκη, τον φτερωτό, ακολούθησε ο Αποστολάκης. Και αυτό είναι μόνο η αρχή, αν αναλογιστεί κανείς, ότι η υπόθεση αφορούσε μόνο τις ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες!!! Τί λάθος έκανε ο Αποστολάκης μας; Το 2006 δεν δήλωσε οικογενειακές καταθέσεις 20.000 ευρώ περίπου, επενδυτικά προϊόντα (μετοχές και αξιόγραφα) αξίας μικρότερης των 27.000 ευρώ, το
 2007 δεν δήλωσε καταθέσεις περίπου 13.000 ευρώ καθώς και επενδυτικά προϊόντα ύψους περίπου 20.000 ευρώ, το 2008 δεν δήλωσε οικογενειακές καταθέσεις περίπου 20.000 ευρώ, το 2009 δεν περιέλαβε  στην δήλωση του "πόθεν έσχες" το ακίνητο της οδού Διονύσου  του Αρεοπαγίτου.


Διερωτήθηκε ο Άκης, πώς για όλα αυτά, ο άσπλαχνος Εισαγγελέας, πρότεινε 10 χρόνια; Για μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τις ανακριβείς δηλώσεις "πόθεν έσχες", κύριε Πρόεδρε, πώς με καμπάνιασες χωρίς αναστολή, με 8 χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση, πρόστιμο 520.000 ευρώ, δήμευση του ακινήτου μου στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, και 4 χρόνια στέρηση των πολιτικών μου δικαιωμάτων; Μα, στην Ντόρα και τον Ισίδωρο, σε ακριβώς αντίστοιχη περίπτωση με την δική μου ΑΝΑΚΡΙΒΟΥΣ ΔΗΛΩΣΗΣ "ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ" δώσατε απαλλακτικό βούλευμα κύριοι Δικασταί... γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά; Πνίγει το δίκιο τον Άκη μας... και αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς έχει δίκιο.


Είναι κρίμα και άδικο, να βλέπεις τον ωραίο Μπρούμελ να τον καταδικάζουν, να πεθάνει αδέκαρος και παράφρων, σε ένα κελί 20 τ.μ. με άλλους 9... καλείται να διαδραματίσει τον αποδιοπομπαίο τράγο του συστήματος. Τέτοιο διασυρμό, δεν τον περίμενε κανείς... οι σαράντα κλέφτες βγήκαν λάδι και ο Άκης από το Four Seasons έπεσε αμαχητί στο Four Prisons. Μαζί του βέβαια είναι όμηρος ολόκληρο το πολιτικό προσωπικό της χώρας, που εξουσίαζε, όσο κι αν φαίνεται ότι έμειναν αλώβητοι.

Το μήνυμα του πολυεθνικού συστήματος προς τους σαράντα κλέφτες είναι ξεκάθαρο:
1.Οι Γερμανοί κάνουν χρήση τους Δωσίλογους, και αφού έχει γίνει η δουλειά τους, πάντα τους εκτελούν στο τέλος.

2.Μη κουνηθεί κανείς γιατί έχει ράμματα για την γούνα σας.
3.Στηρίξτε την τρικομματική και θα σας αντικαταστήσει σιγά-σιγά με νέα άφθαρτα πρόσωπα.
4.Δίνουμε στον κόσμο αυτό που θέλει, να κατευναστεί η οργή του και να κάνει υπομονή, αποδεχόμενος όμως τα μνημονιακά ισόβια δεσμά.

Ψηλά το κεφάλι σύντροφε Άκη!!!
Σε νιώθω... μαζί τα φάγαμε... είναι καθαρή πολιτική η δίωξη... μη τους κάνεις τη χάρη να λυγίσεις κι ας σε πέταξαν σαν στημένη λεμονόκουπα... μη πεις κουβέντα, κράτα κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα.

Σύντροφε Άκη...
"Το πάθος για τη γκλαμουριά είναι δυνατότερο απ' όλα τα κελιά"


Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα.


Γράφει ο Κάντζος Αριστείδης


Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτική Σχολίων

Το «Νομικά Ανάλατα» δεν έχει προς το παρόν ενεργοποιήσει καμία υπηρεσία έγκρισης ή μετριασμού σχολίων. Επίσης, έχει επιτρέψει τα ανώνυμα σχόλια. Οι επιλογές αυτές οφείλονται στην επιθυμία μας να δημιουργηθεί μία κοινότητα γύρω από το ιστολόγιο, η οποία να συζητά και να έχει παλμό.

Όμως, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

- Κάθε σχόλιο αντιπροσωπεύει τον σχολιαστή του και μόνο, και δεν απηχεί κατ’ ανάγκην τις αντιλήψεις του «Νομικά Ανάλατα»
- Υβριστικά, δυσφημιστικά ή άλλα παράνομα σχόλια δε θα γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτά.
- Σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα γίνονται ανεκτά υβριστικά σχόλια που απευθύνονται στους υπόλοιπους σχολιαστές του Ιστολογίου.
- Πέρα από τα παράνομα σχόλια, απαγορεύονται τα σχόλια που είναι σκοπίμως εκτός θέματος, άσχετα, προκλητικά και έχουν σκοπό να προκαλέσουν εκρηκτικές αντιδράσεις (Τρολ, Troll).

Το «Νομικά Ανάλατα» διατηρεί το δικαίωμα της απροειδοποίητης και αναιτιολόγητης φραγής (block) χρηστών που έχουν παραβιάσει τους όρους χρήσης.

(από τους Όρους Χρήσης)