Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Οι «Τσιρονίκοι» της Χρυσής Αυγής

Η «Χρυσή Αυγή» (τεύχος 39, Οκτώβρης 1988) αφιερώνει το εξώφυλλό
της στον «πατριώτη» Τσολάκογλου. Ο κατοχικός «πρωθυπουργός»
των ναζί εξυμνείται από τη «Χρυσή Αυγή» σαν ο «Στρατηγός (που)
προσπάθησε για μια Εντιμη Ειρήνη»...
Ο Εκτωρ Τσιρονίκος (1881 - 1964) ήταν κεφαλαιοκράτης. Είχε επιχειρήσεις εφοπλιστικές, κατασκευαστικές, επενδυτικές.

Ο Εκτωρ Τσιρονίκος ήταν δωσίλογος, συνεργάτης των Γερμανών επί Κατοχής.

Ο Τσιρονίκος επί Κατοχής διετέλεσε υπουργός Γεωργίας και Επισιτισμού στη γερμανο-διορισμένη «κυβέρνηση» του Κωνσταντίνου Λογοθετόπουλου. Στη συνέχεια ανέλαβε υπουργός Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας, υπουργός Εθνικής Προνοίας και αντιπρόεδρος στη γερμανο-διορισμένη «κυβέρνηση» του Ιωάννη Ράλλη.

Επαναλαμβάνουμε:

Ο Τσιρονίκος ήταν ο αντιπρόεδρος της «κυβέρνησης» των γερμανοτσολιάδων του Ράλλη, της «κυβέρνησης» δηλαδή που ίδρυσε τα «Τάγματα Ασφαλείας». Τα «Τάγματα Ασφαλείας» ήταν αυτά που χτυπούσαν το ΕΑΜ και ήταν η εμπροσθοφυλακή των Γερμανών όταν οι ναζί δολοφονούσαν τους 120 πατριώτες στα Γιαννιτσά το Σεπτέμβρη του '44. Τα «Τάγματα Ασφαλείας» ήταν η οπισθοφυλακή των Γερμανών όταν ο ΕΛΑΣ απελευθέρωνε την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία από τους χιτλερικούς.

Σύμφωνα με τον G. Aly στο βιβλίο του «Το λαϊκό κράτος του Χίτλερ», ο Εκτωρ Τσιρονίκος ήταν αυτός που είχε φροντίσει για την πώληση από Έλληνες χρηματομεσίτες του κλεμμένου χρυσού των Εβραίων της Θεσσαλονίκης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με σκοπό να εφοδιαστεί η Βέρμαχτ με το απαραίτητο ρευστό που χρειαζόταν για τις ανάγκες των μονάδων Κατοχής.

Το Σεπτέμβρη του 1944 ο Τσιρονίκος πήγε στη Βιέννη, όπου σχημάτισε ναζιστική «κυβέρνηση» Ελλήνων γερμανόφιλων, μαζί με τους Ι. Πασσαδάκη και Κ. Γούλα. Ήταν μάλιστα ο «πρωθυπουργός» αυτής της «κυβέρνησης»...

Μετά την Απελευθέρωση καταδικάστηκε σε θάνατο από το Ειδικό Δικαστήριο Δωσιλόγων, αλλά το 1952 του δόθηκε χάρη...

Στο περιοδικό της Χρυσής Αυγής (τεύχος Δεκέμβρης 1983), στη δεύτερη σελίδα, μέσα σε ειδικό πλαίσιο ώστε να τονίζεται ευδιάκριτα το ιδεολογικό πρόσημο της συγκεκριμένης οργάνωσης, σε περίοπτη θέση έτσι ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες για τις ιστορικές της αναφορές και για το πολιτικό της πρόταγμα, δημοσιεύεται κείμενο υπό τον τίτλο «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ», το οποίο καταλήγει ως εξής:

«Γιατί ΕΜΕΙΣ μόνο ΕΜΕΙΣ είμαστε ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ, μελλοντικοί ανατροπείς της διαφθοράς, μελλοντικοί Δημιουργοί της Πολιτείας του Ήλιου, της Πολιτείας του Ελληνικού Μεγαλείου, της ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ».

Η υπογραφή του εν λόγω δημοσιεύματος (με κεφαλαία γράμματα) είναι: «ΕΚΤΩΡ ΤΣΙΡΟΝΙΚΟΣ».

Αυτό είναι το «Ελληνικό Μεγαλείο» της Χρυσής Αυγής: Τίποτα λιγότερο από το ναζιστικό «μεγαλείο» των γερμανοτσολιάδων Τσιρονίκων.

Αυτός είναι ο «πατριωτισμός» με τον οποίο βρομίζει τα χώματα της Ελλάδας η Χρυσή Αυγή: Ο «πατριωτισμός» του αρχιδωσίλογου Τσιρονίκου.

Αυτά είναι τα ινδάλματα της Χρυσής Αυγής: Οι Τσιρονίκοι.

Αυτή είναι η Χρυσή Αυγή: Ένα εκτροφείο Τσιρονίκων.

Και να γιατί το μένος της ενάντια στο ΚΚΕ: Γιατί το ΚΚΕ ήταν αυτό που ηγήθηκε του ανεξίτηλου αγώνα του λαού ενάντια στους ναζί και στα ντόπια σκουλήκια - όργανά τους, τους Τσιρονίκους.

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος στον Ημεροδρόμο

Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτική Σχολίων

Το «Νομικά Ανάλατα» δεν έχει προς το παρόν ενεργοποιήσει καμία υπηρεσία έγκρισης ή μετριασμού σχολίων. Επίσης, έχει επιτρέψει τα ανώνυμα σχόλια. Οι επιλογές αυτές οφείλονται στην επιθυμία μας να δημιουργηθεί μία κοινότητα γύρω από το ιστολόγιο, η οποία να συζητά και να έχει παλμό.

Όμως, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

- Κάθε σχόλιο αντιπροσωπεύει τον σχολιαστή του και μόνο, και δεν απηχεί κατ’ ανάγκην τις αντιλήψεις του «Νομικά Ανάλατα»
- Υβριστικά, δυσφημιστικά ή άλλα παράνομα σχόλια δε θα γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτά.
- Σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα γίνονται ανεκτά υβριστικά σχόλια που απευθύνονται στους υπόλοιπους σχολιαστές του Ιστολογίου.
- Πέρα από τα παράνομα σχόλια, απαγορεύονται τα σχόλια που είναι σκοπίμως εκτός θέματος, άσχετα, προκλητικά και έχουν σκοπό να προκαλέσουν εκρηκτικές αντιδράσεις (Τρολ, Troll).

Το «Νομικά Ανάλατα» διατηρεί το δικαίωμα της απροειδοποίητης και αναιτιολόγητης φραγής (block) χρηστών που έχουν παραβιάσει τους όρους χρήσης.

(από τους Όρους Χρήσης)