Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών - Κ.Ε.Φ.Ι.


Μέσα από το διαδίκτυο γνώρισα την κυρία Αναστασία Λάγαρη η οποία είναι εκπαιδευόμενη, εθελόντρια και υπεύθυνη για τα φάρμακα στο Σύλλογο Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι..


Της ζήτησα να μας δώσει επιγραμματικά ποιος είναι ο σκοπός και οι δράσεις του Συλλόγου στον οποίο συμμετέχει ενεργά. Επιγραμματικά λοιπόν μου ανέφερε τα κάτωθι:

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών "Κ.Ε.Φ.Ι.” Αθηνών, ιδρύθηκε και ολοκλήρωσε τη νόμιμη σύστασή του την άνοιξη του 2004, με σκοπό να προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη σε κάθε νέο ασθενή και την οικογένειά του.

Στόχος του Συλλόγου είναι να αποτελέσει στήριγμα στις δύσκολες στιγμές της διάγνωσης, του χειρουργείου και των θεραπειών, χώρος ανταλλαγής εμπειριών & συναισθημάτων με στόχο την αλληλοβοήθεια και τη δυναμική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας (υγειονομικών, κοινωνικών, εργασιακών), ώστε να ανατραπεί η αμηχανία της κοινωνίας και ο φόβος που συνοδεύει την ασθένεια του καρκίνου.
Εδώ και αρκετό καιρό ο σύλλογος συγκεντρώνει φάρμακα από δωρητές, από ανθρώπους που δεν τα χρειάζονται και τα δίνει σε ανθρώπους που τα έχουν απολυτή ανάγκη. Μέσα από αυτή την διαδικασία έχουν βρει πολλοί ασθενείς τα φάρμακα τους. Φυσικά με την δική μας σειρά, αυτά που περισσεύουν πάνε σε νοσοκομεία, κοινωνικά ιατρεία και γηροκομεία. Ακόμα ασθενείς που δεν μπορούν να πάνε να γράψουν φάρμακα, να τους πάμε σε γιατρό ή να τους κρατήσουμε συντροφιά. Φυσικά και κάτι άλλο που είναι πολύ σημαντικό είναι τα δικαιώματα των ασθενών σε σχέση με το κράτος και τις παροχές που έχει ένας καρκινοπαθής. Αυτή είναι μια σελίδα που έχει φτιάξει το Κ.Ε.Φ.Ι..

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συλλόγου μας www.anticancerath.gr.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι. στο τηλέφωνο: 210-6468222


Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την δράση του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι.:

Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας