Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Συλλαμβάνει και πεντάχρονα ο ισραηλινός στρατός...


Όπως βλέπετε από το 1946 έως σήμερα οι Ισραηλινοί μας μαθαίνουν, πώς να διευρύνουμε τα σύνορα μας, με τις ευλογίες των Μεγάλων Δυνάμεων!!! Στο μεσοδιάστημα εκτελούσαν, με τυφλά και μη, χτυπήματα άμαχο πληθυσμό...
World Press Photo για το 2012

Πριν από λίγο καιρό τη διεθνή κατακραυγή έχει προκαλέσει φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο Instagram από ένα 20χρονο Ισραηλινό στρατιώτη, όπου απεικονίζεται ένα παιδί από την Παλαιστίνη, μέσα από το σκόπευτρο ενός όπλου sniper! Η φωτογραφία, ανήκει σύμφωνα με τον ιστότοπο “Guardian” στον Ισραηλινό στρατιώτη Mor Ostrovski. Ύστερα από τη δημοσίευση της απερίγραπτης εικόνας, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξετάζει το περιστατικό, ενώ διευκρίνισε ότι αυτή η πράξη δεν εκφράζει τις αξίες της χώρας.


Όσο και να θες να παραποιήσεις την ιστορία αυτό δεν είναι εφικτό διότι τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει... κάθε ώρα που περνάει στα μαρτυρικά παλαιστινιακά εδάφη αποκαλύπτεται το αληθινό πρόσωπο της Ισραηλινής ηγεσίας και του λαού της... και αναφέρομαι στον λαό της διότι κανείς δεν μπορεί να είναι άμοιρος ευθυνών.

Την κράτηση λοιπόν, για λίγες ώρες, ενός μικρού παιδιού από τον ισραηλινό στρατό, επειδή θεωρήθηκε υπεύθυνο για την εκτόξευση πετρών, καταγγέλλει η ισραηλινή φιλειρηνική οργάνωση B'tselem, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο από τη διαδικασία σύλληψης του μικρού. Πρόκειται για τον, μόλις πέντε χρόνων, Γουάντι Μασοουάντεν, ο οποίος εμφανίζεται στο βίντεο περιτριγυρισμένος από Ισραηλινούς στρατιώτες να κλαίει, και στη συνέχεια να τον επιβιβάζουν σε στρατιωτικό όχημα, ενώ ένας δεύτερος Παλαιστίνιος που μοιάζει να είναι ενήλικος επιβιβάζεται μαζί του.

Σύμφωνα με την οργάνωση, ο 5χρονος οδηγήθηκε σπίτι του, όπου συνελήφθη και ο πατέρας του και κρατήθηκαν και οι δύο, με τον πατέρα να φέρει χειροπέδες και τα μάτια κλειστά, για κάποια ώρα μέχρις ότου να παραδοθούν στην παλαιστινιακή αστυνομία, η οποία στη συνέχεια τους άφησε ελεύθερους. Το περιστατικό συνέβη στη Χεβρώνα και ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι ο μικρός «έθεσε σε κίνδυνο περαστικούς» (εποίκους εννοείται, γιατί ο στρατός βρίσκεται εκεί για να προστατεύει περίπου 800 εποίκους που κάνουν τη ζωή κόλαση σε 250.000 Παλαιστινίους).

Λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ...

Πηγές (1,2,3)
Επιμέλεια Κάντζος Αριστείδης

Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτική Σχολίων

Το «Νομικά Ανάλατα» δεν έχει προς το παρόν ενεργοποιήσει καμία υπηρεσία έγκρισης ή μετριασμού σχολίων. Επίσης, έχει επιτρέψει τα ανώνυμα σχόλια. Οι επιλογές αυτές οφείλονται στην επιθυμία μας να δημιουργηθεί μία κοινότητα γύρω από το ιστολόγιο, η οποία να συζητά και να έχει παλμό.

Όμως, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

- Κάθε σχόλιο αντιπροσωπεύει τον σχολιαστή του και μόνο, και δεν απηχεί κατ’ ανάγκην τις αντιλήψεις του «Νομικά Ανάλατα»
- Υβριστικά, δυσφημιστικά ή άλλα παράνομα σχόλια δε θα γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτά.
- Σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα γίνονται ανεκτά υβριστικά σχόλια που απευθύνονται στους υπόλοιπους σχολιαστές του Ιστολογίου.
- Πέρα από τα παράνομα σχόλια, απαγορεύονται τα σχόλια που είναι σκοπίμως εκτός θέματος, άσχετα, προκλητικά και έχουν σκοπό να προκαλέσουν εκρηκτικές αντιδράσεις (Τρολ, Troll).

Το «Νομικά Ανάλατα» διατηρεί το δικαίωμα της απροειδοποίητης και αναιτιολόγητης φραγής (block) χρηστών που έχουν παραβιάσει τους όρους χρήσης.

(από τους Όρους Χρήσης)