Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Η σύγχρονη "Συνταγματική Δημοκρατία"

Στην παραφιλολογία, στην διαστρέβλωση της αλήθειας και στην αγυρτεία των νεοφιλελεύθερων μπορείς να απαντήσεις μόνο με την "αλήθεια" τους.

Δημοκρατία λοιπόν για τον νεοφιλελεύθερο είναι, να ψηφίζει με ενισχυμένη αναλογική ανά τετραετία.
Συνταγματικό για τον νεοφιλελεύθερο είναι, να αλλοιώνει το εκλογικό αποτέλεσμα αφαιρώντας, τα λευκά, τα άκυρα, την αποχή και τα κόμματα κάτω του 3%, δίνοντας ταυτόχρονα 50 έδρες δώρο στο πρώτο κόμμα!

Δημοκρατία για τον νεοφιλελεύθερο είναι, να αποκαλεί παράνομο το κόμμα που επιθυμεί απλή αναλογική.
Συνταγματικό για τον νεοφιλελεύθερο είναι, να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα που επιθυμεί κοινοβουλευτική εκπροσώπηση κλάδων και όχι περιοχών.

Δημοκρατία για τον νεοφιλελεύθερο είναι, να μην λαμβάνουν τα κόμματα κρατική επιχορήγηση.
Συνταγματικό είναι, να πληρώνονται τα κόμματα από ιδιώτες χορηγούς (βιομήχανους, καναλάρχες, εφοπλιστές, πετρελαιάδες, μεγαλογαιοκτήμονες...).

Δημοκρατία για τον νεοφιλελεύθερο είναι, να μην έχει κανείς το δικαίωμα σε απεργία.
Συνταγματικό είναι, όποιος απεργεί να απολύεται.

Δημοκρατία για τον νεοφιλελεύθερο είναι το νερό να το πίνει όποιος έχει χρήματα.
Συνταγματικό, να μην έχει ρεύμα όποιος δεν έχει χρήματα.

Δημοκρατία για τον νεοφιλελεύθερο είναι οι καρποί της γης να αποτελούν πνευματικά δικαιώματα πολυεθνικής.
Συνταγματικό είναι να καθορίζει η πολιτική του, πόσα χρήματα θα δαπανήσεις για φαγητό, για ένδυση, για υπόδηση κλπ (δες Ιρλανδία).

Δημοκρατία για τον νεοφιλελεύθερο είναι να ενημερώνεσαι μόνο από ιδιωτικά κανάλια, και ας σου κοστίζουν πολλαπλάσια σε σχέση με τα δημόσια.
Συνταγματικό είναι να πληρώνεις εισιτήριο για να έχεις πρόσβαση στην θάλασσα.

Δημοκρατία για τον νεοφιλελεύθερο είναι να αποκτάς πρόσβαση στις βαθμίδες της παιδείας ανάλογα των οικονομικών σου δυνατοτήτων.
Συνταγματικό είναι να μην έχεις πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη αν δεν μπορείς να καλύψεις το κόστος.

Δημοκρατία για τον νεοφιλελεύθερο είναι η ελευθερία κυκλοφορίας των αγαθών για να μπορείς να τα αγοράσεις σε χαμηλές τιμές, αν και τελικά δεν μπορείς.
Συνταγματικό είναι η ελευθερία κυκλοφορίας των μισθωτών και μη μισθωτών εργαζομένων (κοινώς σκλαβοπάζαρο), δηλαδή των ανέργων που παράγει το σύστημά τους.

Δημοκρατία για τον νεοφιλελεύθερο είναι η ελευθερία εγκατάστασης προσώπων και εταιρειών στο έδαφος οποιουδήποτε κράτους για να μπορεί να καταβάλλει τους λιγότερο δυνατούς φόρους. 
Συνταγματικό είναι η ελευθερία διακίνησης κεφαλαίων για προσωπικούς ή επιχειρηματικούς λόγους (δες τα δις ευρώ σε Ελβετία, Λίβανο, Μαλαισία κλπ από τις παράνομες δραστηριότητες εμπορίου όπλων, ναρκωτικών, γυναικών κοκ).

Στην "Συνταγματική Δημοκρατία" του νεοφιλελεύθερου δεν κλείνουν μόνο την ΕΡΤ! Κλείνουν σχολεία, καταργούνται νηπιαγωγεία, κλείνουν 13 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα, κλείνουν θέατρα, κρατικά ωδεία, σχολές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, δημοτικές επιχειρήσεις, 60.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσα στο 2013, Δ.Ο.Υ., η ΕΑΣ, η ΕΛΒΟ, η ΕΑΒ και η λίστα δεν έχει τελειωμό! Ας είναι καλά τα νεοφιλελεύθερα πτωματοφάγα...

Στην "Συνταγματική Δημοκρατία" του νεοφιλελεύθερου επιτέλους γίνεται πράξη η απόλυση χωρίς αποζημίωση όχι μόνο στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στον δημόσιο. Η χαρά του νεοφιλελεύθερου είναι να μπορεί το Σύνταγμα που κατασκεύασε, να το τηρεί κατά το δοκούν. Να επιθυμεί Άνω Γερουσία και Κάτω Βουλή προαναγγέλλοντας την παράβαση των άρθρων 110 παρ. 1,  2 παρ. 1, 4 παρ. 1 έως 4 και 7, 5 παρ. 1 και 3, 13 παρ. 1 και 26, του Συντάγματος δηλαδή εν ολίγοις "Oι διατάξεις του Συντάγματος υπόκεινται σε αναθεώρηση, εκτός από εκείνες που καθορίζουν τη βάση και τη μορφή του πολιτεύματος, ως Προεδρευόμενης Kοινοβουλευτικής Δημοκρατίας..."


Στην Συνταγματική Δημοκρατία του νεοφιλελεύθερου όποιος προσαρμόζεται στις επιταγές των αγορών επιβιώνει, όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει.


Δεν έχετε άδικο όμως... δεν έχουμε αποτελματωθεί... παίρνει κι άλλο. Τί περιμένετε; Αποσαθρώστε κι άλλο την κοινωνία που φτιάξατε...
Αν δεν παίζει λόγω συμβατότητας, εναλλακτικά πατήστε εδώ.

Γράφει ο Κάντζος Αριστείδης

Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτική Σχολίων

Το «Νομικά Ανάλατα» δεν έχει προς το παρόν ενεργοποιήσει καμία υπηρεσία έγκρισης ή μετριασμού σχολίων. Επίσης, έχει επιτρέψει τα ανώνυμα σχόλια. Οι επιλογές αυτές οφείλονται στην επιθυμία μας να δημιουργηθεί μία κοινότητα γύρω από το ιστολόγιο, η οποία να συζητά και να έχει παλμό.

Όμως, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

- Κάθε σχόλιο αντιπροσωπεύει τον σχολιαστή του και μόνο, και δεν απηχεί κατ’ ανάγκην τις αντιλήψεις του «Νομικά Ανάλατα»
- Υβριστικά, δυσφημιστικά ή άλλα παράνομα σχόλια δε θα γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτά.
- Σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα γίνονται ανεκτά υβριστικά σχόλια που απευθύνονται στους υπόλοιπους σχολιαστές του Ιστολογίου.
- Πέρα από τα παράνομα σχόλια, απαγορεύονται τα σχόλια που είναι σκοπίμως εκτός θέματος, άσχετα, προκλητικά και έχουν σκοπό να προκαλέσουν εκρηκτικές αντιδράσεις (Τρολ, Troll).

Το «Νομικά Ανάλατα» διατηρεί το δικαίωμα της απροειδοποίητης και αναιτιολόγητης φραγής (block) χρηστών που έχουν παραβιάσει τους όρους χρήσης.

(από τους Όρους Χρήσης)