Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

Δύο κόσμοι στο "διάλογο".


-Κάτι δεν πάει καλά στην κοινωνία που ζούμε.
-Γιατί το λες αυτό;

-Η ανθρώπινη δυστυχία καλπάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.
-Είσαι υπερβολικός...
-Τα οικονομικά αδιέξοδα οδήγησαν πάνω από 5.000 συνανθρώπους μας στην αυτοκτονία. Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 43% μόνο το τελευταίο έτος!
-Δειλοί και αδύναμοι. Θα μπορούσαν να κάνουν υπομονή... και εμείς έχουμε προβλήματα, αλλά δεν αυτοκτονούμε.
-Με ποιο δικαίωμα παίζεις έτσι με τις ανθρώπινες ζωές;

-Εγώ παίζω; Μας κοστίζουν κιόλας παρακαλώ... μένουν οι γέροι και πρέπει να δουλεύουμε εμείς, για να τους πληρώνουμε την σύνταξη.
-Δε βλέπεις; Εγκαταλειμμένοι οι χρήστες των ναρκωτικών ουσιών. Το 8% είναι ανήλικοι... τουλάχιστον 25.000 νέοι κάνουν χρήση ηρωίνης. Πεθαίνουν 500 νέοι κάθε χρόνο και δεν συνυπολογίζουμε το AIDS, την ηπατίτιδα C και τα λοιπά αφροδίσια νοσήματα.
-Και ποιος τους είπε να κάνουν χρήση; ας πρόσεχαν. Από διαλυμένες οικογένειες είναι, αλητάκια. Δεν φτάνει που μας κοστίζουν πάνω από 150 εκατ κάθε χρόνο οι θεραπευτικές υπηρεσίες, μιλάς και από πάνω. Γιατί να πληρώνω τα "πρεζάκια".
-Ξέρεις; Υπάρχουν πάνω από 40.000 συνάνθρωποι μας που κοιμούνται στο δρόμο...
-Έλα μωρέ... οι περισσότεροι αλλοδαποί είναι. Ας έμεναν στις χώρες τους. Τί νόμιζαν; ότι θα τους κάναμε και αέρα;
-Ξέρεις; Αν και ο άστεγος είναι άνθρωπος και δεν έχει σημασία από πού κατάγεται, εντούτοις ένας στους δύο είναι Έλληνας τελικά.
-Εεε, εντάξει αλλά φταίνε και αυτοί που δεν προνόησαν. Εμείς δηλαδή γιατί δεν μείναμε στον δρόμο; Δεν ανοιχτήκαμε, κρατήσαμε πισινή...
-Συγγνώμη, αλλά η στέγη, υποτίθεται ότι είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα. Μόλις πριν από λίγους μήνες με τον Ν.4052/12 οι άστεγοι είχαν αναγνωρισθεί ως ειδική - ευάλωτη κοινωνική ομάδα που χρήζει ειδικών μέτρων προστασίας.

-Ορίστε. Μόνος σου τα λες. Αντί να δουλεύουν και να παράγουν, είμαστε υποχρεωμένοι να ταΐζουμε και αυτούς. Δεν μας έφταναν όλοι οι άλλοι που είπες; Συσσίτια, ρουχισμό, φάρμακα... όλα αυτά κοστίζουν. Χρεώνεται η πατρίδα μας γι' αυτούς. Δες το επιτέλους λίγο τεχνοκρατικά το ζήτημα.
-Πώς να δουλέψουν; Εδώ μιλάμε ότι υπάρχουν πάνω από 1,5 εκατ άνεργοι, δηλαδή τουλάχιστον το 30% του ενεργού πληθυσμού μας.
-Τα είδες τί τραβάμε; ήθελαν σοσιαλισμούς και επαναστάσεις. Ας τα φάνε τώρα να τελειώνουμε. Το πάθημα να γίνει μάθημα.
-Τί σοσιαλισμούς ρε άνθρωπε;
-Μα καλά που ζεις; Η τελευταία Σοβιετία επί Ευρωπαϊκού Εδάφους ήμασταν; Ακόμα να το πάρεις χαμπάρι; Να απελευθερωθεί η αγορά να δουλέψουν. Τί συμβάσεις εργασίας και εργασιακά δικαιώματα;
-Μήπως θες να γυρίσουμε στις εποχές της αποικίας;
-Γιατί, τί στραβό είχαν εκείνες οι εποχές; Έγιναν άνθρωποι οι ιθαγενείς. Στα δέντρα επάνω ήταν και έβγαζαν άναρθρες κραυγές. Και αν θες να ξέρεις, ιστορικά, μία εποχή τρώγαμε εμείς με χρυσά κουτάλια!!! Επί Μεταξά και Παπαδόπουλου!!!
-Είσαι σοβαρός; μάθε τουλάχιστον ότι τα φασιστοειδή μας υπερχρέωσαν... σταμάτα να αναπαράγεις ότι ακούς στο διαδίκτυο. Εκτός και αν είσαι φασιστάκος!
-Εεεε... εγώ φασιστάκος; ΟΧΙ!!! Μόνο Δημοκράτης!!!
-Έχεις διάθεση να μιλήσουμε σοβαρά;
-Σοβαρά μιλάω... τί νομίζεις; πλάκα σου κάνω; 
-Συγγνώμη, αλλά την Ελλάδα δεν την κυβέρνησε ποτέ η αριστερά πολλώ δε μάλλον Κομμουνιστικό Κόμμα! 
-Νομίζεις... οι συνδικαλιστές δικοί τους ήταν.
-Ποιοι συνδικαλιστές; Αφού είχαν την πλειοψηφία από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους τα κόμματα εξουσίας.
-Εεεε...
-Καπιταλισμό έχουμε. Μη πας να μας τρελάνεις. Και δεν υπάρχει σήμερα χώρα καπιταλιστική, που να μην χειροτερεύει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών της. Τώρα μαθαίνεις για τα καρτέλ των τροφίμων; Τώρα ακούς για το σύστημα απάτης; Τώρα είδες το δελτίο; Νισάφι πια με τις υγιείς επιχειρηματικές δυνάμεις και την βρώμικη αστική Δημοκρατία σου. Την "μπατσοδημοκρατία" σου δηλαδή. Μπουχτίσαμε από τους ανευθυνο-υπεύθυνους και τους απατεώνες της Ελλάδας σου. Έχεις κάνει όλη την χώρα ένα απέραντο ξερονήσι εξορίας και το αποκαλείς Παρθενώνα; Έχεις μαζέψει μέσα στο κοινοβούλιο όλες τις απανθρακωμένες ψυχές και μιλάς; ή έχεις την εντύπωση ότι θα γίνουμε δουλάκια Μανωλάδας για να μπορείς να μας πουλάς πνεύμα και ηθική; Το πνεύμα του Μπρούμελ και την ηθική των φτερωτών ταμείων; Καπιταλισμό έχουμε στυγνό καπιταλισμό και του κάνεις αβάντα με τους θεσμικούς εγκληματίες σου. Λοβοτομημένος είσαι; Που πήγαν οι 5 αισθήσεις σου; Πόσο κοστολογείς τελικά την ανθρώπινη ζωή ρε τεχνοκράτη; 
-Εεεε... παραφέρεσαι!!
-Τί παραφέρομαι; Η κοινωνία σου καίει βιβλία και κλείνει σχολεία. Μας πάτε ολοταχώς στον σκοταδισμό και μου λες ότι παραφέρομαι;
-Εεεε... λαϊκίζεις τώρα.

-Λαϊκίζω; έχεις φέρει μια κοινωνία στα κάγκελα και μου λες ότι λαϊκίζω; έχεις δει τους αριθμούς της δυστυχίας σου;
-Εεεε... στρεβλώσεις.
-Τί στρεβλώσεις;
-Εεεε... των αγορών.
-Και επειδή στρεβλώθηκαν θα πεθάνουμε όλοι.
-Ένα έχω να πω... όσοι δεν προσαρμόζονται πεθαίνουν.

Γράφει ο Κάντζος Αριστείδης

Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας