Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Δύο κόσμοι στο "διάλογο".


-Κάτι δεν πάει καλά στην κοινωνία που ζούμε.
-Γιατί το λες αυτό;

-Η ανθρώπινη δυστυχία καλπάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.
-Είσαι υπερβολικός...
-Τα οικονομικά αδιέξοδα οδήγησαν πάνω από 5.000 συνανθρώπους μας στην αυτοκτονία. Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 43% μόνο το τελευταίο έτος!
-Δειλοί και αδύναμοι. Θα μπορούσαν να κάνουν υπομονή... και εμείς έχουμε προβλήματα, αλλά δεν αυτοκτονούμε.
-Με ποιο δικαίωμα παίζεις έτσι με τις ανθρώπινες ζωές;

-Εγώ παίζω; Μας κοστίζουν κιόλας παρακαλώ... μένουν οι γέροι και πρέπει να δουλεύουμε εμείς, για να τους πληρώνουμε την σύνταξη.
-Δε βλέπεις; Εγκαταλειμμένοι οι χρήστες των ναρκωτικών ουσιών. Το 8% είναι ανήλικοι... τουλάχιστον 25.000 νέοι κάνουν χρήση ηρωίνης. Πεθαίνουν 500 νέοι κάθε χρόνο και δεν συνυπολογίζουμε το AIDS, την ηπατίτιδα C και τα λοιπά αφροδίσια νοσήματα.
-Και ποιος τους είπε να κάνουν χρήση; ας πρόσεχαν. Από διαλυμένες οικογένειες είναι, αλητάκια. Δεν φτάνει που μας κοστίζουν πάνω από 150 εκατ κάθε χρόνο οι θεραπευτικές υπηρεσίες, μιλάς και από πάνω. Γιατί να πληρώνω τα "πρεζάκια".
-Ξέρεις; Υπάρχουν πάνω από 40.000 συνάνθρωποι μας που κοιμούνται στο δρόμο...
-Έλα μωρέ... οι περισσότεροι αλλοδαποί είναι. Ας έμεναν στις χώρες τους. Τί νόμιζαν; ότι θα τους κάναμε και αέρα;
-Ξέρεις; Αν και ο άστεγος είναι άνθρωπος και δεν έχει σημασία από πού κατάγεται, εντούτοις ένας στους δύο είναι Έλληνας τελικά.
-Εεε, εντάξει αλλά φταίνε και αυτοί που δεν προνόησαν. Εμείς δηλαδή γιατί δεν μείναμε στον δρόμο; Δεν ανοιχτήκαμε, κρατήσαμε πισινή...
-Συγγνώμη, αλλά η στέγη, υποτίθεται ότι είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα. Μόλις πριν από λίγους μήνες με τον Ν.4052/12 οι άστεγοι είχαν αναγνωρισθεί ως ειδική - ευάλωτη κοινωνική ομάδα που χρήζει ειδικών μέτρων προστασίας.

-Ορίστε. Μόνος σου τα λες. Αντί να δουλεύουν και να παράγουν, είμαστε υποχρεωμένοι να ταΐζουμε και αυτούς. Δεν μας έφταναν όλοι οι άλλοι που είπες; Συσσίτια, ρουχισμό, φάρμακα... όλα αυτά κοστίζουν. Χρεώνεται η πατρίδα μας γι' αυτούς. Δες το επιτέλους λίγο τεχνοκρατικά το ζήτημα.
-Πώς να δουλέψουν; Εδώ μιλάμε ότι υπάρχουν πάνω από 1,5 εκατ άνεργοι, δηλαδή τουλάχιστον το 30% του ενεργού πληθυσμού μας.
-Τα είδες τί τραβάμε; ήθελαν σοσιαλισμούς και επαναστάσεις. Ας τα φάνε τώρα να τελειώνουμε. Το πάθημα να γίνει μάθημα.
-Τί σοσιαλισμούς ρε άνθρωπε;
-Μα καλά που ζεις; Η τελευταία Σοβιετία επί Ευρωπαϊκού Εδάφους ήμασταν; Ακόμα να το πάρεις χαμπάρι; Να απελευθερωθεί η αγορά να δουλέψουν. Τί συμβάσεις εργασίας και εργασιακά δικαιώματα;
-Μήπως θες να γυρίσουμε στις εποχές της αποικίας;
-Γιατί, τί στραβό είχαν εκείνες οι εποχές; Έγιναν άνθρωποι οι ιθαγενείς. Στα δέντρα επάνω ήταν και έβγαζαν άναρθρες κραυγές. Και αν θες να ξέρεις, ιστορικά, μία εποχή τρώγαμε εμείς με χρυσά κουτάλια!!! Επί Μεταξά και Παπαδόπουλου!!!
-Είσαι σοβαρός; μάθε τουλάχιστον ότι τα φασιστοειδή μας υπερχρέωσαν... σταμάτα να αναπαράγεις ότι ακούς στο διαδίκτυο. Εκτός και αν είσαι φασιστάκος!
-Εεεε... εγώ φασιστάκος; ΟΧΙ!!! Μόνο Δημοκράτης!!!
-Έχεις διάθεση να μιλήσουμε σοβαρά;
-Σοβαρά μιλάω... τί νομίζεις; πλάκα σου κάνω; 
-Συγγνώμη, αλλά την Ελλάδα δεν την κυβέρνησε ποτέ η αριστερά πολλώ δε μάλλον Κομμουνιστικό Κόμμα! 
-Νομίζεις... οι συνδικαλιστές δικοί τους ήταν.
-Ποιοι συνδικαλιστές; Αφού είχαν την πλειοψηφία από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους τα κόμματα εξουσίας.
-Εεεε...
-Καπιταλισμό έχουμε. Μη πας να μας τρελάνεις. Και δεν υπάρχει σήμερα χώρα καπιταλιστική, που να μην χειροτερεύει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών της. Τώρα μαθαίνεις για τα καρτέλ των τροφίμων; Τώρα ακούς για το σύστημα απάτης; Τώρα είδες το δελτίο; Νισάφι πια με τις υγιείς επιχειρηματικές δυνάμεις και την βρώμικη αστική Δημοκρατία σου. Την "μπατσοδημοκρατία" σου δηλαδή. Μπουχτίσαμε από τους ανευθυνο-υπεύθυνους και τους απατεώνες της Ελλάδας σου. Έχεις κάνει όλη την χώρα ένα απέραντο ξερονήσι εξορίας και το αποκαλείς Παρθενώνα; Έχεις μαζέψει μέσα στο κοινοβούλιο όλες τις απανθρακωμένες ψυχές και μιλάς; ή έχεις την εντύπωση ότι θα γίνουμε δουλάκια Μανωλάδας για να μπορείς να μας πουλάς πνεύμα και ηθική; Το πνεύμα του Μπρούμελ και την ηθική των φτερωτών ταμείων; Καπιταλισμό έχουμε στυγνό καπιταλισμό και του κάνεις αβάντα με τους θεσμικούς εγκληματίες σου. Λοβοτομημένος είσαι; Που πήγαν οι 5 αισθήσεις σου; Πόσο κοστολογείς τελικά την ανθρώπινη ζωή ρε τεχνοκράτη; 
-Εεεε... παραφέρεσαι!!
-Τί παραφέρομαι; Η κοινωνία σου καίει βιβλία και κλείνει σχολεία. Μας πάτε ολοταχώς στον σκοταδισμό και μου λες ότι παραφέρομαι;
-Εεεε... λαϊκίζεις τώρα.

-Λαϊκίζω; έχεις φέρει μια κοινωνία στα κάγκελα και μου λες ότι λαϊκίζω; έχεις δει τους αριθμούς της δυστυχίας σου;
-Εεεε... στρεβλώσεις.
-Τί στρεβλώσεις;
-Εεεε... των αγορών.
-Και επειδή στρεβλώθηκαν θα πεθάνουμε όλοι.
-Ένα έχω να πω... όσοι δεν προσαρμόζονται πεθαίνουν.

Γράφει ο Κάντζος Αριστείδης

Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτική Σχολίων

Το «Νομικά Ανάλατα» δεν έχει προς το παρόν ενεργοποιήσει καμία υπηρεσία έγκρισης ή μετριασμού σχολίων. Επίσης, έχει επιτρέψει τα ανώνυμα σχόλια. Οι επιλογές αυτές οφείλονται στην επιθυμία μας να δημιουργηθεί μία κοινότητα γύρω από το ιστολόγιο, η οποία να συζητά και να έχει παλμό.

Όμως, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

- Κάθε σχόλιο αντιπροσωπεύει τον σχολιαστή του και μόνο, και δεν απηχεί κατ’ ανάγκην τις αντιλήψεις του «Νομικά Ανάλατα»
- Υβριστικά, δυσφημιστικά ή άλλα παράνομα σχόλια δε θα γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτά.
- Σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα γίνονται ανεκτά υβριστικά σχόλια που απευθύνονται στους υπόλοιπους σχολιαστές του Ιστολογίου.
- Πέρα από τα παράνομα σχόλια, απαγορεύονται τα σχόλια που είναι σκοπίμως εκτός θέματος, άσχετα, προκλητικά και έχουν σκοπό να προκαλέσουν εκρηκτικές αντιδράσεις (Τρολ, Troll).

Το «Νομικά Ανάλατα» διατηρεί το δικαίωμα της απροειδοποίητης και αναιτιολόγητης φραγής (block) χρηστών που έχουν παραβιάσει τους όρους χρήσης.

(από τους Όρους Χρήσης)